8-Daagse fietsreis Algarve

De Algarve is de zuidelijke kuststreek van Portugal. Het natuurschoon is buitengewoon: een diepblauwe zee, met brede zandstranden en mooie baaien tussen grillig gevormde zandsteenrotsen. De stadjes zijn levendig en nodigen uit met gezellige winkelstraten en sfeervolle restaurantjes. Tenslotte heerst er een zeer aangenaam klimaat. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke fietsweek.

8-daagse fietsvakantie
Totale afstand: 280 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Portugal kust, natuur
Vervoer
Vliegtuig
v.a. € 376
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Faro
Je gaat op eigen gelegenheid naar Faro. Vanaf diverse luchthavens vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen naar de Algarve. Je kunt daarbij denken aan TUI fly en vele anderen. Je moet ons alleen nog wel even doorgeven welke vluchten je hebt geboekt dan zorgen wij voor een transfer van de luchthaven Faro naar je hotel in Santa Luzia.

Dag 2: Rondrit Moncarapacho (35 km)
Je fietst door een landschap met olijfbomen en fruitbomen, maar bijvoorbeeld ook sinaasappelboomgaarden en Johannesbroodbomen. Laat je bekoren door dit lieflijke landschap maak een stop in Moncarapacho waar je op het plein kunt pauzeren op een terras.

Dag 3: Rondrit Faro (69 km)
Je maakt vandaag kennis met de historische stad Faro en haar omgeving. Om je een idee te geven: de oude stadsmuren zijn zo’n 2000 jaar oud, dus zeker de moeite waard om te bekijken.

Dag 4: Rondrit Sao Bras de Alportel (57 km)
Vandaag fiets je naar Sao Bras de Alportel in het binnenland. In Sao Bras de Alportel zijn in de jaren 70 veel kunstenaars neergestreken en dat bepaalt tot vandaag de dag de sfeer. Slenter hier lekker rond door de oude smalle steegjes en neem de sfeer in je op.

Dag 5: Santa Luzia – Cabanas (38 km)
Vandaag fiets je in noordoostelijke richting van Santa Luzia naar Cabañas. Geniet van al het mooie dat de natuur hier te bieden heeft en pauzeer vooral ook in één van die kleine dorpjes waar – zo lijkt het wel - de tijd heeft stilgestaan.

Dag 6: Rondrit Villa Real (51 km)
Via een natuurlijke route, lichtglooiend, fiets je richting de grens met Spanje. Je doel vandaag is Vila Real de Santo Antonio. Bij de Guadiana rivier eindigt Portugal en aan de overkant ligt Spanje. Je kunt de stad bezichtigen, even lekker relaxen op het dorpsplein of het duinenlandschap met een bezoek vereren.

Dag 7: Rondrit Tavira (31 km)
Een van de hoogtepunten tijdens deze week is het authentieke stadje Tavira. Het is een oude Moorse stad met een gezellig historisch centrum. De rivier Galão verdeelt het centrum in tweeën.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je per transfer naar de luchthaven (als je de gegevens van je terugvlucht tenminste vooraf aan ons hebt doorgegeven!) voor je terugvlucht naar Nederland die je zelf hebt geboekt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: