Fietsvakantie langs de Drau

7/8 dagen incl. verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Villach en Lienz.

  • Ontdek de zonnige zuidzijde van de Alpen
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Villach
  • Verblijf in sfeervolle 3-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • Bagagetransport en terugtransfer naar het beginpunt inbegrepen
8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 240 km
v.a. € 570
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Kras
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 - heenreis
Je reist op eigen gelegenheid naar Sillian/Strassen, het beginpunt van deze fietsreis. De auto is gedurende de gehele reis gratis te parkeren op de onbewaakte parkeerplaats van het hotel. Na aankomst ontvang je het routeboek. De uitgifte van de huurfietsen vindt plaats bij het station in Sillioan of in Strassen bij Hotel Strasserwirt. Ben je op tijd in Oostenrijk, dan is het erg leuk om het koetsenmuseum van Arnbach te bezoeken.

Dag 2 - Oberdrauburg/Berg (ca. 46 of 55 km)
De eerste 25 km van vandaag gaan licht bergaf en vervolgens is de route vlak. Vanuit het noorden begroet je het Schloss Heinfels, de grootste burcht hier in het dal. Hier fiets je door het Pusterdal, dat de Hohe Tauern van de zuidelijke Kalkalpen scheidt. Maak onderweg zeker even de tijd voor de kerk van Thal, bijzonder vanwege de architectuur en fresco’s. Wat dacht je van een lekkere lunch in Lienz? De cafeetjes op de Hauptplatz, het centrale plein met kleurrijke gevels, openen graag hun deuren voor je. Het laatste deel van de route gaat langs de Drau en de archeologische opgravingen Aguntum en Maria Lavant.

Dag 3 - Sachsenburg/Spittal (ca. 49 of 40 km)
Na een goed ontbijt is het weer tijd om op de fiets te stappen. De route voert door loofboombossen en langs fuchsiatuinen naar het middeleeuwse Greifenberg, aan de voet van de Kreuzeckgruppe. Aan het einde van de route ligt het leuke marktplaatsje Sachsenburg of Spittal op je komst te wachten.

Dag 4 - Villach (ca. 50 km)
De eindbestemming van vandaag is Villach. De route volgt de Drau, waarbij je onderweg Spittal an der Drau en kasteel Rothenthurn passeert. Even voordat je Villach binnenrijdt, zie je nog een grote marmer steengroeve. Villach ligt direct aan de rivier de Drau en wordt omgeven door de Alpen. Aan de Hauptplatz kun je in de zomer genieten van een drankje op een van terrassen.

Dag 5 - Unterbergen/Ferlach (ca. 50 km)
Je laat Villach achter je en fietst verder door het Rozendal, één van de mooiste dalen van Oostenrijk. Probeer onderweg het Rosegg Labyrint, het grootste Oostenrijkse doolhof met ca. 3000 haagbeuken, te trotseren. Over een lichtglooiend pad volg je de Drau Radweg verder naar Maria Elend, Schloss Hollenburg en Unterbergen of Ferlach. Tip: niet op de route, maar absoluut de moeite van een klein ommetje waard is de uitdagende Tscheppaschlucht nabij Ferlach. Via trappetjes, bruggetjes en kronkelende paadjes loop je hier met de rivier mee omhoog. Na elke bocht heb je weer een ander spectaculair uitzicht, met als hoogte punt de Tschaukofall waterval.

Dag 6 - Klopeiner See (ca. 44 km)
De laatste etappe gaat wederom door het laagheuvelige Rozendal. Vervolgens passeer je Kasteel Neudenstein, vanuit het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De route eindigt bij de Klopeiner See een uitgestrekt meer waar je heerlijk kunt bijkomen van de afgelopen fietsdagen.

Dag 7 - terugreis
Het is alweer tijd om naar huis te gaan. Na het ontbijt volgt de transfer per bus (inclusief, duur ca. 3 uur) naar Sillian. Wie gebruikmaakt van een huurfiets, kan deze gemakkelijk in het laatste hotel achterlaten. Voor het meenemen van een eigen fiets geldt een meerprijs van € 24 per fiets. De terugtransfer van je eigen fiets dien je bij boeking te reserveren. Het laten vervoeren van je fiets geschiedt op eigen risico.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: