Fietsvakantie Vennbahn Ardennen en Eifel met de bus - 6 dagen

De Vennbahn Radweg fietsroute is een prachtige fietsroute die gedeeltelijk door de Ardennen en de Eifel loopt. Deze Vennbahn fietsvakantie (ook wel Vennbahnweg of Vennbahnradweg) kan prima worden verkend op de fiets door een uitgebreid netwerk van uitstekend aangelegde fietspaden. Waar vroeger de stoomlocomotief een weg door de natuur baande, geniet u tegenwoordig op de fiets op uitgerangeerde treintrajecten, zoals de bekende Vennbahn, vanaf Aken tot Troisvierges. Soms lopen de fietsroutes in Wallonië en Luxemburg langs rivieren en beken en over uitgestrekte hoogvlaktes met schilderachtige uitzichten op het bergachtige landschap. De Vennbahn Radweg heeft meerdere belangrijke onderscheidingen ontvangen.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 315 km
Type fietsvakantie
Van hotel naar hotel, Groepsreis, Rondreis
Omgeving
België, Vennbahn rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 599,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

MAANDAG
Heenreis bus fiets Aken - Monschau 44 km

Met de fietsbus naar het begin van uw fietsroute net buiten Aken, hier stapt u ca. 11.00 uur op de fiets, om te beginnen aan uw eerste fietstraject van de Vennbahn. De natuur wordt steeds mooier en mooier. Bezoek Kornelimünster, vroeger een abdijstad en bedevaartsoord, u brengt zeker een bezoek aan het historische centrum. In Monschau, ooit een stad van lakenwevers, met talrijke uitstekend bewaard gebleven vakwerkhuizen stapt u in de fietsbus. Deze brengt u naar uw hotel gelegen aan de rand van de Bütgenbacher See. Een stuwmeer waar u ook langs kunt wandelen.

DINSDAG
Goedange (Troisvierge) Bütgenbach 60 km

Met de fietsbus naar Goedange op ca. 4 km afstand van Troisvierge. Fietst u eerst nog even naar dit stadje? Over de Vennbahn langs de uitlopers van de Ardennen naar St Vith. Een levendig stadje met gezellige terrasjes. Verder over het voormalig spoortraject naar uw hotel. Dus u kunt u dag helemaal zelf indelen als u maar weer voor het diner terug bent.

WOENSDAG
Bütgenbach – Gerolstein 58 km

Vandaag fietst u niet over de Vennbahn maar maken we een uitstapje naar Duitsland. Vanuit het hotel via Büllingen naar de Duitse grens bij Losheimergraben. Eenmaal de grens gepasseerd fietst u over de Kylltalradweg. Dit mooie fietspad slingert in bochten naar beneden langs het riviertje de Kyll. Uw fietsdag eindigt in het ‘mineraalwaterstadje’ Gerolstein.

DONDERDAG
Spa - Bütgenbach 49 km

Met de fietsbus naar het gezellige Spa waar u zeker eerst even het stadje bezoekt voor u op de fietst stapt. Langs de rand van de Hoge Venen naar Stavelot met de voormalige Abdij. Via Malmedy en Waimes terug naar uw hotel.

VRIJDAG
Bütgenbach – Prüm 60 km

Op de fiets over de Vennbahn naar St. Vith. Even voorbij St. Vith slaat u af naar het Eifel-Ardennen fietspad naar het stadje Pronsfeld. Bij het voormalige station vindt u een permanente tentoonstelling en informatieborden met de geschiedenis van de spoorlijn. De fietsbus wacht op u in Prüm. De naam Prüm is afgeleid van het Keltische woord ‘briman’ dat ruisen betekent en dat slaat op de gelijknamige rivier, een zijrivier van de Sûre. De route van vandaag is vooral dalend.

ZATERDAG
Bütgenbach – Monschau – Roetgen 44 km

Uw koffer gaat u in de bus en u fietst over een mooi gedeelte van de Vennbahn via Sourbrodt naar Monschau om de te eindigen in Roetgen ofwel ‘Poort van de Eifel. Gelegen aan het stuwmeer in de Dreilágerbach. Om 15.00 uur stapt u in de fietsbus die u terug brengt naar uw opstapplaatsen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: