Fietsvakantie het noorden van Catalonië - 7 dagen

Met zijn prachtige natuur en rijke cultuur is Catalonië een fantastische reisbestemming. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de machtige Pyreneeën en langs de azuurblauwe zee.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 242 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Spanje, Mallorca bergen, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 575,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1

Naar Gerona
Op eigen gelegenheid reist u naar Gerona waar uw fietsvakantie start. In uw hotel ontvangt u uw reispapieren voor de aankomende dagen. Neemt u vooral de tijd om deze prachtige stad te bekijken. De geschiedenis van Gerona is ongekend boeiend. De stad heeft ontzettend veel historische bezienswaardigheden.

Dag 2

Gerona - La Fosca
Vanuit Gerona vertrekt u door het Catalaanse land. U fietst door prachtige vlakke landschappen naar de Middellandse Zee en bereikt deze bij La Fosca, waar het rustig is en waar de stranden uitnodigen om te zonnen en te zwemmen. Hier verblijft u één nacht. (ca. 61 km)

Dag 3

La Fosca - Torroella
Na het ontbijt vertrekt u voor een prachtige tocht door pittoreske vissersdorpen en langs goudgele stranden. Onderweg doet u het middeleeuwse dorpje Pals aan. U ziet het al van verre want het is bovenop een heuvel gebouwd. Via Begur, een stad met oude straatjes, torens en een kasteelruïne, bereikt u Torroella waar u drie nachten verblijft. (ca. 52 km)

Dag 4

Rondrit L'Emporda
U fietst vandaag door de prachtige natuur van L'Emporda. Dit prachtige vogelrijke natuurpark is ook van oudsher een gebied waar veel wijnbouw plaats vindt. (30/41 km)

Dag 5

Rondrit L'Estartit
U maakt vandaag kennis met het prachtige achterland van de strandplaats L’ Estartit. U fietst door de uitlopers van het Montgri-massief, een kalksteenmassief met prachtige vergezichten en uitbundige natuur. L’Estartit is een badplaats met witte stranden die met recht horen tot de mooiste van de Costa Brava. (ca. 49 km)

Dag 6

Torroella - Gerona
De route neemt u vandaag mee door de natuur van de Montgrí richting Gerona. In Flaça neemt u de trein retour naar het beginpunt van deze reis; Gerona (ca. 39 km)

Dag 7

Naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u terug naar Nederland. De afstand van Utrecht naar Costa Brava is ca. 1420 km.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: