Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

In 8 dagen maakt u kennis met drie Europese hoofdsteden uit het oude Habsburgse Rijk: Wenen, Bratislava en Boedapest. U fietst minder vaak langs de rivier dan bij de overige trajecten. Door het Nationale Park Donau-Auen fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Langs de Nibelungenstrom en via kleine dorpen in het boerenland komt u aan in de prachtige stad Györ. Ook de overnachtingsplaatsen Komárom en Esztergom zijn de moeite waard. Het mooiste deel van de fietstocht gaat door het indrukwekkende landschap van de Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd. U fietst tot aan het kunstenaarsdorp Szentendre, waar u de trein neemt naar Boedapest, de statige hoofdstad van Hongarije.

8-daagse fietsvakantie
Totale afstand: 304 km
v.a. € 615
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Wenen
De muziekstad Wenen is het startpunt van uw fietsvakantie. Er zijn tientallen musea, de Stephansdom, kastelen, levendige markten en niet te vergeten theater en de opera. Daarnaast is Wenen befaamd om haar klassieke koffiehuizen.

Dag 2 Van Wenen naar Bratislava (68 km)
Via het Wiener Praterpark verlaat u Wenen via het Donau Insel. Over een lange dijkweg fietst u door het Nationale Park Donau-Auen. Hier kunt u een uitstapje maken naar de burchtkastelen Orth en Eckenau, waarna u Bratislava binnenfietst, de hoofdstad van ­Slowakije, met vele bezienswaardigheden.

Dag 3 Van Bratislava naar Mosonmagyaróvár (47 km)
De volgende dag fietst u op de grens van Slowakije en Hongarije. U volgt de dijkwegen en landwegen en langs de Nibelungenstrom fietst u naar het kleine Mosonmagyararóvár, de oudste stad van Hongarije.

Dag 4 Van Mosomagyaróvár naar Györ (41 km)
Via kleine dorpen in het boerenland komt u aan in de prachtige stad Györ. Onderweg is de massieve burcht van Hedervar een bezoekje waard.

Dag 5 Van Györ naar Komárom (63 km)
Na uw overnachting in Györ brengen mooie afgelegen oeverpaden u naar het kleine barokstadje Cicov. U fietst verder over de damweg langs de Moseni Duna, de kleine Donau. Nadat u de Donau bent overgestoken vervolgt u de fietsroute over grotendeels onverharde dijk­wegen naar de tweelingstad Komarno en Komárom, bekend om hun vestingwerken.

Dag 6 Van Komárom naar Visegrád (55 of 77 km)
Vervolgens brengt uw fiets traject u naar Esztergom, met de machtige basiliek als blikvanger. Het laatste stuk van de fietsroute gaat door het indrukwekkende landschap van de Donau-knie richting Boedapest. 
De Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd, heeft een prachtige natuur. Onderweg in het historische Visegrád kunt u de overblijfselen van het Koningspaleis bezoeken.

Dag 7 Van Visegrád naar Szentendre (30 km), trein naar Boedapest
Via het riviereiland Szentendre Sziget fietst u naar het schilderachtige plaatsje Szentendre, waar uw fietstocht eindigt. Vanuit het kunstenaarsdorp Szentendre gaat u met de trein naar Boedapest, de statige hoofdstad van Hongarije. De nostalgische gebouwen en de acht bruggen die de twee voormalige steden Boeda en Pest met elkaar verbinden, vormen het belangrijkste kenmerk van de stad. De gebouwen en monumenten die in de tweede wereldoorlog zijn verwoest of beschadigd, zijn zoveel mogelijk weer in de oude stijl gerestaureerd.

Dag 8 Vertrek of verlenging
Met een nacht verlenging kunt u langer van deze historische stad genieten. Per trein of per bus reist u terug naar Wenen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: