Fietsvakantie Extremadura Spanje individueel - 7 dagen

In het hart van Spanje, ten westen van Madrid, bieden we deze bijzondere reis aan. Bijzonder niet alleen om de route, die loopt door het eeuwenoude landschap van het authentieke Spanje, maar zeker ook vanwege zijn overnachtingen in de Paradores. Aanvankelijk zijn deze gebouwen in het begin van de vorige eeuw opgezet als stadshotels om zo het land van de infrastructuur te voorzien voor reizigers en toeristen. Al snel werden kloosters en kastelen hier aan toegevoegd en behoren deze domeinen tot het Nationale Erfgoed. Prachtig gelegen en voorzien van alle luxe. Kunt u zichzelf al voorstellen om na een prachtige fietstocht op zo’n plek te mogen ontspannen en overnachten?

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 261 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer, Trein
€ 886,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Cycletours

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst Oropesa de Toledo

Vanaf Madrid kunt per trein naar Oropesa. De reisduur bedraagt 1 uur en 40 minuten. Aankomst hotel in Oropesa, een oud stadje gelegen in de provincie Toledo.

Dag 2 Oropesa de Toledo – Jarandilla de la Vera, 55 of 67 km

Uitreiking van de fiets. Vandaag een vlakke rit door het La Vera gebied, gekenmerkt door Mediterrane bossen en meren. Deze streek heeft een eigen microklimaat. De route gaat tot aan de voet van de bergketen Sierra de Gredos. De laatste 12 kilometers gaan meer omhoog. Naar keuze kunt u hier een taxi bestellen die u en uw fiets meeneemt naar Jarandilla. Kosten plm € 20,-, ter plekke te voldoen. De informatie hierover staat in uw route beschrijving.

Dag 3 Jarandilla de la Vera- Plasencia, 59 km

Wederom een gemakkelijke tocht door het lieflijke landschap van het La Vera gebied naar de monumentale stad Plasencia. In deze prachtige, nog gedeeltelijk ommuurde, stad waant u zich in een andere tijd. Er valt veel te zien.

Dag 4 Plasencia – Monfrague National Park, 44 km

U fietst zuidwaarts. U steekt de bekende rivier de Taag over om aan te komen in het Nationaal Park Monfragüe. U bevindt zich in het hart van de Extremadura. Dit is het enige nationaal park van deze regio. Het park is bekend om zijn bijzondere vegetatie, maar vooral om zijn fauna. Onder andere de keizerarend en de zwarte ooievaar komen hier voor. Sommige soorten zijn bedreigd, maar vinden hier hun bescherming. Daarnaast passeert u grote boerderijen waar de beroemde Spaanse stieren opgroeien en de zwarte varkens gehouden worden. U slaapt midden in het park, vlakbij het dorpje Torrejon El Rubio in een prachtig landhuis, Palacio Viejo.

Dag 5 Monfrague – Trujillo, 48 km

Vandaag fietst u nog verder door dit gebied met zijn typische kurkeiken naar Trujillo. Dze ommuurde stad ligt op een granietheuvel met een weids uitzicht over de Extremadura. De stad stamt al uit 600 voor Christus. In de loop der tijden hebben dan ook de Romeinen en de Moren en daarna weer de Christenen hun sporen achtergelaten. Veel te zien dus. Aangezien hier ook ontdekkingsreizigers vandaan kwamen, komt de naam van deze stad ook in verschillende landen van Zuid Amerika voor.

Dag 6 Trujillo – Caceres, 55 km

De laatste etappe alweer door prachtig landschap en kleine dorpjes naar alweer een monumentale stad, Caceres. De afgelopen dagen heeft u Spanje gezien als nooit tevoren. De belangrijke historie van dit land en de bijzondere sfeer worden ook weer geïllustreerd door Caceres. Uit muurschilderingen in de grotten van Maltravieso blijken hier al meer dan 30.000 jaar geleden nederzettingen te zijn geweest !! Wat u nu aantreft: een middeleeuwse stad met ommuurde oude stadswijken met nauwe straatjes en pleinen, uiteraard een Plaza Mayor en een grote kathedraal, maar zeker ook terrasjes om na te genieten van een bijzondere reis.

Dag 7 Vertrek naar Nederland of verlenging

Vertrek naar Nederland of verlenging verblijf in Madrid. Treinreis naar Madrid duurt 4 uur.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: