Fietsvakantie Langs de Rijn en Moezel - 7 dagen

De schoonheid en romantiek van de Rijn, Moezel en Lahn is niet in woorden uit te drukken. De hoogste tijd dus om deze pracht met eigen ogen te bekijken tijdens deze fietsvakantie. Volg de vele bochten van de rivieren en geniet al fietsend van schattige wijndorpen, middeleeuwse burchten en natuurlijk de prachtige natuur.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 197 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Rijn rivieren en meren, grote steden, historische plekken
Vervoer
Bus
€ 609,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Heenreis en fietstocht van Keulen naar Bonn (ca. 40 km)
Tijd voor vakantie! Een heerlijke sportieve week ligt voor ons. Per comfortabele touringcar rijden we naar Keulen. Hier stappen we op de fiets voor een eerste tocht langs de Rijn. Al snel doemt de Dom van Keulen op en fietsen we over de Rheinpromenade. De route leidt ons langs de rivier naar de charmante 'Bundesstadt' Bonn. Hier aangekomen stappen we weer in de touringcar voor het laatste stukje naar ons hotel in Boppard. Tijdens deze reis hebben we verschillende routes uitgestippeld. De volgorde van de routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotelinformatie:
Hotel Rheinlust is een 3-sterrenhotel en ligt centraal aan de Rijnpromenade van Boppard. Het hotel beschikt o.a. over een receptie met kluisjes, lift, bibliotheek, restaurant, bar, terras en gratis wifi. De kamers bevinden zich zowel in het hoofdgebouw als in het bijgebouw.

Dag 2: De Rijn, van Bonn naar Neuwied (ca. 24 of 53 km)
Was je gisteren in Bonn nog niet uitgekeken, dan heb je daar vanochtend nog wat tijd voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kijkje bij het voormalig keizerlijke paleis Kurfüstliches Schloss? Ook leuk is een bezoek aan het Beethovenhuis, waar je piano’s en manuscripten van deze muzikale meester kunt bewonderen. De fietstocht van vandaag voert je langs de Rijn van Bonn naar Neuwied; een mooie tocht met aan de ene kant de blauwe rivier en aan de andere kant groene wijnheuvels. Al snel fiets je Königswinter binnen, waar Slot Drachenburg majestueus boven het Rijndal uittorent. Verderop lonken in het leuke centrum van Bad Honnef vele terrasjes en na ca. 24 km passeer je de voormalige brug uit de WOII bij Remagen.

Dag 3: De Moezel, van Briedern naar Cochem en Winningen (ca. 55 km)
Op de pedalen langs de Moezel. Eenmaal Briedern uit sta je al binnen 3 km in Beilstein. Het stadje wordt door filmmakers vaak gebruikt als decor voor middeleeuwse films. Voor een prachtig uitzicht over de Moezel zet je de fiets hier even aan de kant voor een bezoek aan de hooggelegen burcht Metternich. In een volgende rivierbocht ligt het wijnstadje Cochem, geliefd vanwege de vele vakwerkhuizen, de unieke delen van de middeleeuwse muur en een gezellig marktplein met tal van terrassen.

Dag 4: De Rijn, van Bingen naar Boppard (ca. 45 km)
We starten vandaag in Bingen am Rhein, met aan de overkant de wijnheuvels van Rüdesheim, en volgen de Rijn stroomafwaarts naar ons hotel in Boppard. Het is een van de mooiste stukken van het Rijndal. Links en rechts zien we steile rotsen, beboste heuvels en oude burchten en kastelen. Een van de beroemdste volksverhalen van de Rijn gaat over de meer dan 130 meter hoge rots Loreley, die je vandaag passeert.

Dag 5: De Rijn, van Boppard naar Koblenz en Andernach (ca. 47 km)
Deze fietsroute start bij het hotel en voert je langs de Rijn naar Andernach. Al snel doemt de best bewaarde burcht aan de Midden-Rijn op: de Marksburg in Braubach. Lekker lunchen doe je natuurlijk in Koblenz. Een aaneenschakeling van charmante steegjes, gezellige pleinen, terrasjes en kleurrijke vakwerkhuizen vormen samen het gezicht van de stad. De route eindigt in Andernach, bekend van de hoogste koudwatergeiser ter wereld.

Dag 6: De Lahn en Rijn (ca. 25 of 58 km)
Ons startpunt is het kleine Laurenburg, waar de stamvader van het geslacht Nassau vandaan komt. Door het groene dal volgen we de rivier Lahn stroomafwaarts naar Nassau. Wie wil kan de route inkorten tot in het kuuroord Bad Ems (ca. 25 km). De rivier Lahn mondt uiteindelijk uit in de Rijn en vanaf dit punt is de Rijn onze leidraad terug naar het hotel.

Dag 7: Terugreis via Limburg an der Lahn
Op de terugweg rijden we via de Domstad Limburg ander Lahn. Aan de voet van de bekende, gekleurde Dom ligt de oude middeleeuwse stad met vele typische Duitse vakwerkhuisjes, restaurants en cafés. Zeker een tussenstop waard!

Lees meer op Fietsvakanties.nl/moezel

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: