Fietsvakantie door Thüringen en Saksen

De deelstaten Thüringen en Saksen vullen elkaar perfect aan. Waar Thüringen bekend staat als het ‘Groene Hart van Duitsland’, bezit Saksen juist een keur aan cultuursteden, waaronder Leipzig. Wij combineren het beste van deze twee, in een fietsvakantie naar Osterfeld.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 249 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Thüringen rivieren en meren, grote steden
Vervoer
Bus
v.a. € 539
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Heenreis
Na een kop koffie op het wisselpunt in Asten rijden we naar het oosten van Duitsland. Voor het diner bereiken we ons hotel in Osterfeld. Deze week fietsen we onderstaande routes, de volgorde van het dagprogramma kan wijzigen.

Hotelinformatie:
Atrium Hotel Amadeus **** - Dit comfortabele 4-sterrenhotel ligt in Osterfeld, op de grens van Thüringen en Saksen-Anhalt. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, terras, tuin, sauna, wifi (gratis), 24-uursreceptie en een lift. De kamer is voorzien van een telefoon, televisie, leeg koelkastje, wifi (gratis), badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

Dag 2: Langs de Saale van Naumburg naar Merseburg (ca. 43 km)
Duikt u nog even Naumburg in voordat u op de pedalen stapt? Het prachtige marktplein, de fraaie koopmanshuizen, de stadswallen en enorme St. Petrus- en St. Paulusdom zijn absoluut een bezoekje waard. De fietsroute die we voor u in petto hebben is ongeveer 42 km in lengte en vrijwel vlak. We volgen hierbij de Saale. Als snel zien we de voormalige bisschopsburcht Schönburg. En even verderop staat alweer een prachtige burcht: het kasteel van Goseck. Het barokke kasteel Neu-Augustusburg in Weissenfels spant toch wel de kroon, wat een fascinerend bouwwerk! De route eindigt in Merseburg, waar eveneens een bezienswaardige burcht staat.

Dag 3: Langs de Saale van Naumburg naar Jena (ca. 45 km)
Ook vandaag starten we in Naumburg en ook vandaag fietsen we over de Saale Radweg. We fietsen stroomopwaarts, maar het hoogteverschil is miniem. Links en rechts zien we wijnbergen. Wie wil kan onderweg afstappen voor een wijnproeverij, bijvoorbeeld in het wijndorp Kaatschen. Bekende burchten als Saaleck en Rudelsburg zijn al van veraf te zien. Een ander fijn plekje om te pauzeren is het stuwmeer bij Döbritschen. Via Dornburg fietst u het eindpunt van deze route binnen: Jena.

Dag 4: Van Naumburg naar Rossleben, de Unstrut Weinstrasse (ca. 54 km)
Vandaag is de Unstrut onze leidraad, op weg van Naumburg naar Rossleben. Hierbij doorkruisen we het Geo-natuurpark Saale-Unstrut-Triasland. Op pad in dit unieke natuurgebied – met bijvoorbeeld 24 in het wild groeiende orchideeënsoorten – komt u een groot aantal kastelen, burchten, tuinen en kloosters tegen.

Dag 5: Rondje Osterfeld (ca. 55 km)
We fietsen vanuit het hotel een rondje door het romantische landschap rondom Osterfeld, rijk aan wijngaarden en kastelen.

Dag 6: Elster Radweg, van Zeitz naar Leipzig (ca. 52 km)
Op het programma staat een vlakke tot dalende fietsroute over een deel van de Elster Radweg, van Zeitz naar Leipzig, een cultuurstad pur sang. Hier woonden en werkten bekende componisten als Wagner en Bach. Neemt u zeker een kijkje bij de Mädler Passage met de Auerbachs Keller, met het lievelingscafé van Goethe. Ook de Thomaskirche, waar Bach muzikaal leider was, is meer dan bezienswaardig. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om neer te strijken op een van de gezellige terrasjes.

Dag 7: Terugreis
We rijden in één dag terug naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: