Fietsreis Passau - Wenen prijstopper

Zoek je een geweldige reis voor een kleine prijs? Dan ben je hier goed! Bij deze reis overnacht je in middenklasse hotels, goede Gasthofen en Pensions in de twee en drie sterren categorie. Indien je halfpension boekt zal je in sommige gevallen voor het diner naar een nabijgelegen restaurant worden verwezen. Geniet van de prachtige route, de culturele hoogtepunten zoals het wereldberoemde stift in Melk of de stad Wenen en gezellige wijndorpen zoals Dürnstein. Maar ook serieuze zaken zoals een bezoek aan het voormalige kamp uit WO II in Mauthausen behoren tot de mogelijkheden. Deze route is vlak en voor iedereen goed te fietsen.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 255 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Donau, Passau-Wenen rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 391
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Passau. De afstand van Utrecht naar Passau is ca. 845 km. Je neemt de huurfiets in ontvangst en krijgt extra informatie. De auto kun je kosteloos parkeren op een privé parkeerplaats (onbewaakt) op max. 5 à 6 km van het hotel. Elke zaterdag en zondag in juli en augustus is er een welkomstbijeenkomst (17.30 uur in het Duits en 18.00 uur in het Engels).

Dag 2: Passau – Linz (ca. 56 km fietsen, ca. 50/90 minuten schip, ca, 15 minuten trein)
Je begint met een tocht per schip van Passau (vertrek ca. 09.00 uur) naar Engelhartszell (Trappistenklooster). Op maandag is de tocht korter, en ga je in Kasten van boord. Dan volg je de Donau naar Schlögen. Vandaag fiets je door het smalste deel van het Donaudal, dat over een lengte van ca. 8 km. geheel onbewoond is. Via de beroemde “Schlögener Schlinge” fiets je naar Aschach en Ottensheim, waar je de trein neemt naar Linz (kosten ca. € 6 p.p., ter plaatse te betalen) maar je kunt er ook voor kiezen door te fietsen (ca. 10 km).

Dag 3: Linz – Ardagger/Bad Kreuzen (60 km)
Via de Pleschinger meren fiets je naar Mauthausen (voormalig concentratiekamp uit WO II). Dan verder door de “Strudengau” en tenslotte bereikt je de omgeving Wallsee/ Ardagger.

Dag 4: Ardagger/Bad Kreuzen – Spitz/Arnsdorf of Krems (ca. 55 km fietsen, ca. 45 minuten schip)
Vandaag fiets je langs het eiland Wörth naar het gebied “Nibelungengau. Via Sausenstein en Pöchlarn bereikt je Melk en van hieruit ga je per schip naar Spitz of Krems (in dat geval ca. 95 minuten schip).

Dag 5: Spitz/Arnsdorf of Krems – Tulln (ca. 62/45 km)
Je fietst door het hier breder wordende Donaudal en het “Tullnerfeld” langs de uitlopers van het Wienerwald. Tenslotte bereik je Tulln, ook wel de “bloemenstad” genoemd.

Dag 6: Tulln - Wenen (38 km)
Wenen komt steeds dichterbij! Advies: vertrek vandaag op tijd en via Klosterneuburg bereik je Wenen. Geniet van de Hofburg, de prachtige tuinen, de Stephansdom of Schönbrunn. Gehuurde E-bikes kunnen alleen op vastgestelde tijden weer worden ingeleverd bij het info point in Wenen- Nussdorf.

Dag 7: Terugreis
Na het ontbijt reis je per bus (01/05-30/09) of trein (voor 01/05 en vanaf 01/10) terug naar Passau en vervolgens ga je op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: