Fietsvakantie Fietsen door de groene Baix Emporda - 7 dagen

Ontspannen fietstocht over vlak tot licht heuvelig terrein, van de azuurblauwe Middellandse zee tot in het groene, Catalaanse achterland. Fiets over rustige weggetjes en onverharde paden langs goudgele zonnebloemvelden en wuivend graan. Ontdek de maagdelijke stranden van Castell en de vogelrijke 'wetlands' nabij Siurana. Volg de Ter en Daró naar Middeleeuwse vestingdorpen als Ullastret en La Bisbal. Je verblijft in sfeervolle, landelijke gelegen boerenhoeves of in comfortabele en smaakvol ingerichte hotelletjes.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 165 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Spanje, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 646,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in La Pera of Corça.
Je kunt dineren in een restaurant dat op loopafstand van de accommodatie ligt (diner niet inbegrepen).

Dag 2 Rondrit: 17-31 km (250 m stijgen en dalen).
De eerste dag proef je direct volop van de bijzondere sfeer van de Baix Empordà. Eerst fiets je door een golvende mix van akkertjes met houtwallen en steeneikbossen waartussen fraaie weggetjes van het ene naar het andere middeleeuwse dorpje slingeren. Verder gaat het langs de rand van de heuvels van Les Gavarres, een ruige streek met uitgestrekte kurkeik-, steeneik- en dennenbossen, waar de menselijke inmenging beperkt is gebleven tot aandoenlijke gehuchtjes. Je hebt uitzicht op typisch Empordaans cultuurlandschap: met houtwallen omzoomde kleine akkertjes, waarboven fraaie dorpjes pronken. Leuk om te bezoeken zijn de middeleeuwse stadskernen van Monells en Madremanya en het kasteelmuseum van Gala en Dalí in Pubol.

Dag 3 Naar Peratallada: 24 km, 150 m stijgen en 225 m dalen.
Vandaag doorkruis je het vlakke land van de Baix Empordà. De enige hindernissen op je weg zijn de monumentale dorpjes die steevast op een terp zijn gesitueerd, maar de belofte aan een pauze op een terrasje maakt veel goed. Op je weg kom je ook langs de opgravingen van de Iberische nederzettingen in Ullastret, genoemd naar het volk dat al een hoge beschaving genoot voordat de Romeinen voet aan wal zetten. Je dag eindigt bij het sprookjesdorp Peratallada. In Peratallada zijn diverse restaurantjes waar je kunt dineren.

Dag 4 Rondrit: 31-39, 5-43 km, 100-280-320 m stijgen en dalen.
Vandaag heb je de keuze tussen een rondrit langs de piratenkust (43 km), of de rondrit 'riet & rijst' (30 km). Als je een extra dag hebt geboekt, kun je uiteraard ook beide tochten maken. De rit naar de piratenkust voert via mooie binnenweggetjes naar de mooie vissersbaai van Calella de Palafrugell, met heerlijke restaurants direct aan zee. Leuk is het hier ook om de fraaie botanische tuinen van Cap Roig te bezoeken. Hierna fiets je door het rivierlaagland van l’Aubi, ver weg van de grote doorgaande wegen.
De rondrit 'riet & rijst' is een ontspannen, vrijwel vlakke rit. Steenslagwegen en autoluwe wegen leiden je over de rivierdelta van de Daro. Dit is een gebied met uitgestrekte moeraslanden, vele kleine irrigatiekanaaltjes en rijstvelden en ook hier uiteraard fraaie middeleeuwse dorpjes op de verhogingen in het landschap. Onderweg doe je de fraaie stranden en wetlands van het natuurgebied Les Basses d’en Coll aan. Leuk om te bezoeken onderweg zijn daarnaast de middeleeuwse dorpjes Fontclara en Gualta, met een fraaie windmolen en vijfbogenbrug uit de zestiende eeuw. Ook vanavond kun je dineren in een van de restaurants van Peratallada.

Dag 5 Van Peratallada naar Sant Pere Pescador: 37,5 km, 100 m stijgen en 150 m dalen.
Vandaag fiets je eerst door de fraaie gemengde bossen ten noorden van Peratallada. Onderweg passeer je een heuvel met een grote archeologische vindplaats van een oude Iberische nederzetting, waar je een magnifiek uitzicht hebt over het gebied. Langs de voet van het indrukwekkende massief van El Montgri koers je verder noordwaarts. Over rustige steenslagweggetjes doorkruis je vervolgens een uitgestrekt natuurgebied, voordat je aankomt in het leuke plaatsje Sant Pere Pescador. Vandaag dineer je in de accommodatie (diner inbegrepen).

Dag 6 Rondrit: 57 km, 125 m stijgen en dalen.
Al snel tekenen de contouren van Figueres zich af. De stad is synoniem met Salvador Dalí. Hier kun je het surrealistische Dalí-museum en het minder bekende streekmuseum bezoeken. Daarnaast is het goed toeven op de fraaie Rambla. Net buiten Figueres passeer je een bijzonder fraai, te bezoeken Augustijns kloostercomplex. Langs de zomen van de rivier La Muga fiets je over heerlijke fietspaden naar wederom een fraai middeleeuws stadje, Castello d’Empuries.
De afsluiting door Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà is voor de natuurliefhebber een ware verademing. Over smalle maar harde paden fiets je door de uitgestrekte wetlands van het Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, waar de rijk geschakeerde watervogelkolonie je geheid zal trakteren op een meerstemmig afscheidsconcert. Ook vanavond dineer je in de accommodatie (inbegrepen).

Dag 7 vertrek 
Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je wordt naar het treinstation van Figueras gebracht.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: