7-daagse busreis door het Teutoburgerwoud

Het Teutoburgerwald is een nog relatief onbekende vakantiestreek. Voordeel hiervan is dat je er in betrekkelijke rust het vele fraais van deze heuvelachtige, bosrijke regio kunt ontdekken. Voor deze nieuwe fietsreis stippelden we routes uit langs de rivieren de Weser, Lippe en Diemel. Hierbij genieten we niet alleen van het zicht op het water, maar ook van vlakke paden.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 223 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Rondreis, Single fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, rivieren en meren, bergen, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 599
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Heenreis en Paderborner Seenroute (ca. 25 km)
Deze week fietsen we onderstaande routes, de volgorde van het dagprogramma kan wijzigen. Na een kop koffie op het wisselpunt gaan we op weg naar Willebadessen. Onze vakantieplaats ligt op slechts zo’n 5 uurtjes rijden, wat ons de kans biedt om onderweg al een mooie route te fietsen. Vanuit Paderborn loopt het fietspad langs talrijke meertjes en het Schloss Neuhaus.

Hotelinformatie:
HK-Hotel Der Jagerhof ligt aan de rand van Willebadessen. Het 3-sterrenhotel is idyllisch gelegen in een bosrijke omgeving. Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar, kegelbaan, tuin met zonneterras, sauna, solarium, jacuzzi, stoombad, en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet. De meeste kamers beschikken ook over een balkon.

Dag 2: Römer-Lippe Radweg, van Paderborn naar Lippstadt (ca. 45 km)
Op de pedalen voor prachtige fietstochten. De Römer-Lippe Radweg voert je mee naar de tijd van de oude Romeinen. Deze langeafstandsroute is maar liefst 295 km in totaal. Wij volgen het stukje tussen Paderborn en Lippstadt. Het leuke Lippstadt wordt vanwege haar vele meren en kanalen ook wel het “Venetië van Westfalen” genoemd. Door de smalle straatjes en de architectuur heeft het centrum een romantische uitstraling.

Dag 3: Langs de Weser van Bad Karlshafen naar Corvey (ca. 24 km) en eventueel Holzminden (ca. 36 km)
De Weser Radweg is bij ons Nederlanders misschien nog niet zo bekend, maar wie er gefietst heeft, zal het iedereen aanbevelen. De route staat ook wel bekend als de ‘sprookjesroute’ vanwege de herinneringen aan de beroemde sprookjesvertellers: de gebroeders Grimm. We starten in Bad Karlshafen. Eenmaal de stad achter ons gelaten, fietsen we al gauw langs de 1000 jaar oude abdij St. Maria-en-Petrus in Helmarshausen. Via Beverungen verder naar Höxter, een leuk stadje met vakwerkhuizen, winkels en volop horecagelegenheden. Een leuk lunchadres zoeken zal hier niet moeilijk zijn. Eindpunt van de ‘korte’ route is de abdij van Corvey, zonder twijfel het mooiste culturele bouwwerk dat we vandaag zien. Neem je uitgebreid de tijd om de abdij te bekijken of fiets je nog wat verder, naar Holzminden. Hier een terrasje pikken kan zomaar een ideale afsluiter van deze dag zijn.

Dag 4: R2, van Bad Driburg naar Höxter (ca. 41 km)
Langs de oevers van de Weser en de Nethe fietsen we vandaag heerlijk ontspannen van Bad Driburg naar Höxter. Het pad is licht dalend, waardoor het extra fijn fietsen is.

Dag 5: Börderoute rondom Willebadessen (ca. 53 km)
Vandaag worden we niet begeleid door een rivier, maar fietsen we door de agrarische Watburgse vlakte. Naast graan en andere veldgewassen wordt hier hoofdzakelijk suikerbiet geteeld. Vanuit Peckelsheim gaat het zuidwaarts naar Engar. Vervolgens fiets je via Schönthal naar het waterkasteel Schweckhausen en het herenhuis van Niesen.

Dag 6: Diemelsee (ca. 20 of 50 km)
Op naar het Sauerland voor de populaire en bekende Diemelsee Radweg. We fietsen door bossen, langs weiden en schattige vakwerkdorpen. Lekker lunchen doen we op een terras aan het water.

Dag 7: Terugreis
Met onderweg een stop in het Duitse Soest rijden we terug naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: