7-Daagse fietsreis Innsbruck - Salzburg

Je ontdekkingstocht begint in de interessante stad Innsbruck, mooi gelegen of te wel omgeven door het Karweldel gebergte en de Alpen. In het historische centrum is veel barokke architectuur zoals de paleizen van Helblinghaus aan de Herzog-Friedrich-Straße. Maar je kunt er ook fantastisch winkelen in de Maria Theresienstrasse. En vergeet niet even langs te gaan bij het “Goldenes Dachl”, een erfenis uit de 15e eeuw dat is uitgegroeid tot het symbool van de stad. Keizer Maximiliaan I zat hier als er toernooien werden gehouden. Dan fietst je zo’n 200 kilometer en komt in de stad van Mozart, Salzburg. Het geboortehuis van de componist, de Dom of de filmlocaties van de “Sound of Music”. Veel te doen en te beleven voor elk wat wils. En niet te vergeten de overheerlijke Mozartkugln (bonbons met een kern van pistachenoten en marsepein met daaromheen een nougat van hazelnoot, amandelen en groene pistache en daaromheen weer chocolade. Je kunt Salzburg niet verlaten zonder wat er een te hebben geproefd!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 195 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Oostenrijk rivieren en meren, bergen, grote steden, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 600
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Innsbruck
Aankomst op eigen gelegenheid in Innsbruck. De afstand van Utrecht naar Innsbruck is ca. 900 km. De auto kun je het best parkeren bij het hotel of b.v. in een openbare parkeergarage zoals de Markthallengarage. De kosten voor een week zullen ongeveer € 40 - € 60 bedragen. In het hotel krijg je de sleutel van je kamer en – indien geboekt – je huurfiets. Als je op tijd bent kun je op eigen gelegenheid nog even een wandeling door het historische centrum van Innsbruck maken.

Dag 2: Innsbruck–Zillertal (ca. 45 km)
Je verlaat de hoofdstad van Tirol en fietst via schilderachtige stadjes en dorpen naar Strass, aan het begin van het Zillertal. Geniet onderweg van de indrukwekkende bergen rondom, van het historische centrum van Hall of van de Swarovski Kristalwelten in Wattens.

Dag 3: Zillertal–Wörgl (ca. 25 km).
Op weg naar het stadje Rattenberg zie je talrijke middeleeuwse burchten en kastelen. Aangekomen in Rattenberg, het kleinste stadje in Oostenrijk met maar ongeveer 400 inwoners, is de Kislinger Kristall glas blazerij interessant om even te bekijken, maar even wandelen door de voetgangerszone kan ook heel aantrekkelijk zijn. Via Kramsach (Tiroler boerderijen museum) bereik je Wörgl.

Dag 4: Wörgl-Kirchberg/Kitzbühel (24 km)
Je verlaat het Inntal en fietst oostwaarts het Wilder Kaiser-Brixental in. Via pittoreske dorpjes ga je door het Brixental richting het wereldberoemde Kitzbühel. Neem de tijd voor een korte tour.

Dag 5: Kirchberg/Kitzbühel-Lofer (54 km)
Vanuit Kitzbühel moet je naar Hochfilzen, en dat is behoorlijk bergop. Daarom overbrug je van St. Johann tot Hochfilzen met de trein. Vanaf Hochfilzen fiets je dan rustig via Leogang naar Saalfelden in het Saalachtal. Vervolgens volg je de Saalach stroomafwaarts naar Lofer voor de overnachting.

Dag 6: Lofer-Salzburg (ca. 45 km)
Vanuit Lofer fiets je dicht langs de oever van de Saalach over de “groene grens” naar Bad Reichenhall in Beieren. Terug in Oostenrijk krijg je al snel Salzburg in zicht. Nog even doorfietsen en je kunt genieten van al het moois en de cultuur die de Mozartstad te bieden heeft.

Dag 7: terugreis
Na het ontbijt ga je met de trein terug naar Innsbruck. Daar aangekomen is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid naar huis.

Dag 8: verlenging
Deze tocht kan worden verlengd met één of meerdere nachten in Innsbruck en/of Salzburg

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: