Fietsvakantie Fietsen langs de Costa Brava in Spanje - 7 dagen

In het noordoosten van Spanje ligt de Costa Brava. In korte etappes volgt u de kustlijn langs de Middellandse Zee van Cadaqués naar Calella de Palafrugell. Cadaqués is een idyllisch vissersdorpje, verscholen in een baai en bekend als thuisbasis van de bekende kunstenaar Salvador Dali. De volgende dag krijgt u een transfer naar St. Pere de Rodes, hier ligt een klooster dat wordt beschouwd als een parel in Catalaans romaanse stijl. Bij l’Escala komt u langs de restanten van de ruïnes van Empuries. Uw tocht eindigt in Calella, schitterend gelegen aan een pittoresk strandje.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 174 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje, kust, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 855,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Cadaqués
Cadaqués is een idyllisch vissersdorpje, verscholen in een baai en bekend als thuisbasis van de bekende kunstenaar Salvador Dalí.

Dag 2 Rondrit naar Cap de Creus 23 km
Op uw eerste fietsdag gaat u naar de vuurtoren op het westelijk gelegen Cap de Creus. Eerst slingert de weg langs de haven van Cadaqués en het op een rots gelegen Punta de s’Oliguera. Daarna slingert de route door een grillig landschap naar het fraai gelegen Cap de Creus. Over dezelfde weg fietst u terug naar het gezellige Cadaqués.

Dag 3 Transfer naar St. Pere de Rodes, fietsen naar St. Pere Pescador 36 km
Uw dag begint met een transfer naar St. Pere de Rodes. Dit klooster is een parel in Catalaans Romaanse stijl en één van de belangrijkste culturele erfgoedattracties van deze regio. Na een lange afdaling fietst u door een overwegend agrarisch gebied naar uw overnachtingsplaats.

Dag 4 Van St. Pere Pescador naar L' Estartit 30 km
Op deze korte route zijn de restanten van ruïnes van Empuries het hoogtepunt. De Grieken vestigden zich hier vanaf de zesde eeuw voor Christus en later selecteerden de Romeinen de plaats voor hun vestiging. Het aanliggende l’Escala is een prettige plaats om te vertoeven.

Dag 5 Van L'Estartit naar Calella de Palafrugell 50 km
Eerst rijdt u terug naar Torroella om vervolgens door een rustig achterland met enkele kleine dorpjes te fietsen. Het stadje Pals, met een gotische bovenstad, is een bezienswaardigheid. Via het grotere Palafrugell komt u in het schitterende Calella de Palafrugell, met zandstranden en kleine straatjes.

Dag 6 Rondrit vanuit Calella de Palafrugell 35 km
De rondrit gaat via de buitenwijken van Palafrugell naar Palamos, een toeristische stad met een zandstrand en een vissershaven. Op de terugweg kunt u een bezoek brengen aan het strand van Platja de Castell. Over rustige fietspaden gaat u terug Calella de  Palafrugell.

Dag 7  Vertrek of verlenging

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: