7-daagse fietsvakantie in Normandië

Sportief de rijke geschiedenis van Normandië beleven, dat kan tijdens onze fietsvakantie! Al fietsend langs de bekende invasiestranden zie je diverse verdedigingswerken die ons herinneren aan D-day. Uiteraard vinden we langs de kust ook genoeg schattige badplaatsen om het verleden even te verdringen en onbezorgd te genieten met een verkoelend drankje.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 218 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk Normandië kust, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 689
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Heenreis
We rijden in een dag naar ons hotel in Caen, waar we voor het diner arriveren. Deze week fietsen we onderstaande routes, de volgorde van het dagprogramma kan wijzigen.

Hotelinformatie:
Brit Hotel Caen Nord - Mémorial *** - Het hotel ligt in het noorden van Caen, op 10 minuten lopen van het Mémorial Museum en op 3 km van het centrum. Op ca. 20 km van het hotel vind je enkele van de beroemdste D-Day stranden, Bayeux ligt op ca. 35 km en Honfleur op ca. 65 km. Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, terras en gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, televisie en koffie- en theefaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad of douche en toilet.

Dag 2: Pegasusbridge & Ouistreham (ca. 48 km)
Sportief de natuur en rijke geschiedenis van Frankrijk beleven, we stippelde de volgende fietsroutes voor je uit. We hebben weer een lekker dagje voor de boeg. De tocht begint in Caen. Al snel fiets je voorbij de Pegasusbridge, de eerste brug op Frans grondgebied die door de geallieerde troepen op spectaculaire wijze ingenomen werd. Beklim even verderop de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over de kust. Langs zandstranden, boulevards, Ouistreham en een Brits oorlogskerkhof gaat het laatste deel van de route naar Colleville Montgomery en Caen.

Dag 3: Escoville & Cabourg (ca. 54 of 70 km)
We maken een tocht door het binnenland, langs het kanaal van Caen en een stukje langs de kust. Stap zeker even van de fiets in Cabourg, een badplaats aan de Côte Fleurie (bloemenkust). Rijke Parisiens bouwden hier fraaie buitenhuizen om in de zomer het drukke stadsgewoel te ontvluchten en te genieten van het milde weer.

Dag 4: Pays d’Auge (ca. 37 km) of een vrije middag in Caen
Een stevige tocht door het heuvellandschap van Pays d’Auge. Hier worden kastelen, landhuizen en oude vakwerkboerderijen gescheiden door appelboomgaarden. Een pauze hier is niet alleen leuk, maar ook lekker wanneer je wat streekproducten proeft. Denk hierbij aan cider, calvados en camembert. De route start in het schilderachtige dorp Beuvron-en-Auge. Er is hier volop horeca aanwezig, maar ook leuke winkeltjes en galeries. Voor de fietsliefhebbers die van een uitdaging houden, wacht er na Bonnebosq een klimmetje. De route eindigt in Beuvron-en-Auge. Route 3 (alternatief): Caen ca. 11 km Voor wie de heuvels van de Pays d’Auge niet zo ziet zitten, bieden we de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Caen te ontdekken. Tip: bezoek het indrukwekkende museum Le Mémorial en het kasteel Le Ducal, waarvan de bouw werd gestart door Willem de Veroveraar.

Dag 5: Mont St.-Michel (ca. 30 of 39 km)
Vanuit het charmante dorpje Ducey fietsen we over fietspaden en rustige weggetjes naar Mont St.-Michel. Al van verre doemt dit wereldberoemde eilandje met haar enorme abdij op. Mont St.-Michel is niet met de fiets te bereiken, maar je kunt wel je fiets stallen in het bezoekerscentrum om vervolgens te voet of met de lokale bus dit eiland bezoeken. Neem je uitgebreid de tijd om Mont St.-Michel te bezoeken, om daarna in onze KRAS-bus te stappen terug naar het hotel. Of wil je graag nog extra kilometers maken? Dan fiets je verder naar het dorp Pontorson.

Dag 6: Invasiestranden (ca. 33,5 km)
Deze tocht staat in het teken van D-day, de landing in Normandië op 6-6-1944. Het luidde het begin van de bevrijding van het Europese vaste land in. We passeren diverse punten die ons aan de invasie herinneren, waaronder de invasiestranden en het verdedigingswerk Batterie Allemande. Ook liggen er een paar prachtige kastelen op de route. We eindigen in de historische binnenstad van Bayeux. Op de route naar Bayeux bestaat de mogelijkheid om een heuvelige verlenging van 20 km te fietsen naar het indrukwekkende Omaha Beach.

Dag 7: Terugreis
Vroeg op voor de terugreis naar Nederland. Aan het einde van de middag zijn we terug in Asten, waar we de reis afsluiten met een koffietafel. Hierna word je teruggebracht naar de opstapplaats.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: