7-daagse fietsrondreis langs de Donau - Passau-Wenen

Fietsen over een van de bekendste fietsroutes van Europa: de Donau route. Trap langs steden als Passau en Wenen, terwijl de meanderende Donau naast je voortkabbelt.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Oostenrijk, Donau rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 436
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1: Utrecht/Brussel - Passau (ca. 840/835 km)
Aankomst in de drierivierenstad Passau. Deze grensstad, met z'n gezellige historische centrum, wordt vanwege het vele water wel 'het Venetië van Beieren' genoemd. Je ontvangt hier de reisinformatie. Passau is een leuke stad om doorheen te wandelen en de mooie barokke gebouwen te bewonderen.

Dag 2: Passau - Linz (ca. 60 km)
Per schip ga je vandaag van Passau naar Kasten (50 min.), vandaar fiets je via Schlögen, waar de Donau een haarspeldbocht maakt, naar Aschach. De route gaat verder via Feldkirchen tot Ottensheim. Hier neem je de trein (15 min.) naar Linz (ca. € 5,- per persoon incl. fiets). Deze dynamische stad heeft een metamorfose ondergaan sinds ze in 2009 Europese hoofdstad was. In Linz fiets je naar je hotel, aan de rand van het centrum.

Dag 3: Linz - Perg (ca. 55 km)
Fietstocht van Linz naar St. Florian, waar je het klooster met meer dan 1000 kamers kunt bezichtigen. Je vervolgt het Donau-fietspad via Enns, de oudste stad van Oostenrijk, naar Perg. In dit oude stadje, dat enkele kilometers van de Donau ligt, blijf je overnachten.

Dag 4: Perg - Marbach (ca. 58 km)
Op de route passeer je Slot Dornach en het pittoreske plaatsje Grein, bekend om zijn oude baroktheater en de Greinburcht. In het Habsburgse slot in Persenbeug werd de laatste Oostenrijkse keizer geboren. Overnachting in Marbach of Maria Taferl (in het laatste geval word je met een busje opgehaald in Marbach).

Dag 5: Marbach - Krems (ca. 35/45 km, 20 km boot)
Je volgt de Donauradweg naar Melk, met zijn machtige monnikenklooster. Hier neem je de boot (20 km) naar het wijnbouwplaatsje Spitz. Vervolgens fiets je naar Krems. Stap je onderweg even af voor een heerlijke 'Grüner Veltliner'? Oostenrijk is een van dé opkomende wijnlanden en dat is vooral dankzij deze streek!

Dag 6: Krems - Wenen (ca. 60/50km, 27 min. per trein)
Je fietst langs de oude Romeinse stad Tulln naar Greifenstein (inleveren van de huurfiets) waar je de trein en metro neemt neemt naar het centrum van Wenen (ca. € 5,- per persoon, ca.€ 2,- per fiets, ter plaatse te betalen) of je kunt per fiets naar het hotel in Wenen (ca. 20 km). Let op: indien je een elektrische huurfiets hebt bijgeboekt kun je deze alleen inleveren bij het informatiepunt in Greifenstein.

Dag 7: Wenen - Passau (ca. 282) - Utrecht (ca. 839)
Je kan je verblijf in Wenen verlengen of je neemt de bus- of treintransfer naar Passau om aan je terugreis te beginnen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: