Singlereis op de Veluwe

De Veluwe, de groene schatkamer van Nederland... een van de bekendste natuurgebieden die ons land kent, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Tijdens dit arrangement nemen we je o.a. mee naar Nunspeet en de ‘Verscholen Dorpen’, over de Elspeetsche Heide en naar Harderwijk.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 188 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Single fietsvakantie
Omgeving
Nederland, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 379
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Naar Nunspeet en route verscholen dorpen (ca. 23 km)
Je reist vandaag op eigen gelegenheid naar het gezellige hotel De Hoeve van Nunspeet, waar je vanaf 12.00 uur kunt aankomen. Vervolgens kun je kennismaken met de reisleider en natuurlijk met de andere deelnemers. Indien gewenst kun je (voor eigen rekening) lunchen alvorens we aan onze eerste korte fietstocht van deze reis gaan beginnen. Rond 13.30 uur verdelen we de lokale huurfietsen die klaar staan en maken we ons op voor de 'Verscholen Dorpen' route. De naam van de route is ontleend aan het onderduikerskamp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze bossen verborgen lag. Van mei 1943 tot november 1944 verbleven in het Verscholen Dorp tussen de 80 en 100 mensen van verschillende nationaliteiten. Een groep vrijwilligers verzorgde hen. In het bos (vlakbij de herdenkingssteen) vind je 3 nagebouwde (half)ondergrondse hutten. In totaal waren er tijdens de oorlogsjaren 9 van deze primitieve hutten.

Dag 2: Dwars door bos en heide (ca. 45,5 km)
De bossen en heidevelden rondom Nunspeet, Elspeet en Ermelo stralen een gevoel van rust uit. We genieten vandaag volop van dit natuurschoon en van landgoederen. We fietsen o.a. door het Speulderbos. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken vormen hier het decor. Niet voor niets wordt dit het 'bos van de dansende bomen' genoemd.

Dag 3: Elspeetsche Heide en evt. Kasteel Cannenburch (ca. 35 of 50 km)
Over de Elspeterheide fietsen we naar Kasteel Cannenburch. Het kasteel ademt de sfeer van het leven op de Cannenburch in zijn gloriejaren, de achttiende eeuw. Het bij het kasteel gelegen koetshuis, waar nu een caférestaurant is gevestigd, is een uitgelezen plek voor een pauze. Hier kunnen we heerlijk lunchen. Daarna een mooie route terug.

Dag 4: Rondje Harderwijk (ca. 45 km)
Een rondje naar de Hanzestad Harderwijk. Bij oudere generaties roept de stad beelden op van houten zeilbotters waarmee de vissers op de Zuiderzee paling verschalkten. Nog steeds is Harderwijk leuk om te bezichtigen. Er zijn sfeervolle terrasjes en winkelstraten. Maar let in deze Zuiderzeestad ook op de vele monumenten, zoals de Vischpoort, de Hoop en de Onze Lieve Vrouw Kerk.

Dag 5: Tuinenroute (ca. 40 km)
Tijdens deze route staan tuinen centraal. We komen o.a. langs de 'A. Vogel Tuin' en Ampies Berg (entree ca. € 5 p.p.), met 1000 verschillende soorten bloemen en planten. Daarna op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: