8 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - klassiek)

De afgelopen jaren is het Donaufietspad tot één van de belangrijkste en mooiste lange afstandsfietsroutes in Europa gaan behoren. Tijdens deze fietsvakantie fietst u door prachtige plaatsen zoals Linz, Spitz en Wenen. Spitz is tevens het bekendste wijndorpje van de Wachau. Langs de Donau fietst u over nagenoeg vlakke fietspaden die goed en duidelijk bewegwijzerd zijn. En dan ligt daar in de verte Wenen…. 
 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 304 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Oostenrijk, Donau, Passau-Wenen rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 435
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 Passau
Via Wilhering met zijn 1000-Engeltjeskerk naar Linz met zijn bijzondere barokke marktplein. U hebt volop de tijd om deze schitterende stad de bezoeken.

Dag 2 Passau - Schlögen 43 km
Op de fiets door de Barokstad Passau met zijn Dom en het imposante kerkorgel. Via Engelhartszell met zijn fraaie kloosterkerk fietst u door de schitterende Donauschlinge, u overnacht in Schlögen.

Dag 3 Schlögen - Linz 59 km
Via Wilhering met zijn 1000-Engeltjeskerk naar Linz met zijn bijzondere barokke marktplein. U hebt volop de tijd om deze schitterende stad de bezoeken.

Dag 4 Linz - Ardagger/Grein 56 km
Vandaag fietst u naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Niets moet maar Enns mag u niet overslaan. Via Mauthausen naar Ardagger/Grein/Bad Kreuzen.

Dag 5 Ardagger/Grein/ Bad Kreuzen - Spitz/Arnsdorf 45 km / 16 km schip
Grein is een historisch stadje, met het slot Greinburg. Langs de stroomversnelling bij St. Nikola fietst u naar Persenbeug. In de verte worden de contouren van het klooster van Melk al zichtbaar. U fietst door naar Melk waar u per schip naar Spitz vaart voor de overnachting.

Dag 6 Spitz/Weissenkirchen - Tulln 60 km
Door de romantische Wachau fietst u door het wijndorpje Weissenkirchen en verder via het pitoreske Dürnstein naar Krems. Over de Donaubrug naar Mautern en verder fietsend over de Donauradweg naar de bloemenstad Tülln.

Dag 7 Tulln - Wenen 40 km
Het laatste fietstraject alweer. Wat gaat een fietsvakantie snel. Door een prachtig landschap fietst u naar Wenen voor uw overnachting. Voor ’s avonds kunnen we u een bezoek aan de Staatsoper of een concert aanbevelen.

Dag 8 Retourtransfer of verlenging in wenen
Terugreis naar uw auto in Passau kan per bus, trein of Donaucruise (bij boeking opgeven). U kunt natuurlijk deze reis ook verlengen in Wenen, of verder fietsen naar Budapest. In dat geval, alvast veel plezier!

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: