7 dagen fietsen in Duitsland door Romantische Strasse

Deze fietsreis Romantische Strasse staat garant voor een afwisselende vakantie. De landschappen variëren onderweg in een vlot tempo, maar de burchten, kastelen en romantische vakwerkstadjes zullen we regelmatig terug blijven zien.Langs de rivier de Main fietsen we langs de beboste hellingen van het Steigerwald, de hopvelden van Hassberge en de wijngaarden van het Frankenland.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 609
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Heenreis
Na een kop koffie in Asten gaan we op weg naar het Steigerwald. Aan het einde van de middag arriveren we bij ons hotel midden in het centrum van Schlüsselfeld. Deze week fietsen we onderstaande routes, de volgorde van het dagprogramma kan wijzigen.

Hotelinformatie:
Het gezellige 3-sterren-superior familiehotel Gasthof Zum Storch ligt direct aan het marktplein van de Beierse stad Schlüsselfeld, midden in het Natuurpark Steigerwald. Het hotel bestaat uit twee gebouwen op ongeveer 100 meter afstand van elkaar. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras, Stube, sauna en solarium. De moderne kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, minibar, gratis wifi en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Dag 2: Steigerwald (ca. 46 km)
Ons vakantieplaatsje Schlüsselfeld ligt echt midden in het Steigerwald. Dat we onze vakantie met dit natuurpark beginnen is dan ook niet zo vreemd. We fietsen een over het algemeen vlakke route langs het riviertje de Reiche Ebrach, met onderweg een pauze in het stadje Pommersfelden. Liefhebbers kunnen hier een kijkje nemen bij het barokke sprookjeskasteel Schloss Weissenstein (niet inbegrepen).

Dag 3: Main Radweg (ca. 54 km)
Ultiem genieten op de fiets. We volgen de kronkelige Main door de zonnige wijngaarden van het Frankische landschap. We fietsen van het idyllische stadje Hassfurt naar Volkach.

Dag 4: Main Radweg (ca. 48 km)
Uitgestrekte wijn- en fruitgaarden, vruchtbare velden, pittoreske dorpen… dat is het decor van de fietsroute van vandaag. In Dettelbach pakken we het laatste deel van de Main Radweg op en volgen deze tot aan Würzburg. Würzburg is een gezellige stad, gelegen te midden van wijngaarden op glooiende terrassen. Vele monumenten en gebouwen herinneren aan de rijke geschiedenis van de stad, waaronder de aan de Main gelegen vesting Marienberg. Ook aan restaurants, terrassen en Weinstuben geen gebrek; bij mooi weer zijn de terrassen op de Marienplatz altijd goed gevuld.

Dag 5: Romantische Strasse (ca. 51 km)
Een uitdagende fietsroute door het dal van de Tauber. Het eerste fraaie stadje op onze route is Weikersheim. Laat je betoveren door het renaissanceslot met zijn tuinen in Versailles-stijl (niet inbegrepen) of pik een terras op het vrolijk gekleurde marktplein. Langs de goed bewaard gebleven verdedigingstorens in Röttingen en het oude stadje Creglingen fietsen we vervolgens naar het eindpunt: Rothenburg. Het is een van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Duitsland. De stadswallen, torens, het Plönlein-pleintje, kasseienstraatjes, de vakwerkhuizen en de patriciërshuizen die de rijkdom van weleer weerspiegelen… je zet hier een flinke stap terug in de tijd. Aan winkels ook zeker geen gebrek! Bezoek het 'Weihnachtsdorf’, waar je het hele jaar door terecht kunt voor leuke kerstspulletjes. Of geniet in een van de vele restaurants van de Duitse Kuchen. Noot: Deze route is wat pittiger en krijgt om deze reden 2 krasjes.

Dag 6: Steigerwald & Bamberg (ca. 51 km)
Nog een dagje in het Steigerwald. Op deze ontdekkingstocht nemen we de Rauhe-Ebrach Radweg als leidraad. Deze leidt ons langs een oude spoorlijn, over landbouwwegen en door bossen naar kastelen, historische stadjes en schattige dorpen als Schönbrunn,Vorra, Untersteinbach en Pettstadt. Er zijn onderweg voldoende horecagelegenheden, dus ook de inwendige mens zal niets tekort komen. De route eindigt in de oude keizer- en bisschopsstad Bamberg. Kijk lekker even rond en vergeet daarbij niet de voormalige visserswijk 'Klein Venetië, de leerlooiershuizen aan het oude kanaal en het op een eilandje in de rivier gebouwde Rathaus. Naast de vele historische bouwwerken, waarvan de imposante Kaiserdom St. Peter und St. Georg zelfs tot een van de belangrijkste middeleeuwse gebouwen van Duitsland behoort, is Bamberg ook bekend om haar bierbrouwerijen. Een Bamberger Rauchbiertje in een knusse Kneipe of op een zonnig terrasje is dan ook een echte aanrader!

Dag 7: Terugreis
Na het ontbijt terug naar huis. Aan het einde van de middag zijn we weer in Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: