8 dagen Costa Blanca - Hotel Guardamar

De Costa Blanca is bij uitstek een prima fietsbestemming. Het zachte klimaat, de mooie natuur en het redelijk vlakke achterland bieden de juiste condities voor een heerlijke fietsvakantie. Guardamar del Segura is een stadje dat door de eeuwen heen erin geslaagd is voordeel te putten uit de grillen van de natuur. Met een heerlijk zandstrand en gevarieerd achterland. Kortom een geweldige streek om op de fiets te ontdekken en waar Fitál een aantal bijzondere fietsroutes heeft uitgezet. Tijdens deze reis is er ter plaatse een Nederlandse vertegenwoordiger aanwezig. De fietsroutes worden uitgevoerd dmv een GPS systeem, waarvan u op de eerste dag uitgebreide uitleg krijgt.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Spanje, kust, natuur
Vervoer
Vliegtuig
v.a. € 729
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

Dag 1 Heenvlucht en transfer
Comfortabele vlucht per Transavia.com van Rotterdam naar Alicante. Aansluitend transfer (ca. 30 minuten) naar het hotel.

Dag 2 Torrevieja 47 km
In de morgen is er een informatie bijeenkomst en ontvangt u uw huurfiets. Stap aansluitend op voor een ontspannen fietstocht naar het aan de kust gelegen Torrvieja met zijn 1600 m lange Boulevardbrug.

Dag 3 Guardamar en omgeving
In de morgen kunt u de tijd nemen om een kijkje te nemen op de uitgestrekte markt van Guardamar. ‘s Middags kunt u op de fiets de omgeving van Guardamar verder verkennen, of lekker luieren aan het strand. De keuze is aan u.

Dag 4 Elche 70 km
Prachtige fietsroute naar de Palmenstad Elche. Tip: bezoek ook de Huerta del Cura waar u deze prachtige kloostertuin kunt bezoeken. (excl.) Bezoek hier u ook de exotische palmentuin de Huerto del Cura waar de vele palmensoorten die tot 30 meter hoogte reiken op smaakvolle wijze zijn aangevuld met cactussen, agaven, granaatappel- en vijgenbomen. Ook is er een interessant palmenmuseum waar voorbeelden te zien zijn van de diverse toepassingsmogelijkheden van de palm.

Dag 5  Palmenroute 62 km
Heerlijke fietstocht langs de exotische palmenbossen van Elche en door het prachtige beschermde natuurpark El Fondo.

Dag 6  Almoradie route 42 km
Vanuit het hotel op de fiets door het achterland van Guardamar. U fietst langs pijnboombossen, citroen en sinaasappelboomgaarden U bezoekt het gezellige stadje Almoradi.

Dag 7 50/70 km
Fiets vanaf het hotel of per transfer naar La Pedrera waar u langs het meer fietst met adembenemende vergezichten om via rustige binnenwegen terug te fietsen naar het hotel.

Dag 8  Transfer en terugvlucht
Koffer inpakken en terug vlucht naar Rotterdam. U vliegt met Transavia veilig en comfortabel vanaf Rotterdam in 2,5 uur naar Alicante.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: