Recreatieve fietsvakantie De witte dorpen van Cadiz

Met de individuele recreatieve fietsvakanties geniet je van de natuur, de Spaanse keuken en de wondermooie Witte Dorpen en dit allemaal op je eigen tempo. Je wordt meegenomen op een wonderbaarlijke rondrit van 7 dagen en laten je zo elk hoekje van deze prachtige provincie ontdekken.
Geschikt voor iedere fietser met de juiste dosering nieuwsgierigheid en een goede conditie.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 227 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Spanje, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 690
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Belgian Sports Holidays

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Jerez de la Frontera
Je vakantie begint in Jerez de la Frontera vanuit het hotel Jerez Centro, Jerez de la Frontera is een stad die in teken staat van de Flamenco en de Sherrywijn. Het hotel Jerez Centro ligt in het oude centrum van Jerez.


Dag 2 - 46 km
Jerez de la Frontera - Arcos de la Frontera
Vandaag fiets je eerst richting Estella de Marquez en verder door naar de hacienda la Vicaria. Deze hacienda staat bekend om de wijnen van Tierra Blanca. In Jerez zijn er al fietspaden aangelegd, je fietst over de “normale grote” asfaltwegen die goed begaanbaar zijn en landwegen die uitdagend zijn. Deze landwegen brengen je naar de authentieke campos van Andalusië. Onderweg zijn er genoeg gelegenheden om te drinken en te eten.

Dag 3 - 48 km
Arcos de la Frontera - Medina Sidonia
Je fietst door naar Junta de los Rios, je passeert bruggetjes, beekjes en rivieren op weg naar Medina Sidonia. Deze rit is de Ruta del Toro, je fiets door de velden met koeien en stieren fokkerijen. De rit gaat door een dehesa, een bos met kurkbomen. Op het einde van de dag wacht je een lastige klim, maar het eindresultaat mag er wezen: de aanblik van Medina Sidonia.

Dag 4 - 46 km
Medina Sidonia - Vejer de la Frontera
De rit van vandaag gaat door het gebied “la Ganda”, deze maakt deel uit van de Ruta del Toro. Vejer ligt net als Medina Sidonia op een heuveltop. Het landschap veranderd naar heuvelachtig, af en toe is er een klim. Je fiets langs oude romeinse wegen en typische Andalusische dorpjes zoals Los Badalejos.

Dag 5 - 33 km
De Atlantische rit Vejer de la Frontera- Cadiz
Deze route gaat langs de Atlantische kustlijn, je fietst langs typische kustdorpjes zoals El Palmar, Conil de la Frontera, Fuente del Gallo, Roche en Chiclana de la Frontera. Je zal tijdens deze rit een afwisseling van zee en natuurgebied krijgen. ( Transfer naar Cadiz)

Dag 6 - 53 km
Cadiz-Puerto de Santa Maria- Jerez de la Frontera
Vanuit het hotel fiets je naar de haven om de catamaran te pakken naar Puerto de Santa Maria. Daar aangekomen ga je richting Jerez, onderweg kom je langs een oude gevangenis, bodega Osborne, moerassen, het stuwmeer, een kasteel en een ruïne van een suikerfabriek met ooievaarsnesten. De fietsroute gaat over grindwegen en verharde wegen. Neem de tijd om alles in je op te nemen en stop ook ’s bij een venta.

Dag 7 - vrije dag
Vrije dag Jerez de la Frontera
De stad heeft talloze pleintjes en smalle straatjes die je op je eigen tempo kan ontdekken. Maak een wandeling door het centrum, pak een terrasje, bezoek de Kathedraal, boek een rondleiding bij de bodega Tio Pepe en geniet van de typische gerechten die Jerez te bieden heeft.

Dag 8 - Vertrek
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt nemen we afscheid van de “de Witte Dorpen” en Hotel Jerez Centro.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: