5-daagse fietsrondreis Veluwe Klavertje Vier - Bilderberghotels

Bijzondere vergezichten, kabbelende beekjes, uitgestrekte stuifzanden en kleurrijke heidevelden. Het komt allemaal voorbij tijdens je fietstochten door ‘de groene schatkamer van Nederland’, het prachtige natuurgebied de Veluwe!

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 185 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 330
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 Garderen
Vandaag kom je aan in je eerste hotel; Résidence Groot Heideborgh, waar je gedurende het gehele arrangement de auto kan parkeren. Je bent omgeven door prachtige natuur, één stap uit je hotel en je staat in de Veluwse bossen. Je fietsavontuur begint morgen! Je bent omgeven door de Veluwse bossen. Maak vandaag een ontspannen wandeling. neem een duik in het heerlijke binnenzwembad of rust uit op het aangename terras.

Dag 2 - Reisafstand 50 km - Garderen - Apeldoorn
De vijftig kilometer lange route leidt je door het gemoedelijke Garderen en langs de Ermelose schaapskooi op de Ermelose heide. Ook kom je langs het mooie Kasteel Staverden, fiets je door het historische ‘verscholen dorp’ uit de Tweede Wereldoorlog in Vierhouten en ontdek je de uitgestrekte bossen van de Kroondomeinen. Je eindbestemming is Hotel De Keizerskroon.

Dag 3 - Reisafstand 43 km - Apeldoorn - Garderen
Je zet koers naar je volgende hotel, Hotel ’t Speulderbos. Ook vandaag gaat dat natuurlijk niet via één rechte lijn. Verken Kroondomein Het Loo en ontdek de bijzondere echoput van Apeldoorn. Vervolg je route naar het hart van De Veluwe en zie hoe het landschap langzaam verandert en de bomen plaatsmaken voor een uitgestrekt gebied van heidevelden en zandverstuivingen. Welkom bij het Kootwijkerzand. In het midden bevindt zich het monumentale en voormalige zendstation Radio Kootwijk. In dit iconische gebouw werd vroeger contact gelegd met de overzeese Nederlandse koloniën. Radio Kootwijk werd in 1929 door Koningin Emma geopend met de woorden: “Hallo Bandoeng”.

Dag 4 - Reisafstand 45 km - Garderen - Oosterbeek
Vandaag fiets je door Garderen om over Kootwijk langs de uitgestrekte zandverstuivingen je weg te vervolgen naar Otterloo, waar een ingang naar park De Hoge Veluwe is. Midden in het natuurgebied ligt het beroemde Kröller-Müller Museum. Je vervolgt je weg door de bossen en over uitgestrekte heidevelden om via Wolfheze door te peddelen naar de eindbestemming van deze dag: Hotel De Bilderberg.

Dag 5 - Reisafstand 49 km - Oosterbeek - Garderen
De laatste fietsdag is aangebroken, je fietst terug naar Bilderberg Résidence Groot Heideborgh. Oosterbeek speelde in de Tweede Wereldoorlog tijdens de Slag om Arnhem een grote rol. Het Airborne Museum en de begraafplaats doen hier nog aan denken. Je fiets vervolgens door het Deelerwoud, dat precies tussen de Hoge Veluwe en de Veluwezoom is gelegen. Het is een oase van rust: hier leven veel damherten en edelherten. Via het Kootwijkerzand fiets je terug naar Résidence Groot Heideborgh in Garderen, waar je je fiets, na een prachtige tijd op De Veluwe, weer verruild voor je auto.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: