10 dagen Donauradweg - gemoedelijk van Passau naar Wenen

Na maanden van voorbereiding en een voorspoedige reis staan we onder een stralende zon aan het begin van onze fietstocht Passau-Wenen. We hebben gekozen voor de 10 dagen, dan kunnen we lekker langzaam genieten. Wat de route betreft kiezen we nu voor de zuidoever. Die nog mooier blijkt dan verwacht.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 345 km
va € 599
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál
Lees meer

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
In Passau ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Uw auto parkeert u gratis op een omheind parkeerterrein of tegen een toeslag van € 5 per dag in de parkeergarage. Overnachting in HotelWeisser Hase.

2E VAKANTIEDAG Passau - Schlögen (40 km)
Uw dag begint met een drierivieren rondvaart, daarna op de fiets. Via Engelhartszell met zijn fraaie kloosterkerk fietst u naar de schitterende Donauschlinge voor uw overnachting in Hotel Seminarkultur of Hotel Donauschlinge kamer categorie A.

3E VAKANTIEDAG Schlögen - Linz (59 km)
Het gezellige Aschach is vast uw eerste stop van vandaag. Via Wilhering met zijn 1000-Engeltjeskerk naar Linz.. Linz met zijn bijzondere barokke marktplein is het eindpunt van vandaag. U overnacht in het Hotel Schillerpark of Courtyard Marriot.

4E VAKANTIEDAG Linz - Melk (49 km + 75 min. per trein)
Met de trein naar het historische Grein. Langs de stroomversnelling bij St. Nikola fietst u naar Persenbeug. In de verte worden de contouren van het klooster al zichtbaar. U heeft tijd om het klooster te bezoeken want u overnacht in het Hotel Post.

5E VAKANTIEDAG Melk - Krems (45 km)
Door de romantische Wachau omgeven door de wijnbergen met het barok stadje Dürnstein en het gezellige Spitz op uw route fietst u naar het 1000 jaar oude Krems. U overnacht in Steinberger Hotel & Spa.

6E VAKANTIEDAG Krems - Wenen (57 km + 21 km per trein)
Langs de Donau over Tulln naar Greifenstein hier stapt u op de trein naar het centrum
van Wenen. Hier overnacht u in het NH hotel Danube op het Donauinsel op 10 minuten van het historische centrum.

7E VAKANTIEDAG
Terugreis naar uw auto in Passau kan per bus, trein of Donaucruise. U kunt natuurlijk ook verlengen in Wenen. Treintransfer toeslag €5

Reserveer nu
Bekijk deze reis op: