Fietsvakantie Zuid-Bretagne - trektocht door Frankrijk - 8 dagen

Een aantrekkelijke en afwisselende 8-daagse fietstocht in het zuiden van Bretagne, waar de geschiedenis van de streek vaak tastbaar aanwezig is. De routes leiden u door het rustige binnenland, met menhirs, kapellen, kastelen en met oude kastanje- en eikenbossen. Maar u fietst ook langs de grillige kustlijn, langs de moeraskust waar zeezout wordt gewonnen, langs baaien en eilanden en door pittoreske dorpen en steden. U zult verrast zijn door de mysterieuze en veelzijdige schoonheid van het grote eilandenrijk van de Golf van Morbihan. De 10-daagse tocht laat u ook nog kennis maken met het in zee gelegen eiland Belle-Île-en-Mer. Op dit natuur-beschermde eiland fietst u langs hoge klifkusten, zandstranden en kleurrijke dorpjes.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 226 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie
Omgeving
Frankrijk, Bretagne kust, historische plekken, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.065,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Fietsroutes Zuid-Bretagne

 In Vannes verblijft u op basis van logies en ontbijt, in de overige etappeplaatsen heeft u tevens een diner.

Dag 1 Aankomst in Vannes
Uw fietstocht begint in Vannes, een oude ommuurde stad met jachthaven aan de wonderschone Golf van Morbihan. In Vannes verblijft u op basis van logies-ontbijt. Uw comfortabele hotel ligt op 5-10 wandelminuten van het oude centrum, haven en restaurants. De markt op woensdag is een belevenis.

Dag 2  Rondrit naar het schiereiland Rhuys 35 of 51 km
Langs deze eilandenrijke 'binnenzee' fietst u  naar het schiereiland Rhuys dat u via een voetveer bereikt. U passeert de moeraskust van St. Armel en Lasné waar weer zeezout wordt gewonnen. U fietst langs het neoclassicistische kasteel van Kerlévenan, met Chinese tuin en het imposante kasteel van Suscino. De hertogen van Bretagne verbleven er graag en maakten er iets moois van. Aan de zuidkust vindt u naast moerassen en vogelrijke plassen een kilometers lang zandstrand.

Dag 3 Fietsroute van Vannes naar Rochefort-en-Terre 46 km
Daags erna fietst u het binnenland in, door een mooi beekdal en langs eenvoudige dorpjes. U overnacht in het pittoreske Rochefort-en-Terre dat tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort.

Dag 4 Fietsroute van Rochefort-en-Terre naar Josselin 50 of 54 km
De vierde dag is een droomparcours over vlak gebaande wegen. Over een oud spoortracé fietst u naar Malestroit, met middeleeuwse straatjes. Hier gaat het verder over een jaagpad langs het Canal Nantes-Brest met romantische sluisjes en mooie picknickplaatsen. Onderlangs de 1000 jaar oude burcht fietst u Josselin in met aan de overzijde aan het water uw hotel.

Dag 5 Fietsroute van Josselin naar Auray 61 of 65 km
De volgende dag is er een lange fietstocht over stille binnenwegen die u terugbrengen naar de kust over een heuvelachtig parcours. Even voor Auray komt u door een drukbezocht bedevaartoord waar Ste. Anne, moeder van Maria en patroonheilige van Bretagne, wordt aanbeden en vereerd. U overnacht in Saint-Goustan, de schilderachtige havenwijk van Auray met middeleeuwse brug, vakwerkhuizen en kunstateliers. U dineert in een alleraardigst restaurant.

Dag 6 Rondrit naar Carnac 29 of 40 km en fietsroute van Auray naar Vannes 23 km of per trein naar Vannes
De dag erna bezoekt u de streek rond Carnac, internationaal bekend vanwege de talrijke megalithische monumenten (menhirs, dolmen) en waardevolle vondsten die zijn tentoongesteld in het prehistorisch museum. Na deze rondrit fietst u door naar Vannes, een kort traject waarbij u de getijderivier de Bono oversteekt. 

Dag 7 Fietsroute naar de haven 6 km; boottocht Golf van Morbihan met eilandbezoek
Op de laatste fietsdag van deze reis maakt u een boottocht over de Golf van Morbihan waarbij het Île d'Arz en het Île aux Moines worden bezocht. Uw fiets mag niet mee op de boot.

Dag 8 Vertrek

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: