8 dagen Fietsvliegvakantie Portugal - Loulé

Vanuit het gezellige hotel Loulé Jardim in het midden van Loulé hebben we enkele prachtige tochten kunnen uit zetten waarbij u zowel het achterland van de Algarve, en ook de schitterende kust kunt ontdekken. Door de hoogteverschillen in deze omgeving, kunt u genieten van prachtige adembenemende vergezichten over de hele Algarve, uniek door o.a. de prachtige kurkeiken, prachtige natuur, rust en gezellige kleine dorpjes. Na deze mooie tochten kunt u genieten van de vele kleine restaurants die Loulé rijk is op loopafstand van uw hotel. Dit is een zeer afwisselende combinatie van achterland en kust. Houdt u van mooie, ruige natuur met mooie uitzichten? Dan is dit de perfecte fietsvakantie waar u zeker aan uw trekken zult komen.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 260 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Portugal natuur
Vervoer
Vliegtuig
v.a. € 775
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG Heenvlucht en transfer
Aankomst op Faro en aansluitend transfer naar uw hotel.

2E VAKANTIEDAG Loulé - Vilamoura (35 km)
Om uw fiets en GPS apparaat goed eigen te maken, start u uw fietsvakantie met een rustige dag naar Vilamoura. Een stadje dat om een chique jachthaven gegroeid is, en daardoor een belangrijke trekpleister van de de Algarve is geworden. Uw tocht vandaag leidt u over rustige, landelijke wegen, variërend van asfalt tot zand en gravel, en diverse hoogteverschillen. U zult af en toe een afgelegen huis en prachtige natuur tegenkomen, waardoor genieten een kleine moeite zal zijn. Ook komt u aan het eind van uw tocht diverse echte Portugese gelegenheden tegen waar u kunt genieten en napraten over deze ervaring onder het genot van een lekker wijntje van de streek of een andere verkoeling.

3E VAKANTIEDAG Loulé - Sao Bras de Alportel (38 km)
Vandaag een pittige fietsdag met een prachtig doel, namelijk Sao Bras de Alportel, een dorpje tussen de heuvels. U rijdt tussen de weelderige bladeren van amandel, vijgen, johannesbrood en granaatappelbomen met prachtige uitzichten over het behoorlijk heuvelachtige gebied. Het grootste deel zal over asfalt gaan om makkelijker van het uitzicht te genieten. Maar een klein deel zal over gravel/grind gaan om u de sfeer van dat gebied intens mee te laten maken. Sao Bras de Alportel is een rustig gelegen dorpje met typische Portugese huisjes en een prachtige kerk met klokkentoren. De ring om het dorp kijkt uit over de zee en de bergen. De kurk industrie was in vroegere tijden de belangrijkste bron van inkomsten van het dorp.

4E VAKANTIEDAG Loulé - Paderne (49 km)
Een mooie gelegenheid om vandaag het westelijk van Loulé gelegen dorpje Paderno te bezoeken. Een klein dorpje in de heuvels gelegen boven het toeristische Albufeira. Het heeft een leuke oude kern met oude huisjes en een mooie kerk. De route naar dit leuke dorp gaat door het gezellige rustige achterland met de mooie sinaasappel en olijfbomen, u ziet mooie oude Quintas en ruikt de geurige bloesembomen terwijl u fietst door dit mooie heuvelachtige gebied.

5E VAKANTIEDAG Loulé - Barranco do Velho (46 km)
Een mooie uitdaging staat u vandaag te wachten naar het mooie achterland van Loulé. Een tocht met vele mooie uitzichten waar u uiteindelijk uitkomt in Barranco de Velho. Een dorpje aan de voet van een geologisch nieuw gebied, de Barrocal. Een gebied tussen de kust en de heuvels. Het dorpje ligt omgeven door beekjes, heuvels en valleien , wat uw fietstocht niet makkelijk, maar zeker de moeite waard maakt om te doen. Blijf genieten van het prachtige panoramische uitzicht op ieder stukje van deze mooie route.

6E VAKANTIEDAG Loulé - Faro (50 km)
Vandaag een goede dag voor een gezellige route naar de hoofdstad van de mooie populaire Algarve. Faro heeft een tal van bezienswaardigheden waaronder Kathedralen, kerken en musea. Onderweg zult u verrast worden door de vele sinaasappel, citroen, vijg en kurkbomen. Een genot om tussendoor te fietsen. In de oude binnenstad van Faro kunt u genieten van de gezellige terrasjes die deze stad rijk is.

7E VAKANTIEDAG Loulé - Cerro de Cima (42 km)
U rijdt door grote open ruimten, zuivere lucht, fris uitzicht om iedere bocht die u fietst. De kleine gehuchten van slechts vier/vijf huizen geven u het gevoel dat de tijd gestopt is. Deze dag zal u een ander beeld van de Algarve geven terwijl u geniet van de fascinerende uitzichten. Het geeft u een goed inzicht in de Barrocal (zoals eerder genoemd, het land tussen de heuvels en de kust) en geeft u het gevoel af en toe alleen op de wereld te zijn, samen met de mooie natuur.

8E VAKANTIEDAG Transfer en terugvlucht
Tijd om uw vakantie af te sluiten, transfer naar Faro vliegveld.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: