Fietsvakantie Bohemen - Tsjechië - 9 dagen

Fietsen in Bohemen biedt u een gevarieerde combinatie van weelderige natuur en interessante historische stadjes. De rivier de Labe, die wij kennen als de Elbe, komt u tijdens de tocht vaak tegen, zowel in steden als tijdens de etappes door de bossen en het boerenland. Bohemen heeft als handelsgebied in het midden van Europa een rijke historie, De vele middeleeuwse en barokke gebouwen, en ook de kastelen getuigen hiervan.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 364 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Tsjechië, rivieren en meren, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer, Vliegtuig
€ 765,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Praag
 

Dag 2 Van Praag naar Kourim 60 km

Na enkele kilometers heeft u Praag al achter u gelaten. De route voert u door een water- en bosrijk gebied. Onderweg kunt u het uitgestrekte kasteelpark van Pruhonice bezoeken (Unesco-werelderfgoed).

Dag 3 Van Kourim naar Kutná Hora 44 km

Door een lichtheuvelend landschap arriveert u de volgende dag in etappeplaats Kutná Hora, één van de mooiste Tsjechische steden. In de middeleeuwen was het vanwege de zilvermijnen in rijkdom en politieke macht een geduchte rivaal van Praag.

Dag 4 Van Kutná Hora naar Pardubice 52 km

De volgende dag van uw fietsreis doorkruist u de met bos bedekte heuvels van de Zelezné Hory op weg naar Pardubice. Deze binnenhavenstad aan de Elbe (Labe) bezit een mooi met renaissance huizen omzoomd plein, steegjes, straatjes en een 16e eeuws kasteel.

Dag 5 Van Pardubice naar Hradec Králové 45 km

Noordwaarts afbuigend bereikt u, grotendeels door het bos, de vroegere koningsstad Hradec Králové, waar de rivier de Orlice in de Elbe stroomt. In het compacte oude centrum vindt u historische monumenten. Elegante arcadengalerijen zorgen op warme zomerdagen voor een terrasje in de schaduw.

Dag 6 Van Hradec Králové naar Jičín 58 km

De volgende dag fietst u een afwisselende fietsroute door boerenland, bos en verstilde dorpjes. In Hradek kunt u het bekende, gelijknamige kasteel bezoeken. Uw hotel staat in Jičín, gelegen aan de oostkant van het 'Boheems Paradijs', beroemd om de bizarre rotsformaties. Het stadje staat onder monumentenzorg vanwege de vele gaaf bewaarde historische gebouwen.

Dag 7 Van Jičín naar Nymburk 53 km

Na de klim naar het heuvelkamdorpje Podhrady wacht u een licht parcours door weids licht golvend  boerenland van Midden-Bohemen. Langs tal van vriendelijke dorpjes, fietst u naar het mooi aan de Labe (Elbe) gelegen Nymburk.

Dag 8 Van Nymburk naar Praag 52 km

Dan volgt u eerst een tijd de oever van de Elbe langs enkele paardenfokkerijen, waar deze regio befaamd om is. In Prerov kunt u het brommer- en fietsmuseum bezoeken. Afwisselend door bossen en bont boerenland voert uw fietsroute u terug naar Praag.

Dag 9 Vertrek of verlenging

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: