Fietsvakantie Het land van de 1000 bergen - 4 dagen

Uitstekend gemarkeerde routes leiden je door één van de beste mountainbikegebieden van Duitsland. Met groene heuvels tot boven de 800m zo typisch buitenland, maar toch dicht bij huis. Geniet van de bloeiende heide zo ver het oog reikt in natuurgebied Hochheide en fiets langs de diepblauwe Diemelsee. Suis naar beneden over een echt downhill parcours en geniet vanaf een net bedwongen heuveltop van het weidse uitzicht over smalle beekdalen. De lekkernijen in je lunchpakket geven je genoeg energie voor de laatste klim. Na een bezoek aan sauna en whirlpool in je hotel voel je je als herboren!

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 120 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Duitsland, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 339,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Willingen-Stryck. Als je vroeg arriveert, kan je alvast een eerste fietstochtje maken in de omgeving of een wandeling maken naar het centrum van Willingen of de nabijgelegen skischans.

Dag 2
Willingen ligt in een netwerk van uitstekend gemarkeerde mountainbikeroutes. Samen met de bijgeleverde kaart en de GPS-tracks van drie rondritten heb je geen routebeschrijving nodig en kan je lekker doorfietsen. Vanuit Willingen kan je in totaal een zestal routes fietsen. Als je met eigen auto bent, kan je bijvoorbeeld naar Winterberg of een andere plaats in de omgeving rijden om zo toegang te krijgen tot nog meer routes. Vandaag kan je vanuit Willingen bijvoorbeeld onderstaande route fietsen:

Rondrit Upland Dörfer (48km)
Afwisselende rondrit langs enkele typische dorpjes van de streek. Je begint ontspannen met enkele kilometers asfalt, langs het gehucht Stryck. Over een singletrack door het bos daal je vervolgens af naar Schwalefeld. Je daalt verder af langs de Aalbach om vervolgens te beginnen aan de pittige klim naar Rattlar. Neem in dit dorpje zeker even een pauze, want de klim het dorp uit is weliswaar korter, maar ook een stuk steiler. Tijdens de erop volgende afdaling met voornamelijk flauwe bochten kan je de fiets weer lekker laten lopen en je adem terugvinden. Wat volgt is een op en neer golvende route over afwisselend onverharde en verharde wegen. Vanaf het dorpje Welleringhausen is de route echter vrijwel onverhard tot Willingen en zijn de uitzichten onderweg prachtig. Je hoeft vandaag niet echt lang achter elkaar te klimmen, maar het voortdurende op en neer golvende parcours maken dit toch tot een uitdagende route die een goede indruk geeft van de landschappen en dorpjes van de streek.

Dag 3
Rondrit Diemelsee (53km)
De dag begint pittig met een klim naar het hoogste punt van de dag: Hoher Eimberg. De klim is de moeite echter meer dan waard, want je volgt hierna kilometers lang de spectaculaire kam die de grens vormt tussen Nordrhein-Westfalen en Hessen. Het soms smalle pad golft op en neer en je hebt meerdere keren weids uitzicht aan beide zijden van de kam. Vervolgens duik je naar beneden en bereik je na een lus om het dorpje Bontkirchen gemaakt te hebben het natuurgebied aan de westkant van de Diemelsee. Je volgt het vlakke pad pal langs de oevers van dit diepblauwe meer, waar in de zomer volop gerecreëerd wordt. Neem zeker even een pauze aan de Diemelsee en wellicht wil je er zelfs een beetje in afkoelen. Nadat je de vele campings en het dorpje Heringhausen achter je gelaten hebt, volg je het lieflijke dal van de Diemel tot in Giebringhausen. Een geleidelijke klim leidt je uit dit dorp, naar de Dommelhof, net onder de gelijknamige heuveltop. Een steile afdaling door het bos wordt gevolgd door een even zo steile klim door de velden tot vlakbij Rattlar. Hierna kunnen de benen wat rusten want over een lange asfaltweg suis je weer naar beneden en volg je enkele kilometers een vrijwel vlak pad langs de ruisende Itter. Net na Schwalefeld moeten de benen nog een keer werken om de top van de Orenberg te ronden, waarbij je de laatste kilometers fraai uitzicht hebt op eindpunt Willingen.

Lees meer →

Reserveren

4-daagse fietsreis Het land van de 1000 bergen

€ 339,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door