Fietsvakantie Mallorca - parel van de Balearen - 8 dagen

De pracht van Mallorca komt als een verrassing voor veel bezoekers. Veel mensen denken dat Mallorca een aaneenschakeling van stranden is met hotels daar omheen. Maar er zijn groene, vruchtbare vlaktes, zacht glooiend heuvelland en bergmassieven. Er zijn ook nog maagdelijke stranden zonder toeristische drukte. Achter de kustlijn fiets je door dennenbossen en pittoreske dorpen. Je komt er in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door Romeinse, Moorse en Castiliaanse voorouders.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 322 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Spanje, Mallorca bergen, kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 566,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Playa de Palma
Je gaat op eigen gelegenheid naar Playa de Palma. Vanaf diverse luchthavens vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen naar Mallorca. Je kunt daarbij denken aan TUI fly, Ryanair, Air Berlin en vele anderen. Aangekomen op de luchthaven van Playa de Palma adviseren we je een taxi te nemen naar je hotel (kosten ca. € 20; ter plaatse te regelen en te betalen).

Dag 2: Playa de Palma – Colonia Sant Jordi (61 km)
De fietsreis begint in Playa de Palma waarvan de naam laat vermoeden hoe het er uitziet: fijne zandstranden en wuivende palmbomen. Je fietst langs de Middellandse Zee over veilige asfaltweggetjes langs natuurlijke inhammen, naar de zoutpannen van Ses Salinas en naar het havenstadje Colonia San Jordi.

Dag 3: Colonia Sant Jordi – Porto Cristo (55 km)
Vandaag maak je kennis met het binnenland van Mallorca. Ook gaat de route langs de stad Satanyi - weer aan de kust - waar je in de kerk Sant Andreu een orgel uit 1762 kunt bewonderen. Ook vind je hier prehistorische Talaoitische grotten. En wat je vandaag zeker niet gaat missen zijn windmolens. Daar zijn er veel van in dit gedeelte van Mallorca. Je eindigt deze dagtocht in de levendige toeristenplaats Porto Cristo.

Dag 4: Rondrit Porto Cristo (34 km)
Deze tocht gaat naar de schilderachtige baai rond de Puerto de Alcudia. In Porto Cristo vind je de Cuevas del Drach, een druipsteengrot die een bezoek waard is (entree ter plaatse te betalen). Je vervolgt de tocht en overnacht weer in Porto Cristo.

Dag 5: Porto Cristo – Ca’n Picafort (62 km)
Je fietst door het dorp Son Carrio met haar dorpskerk van Gaudí naar de oude parelstad Manacor. Daarna fiets je via Santa Margalida naar C’an Picafort voor de overnachting.

Dag 6: Ca’n Picafort – Playa de Palma (69 km)
Je fietst landinwaarts langs olijf- en amandelbomen die je onderweg veel tegenkomt. Ook kom je langs het gebergte van Tramuntana waarop het uitzicht prachtig is. Je eindigt vandaag waar je ook begon, in Playa de Palma.

Dag 7: Rondrit Playa de Palma (41 km)
Maak uitgebreid kennis met Palma de Mallorca, de hoofdstad van Mallorca. Geniet van de sfeer bij de haven en bekijk vol bewondering de kathedraal. Slenter ook lekker door de smalle steegjes, neem een terras of eet een lekker ijsje. Als je alles wat je interesseert hebt bekeken fiets je terug naar je hotel in Playa de Palma. Bij aankomst op vrijdag fiets je deze rondrit op dag 2 en schuiven de andere dagtrips allemaal 1 dag op.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland die je zelf hebt geboekt.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: