Image
Frankrijk brug met rivier

Wegdromen in het prachtige Frankrijk

Fietsen langs wijngaarden, lavendelvelden en schilderachtige dorpjes

Fietsvakanties Frankrijk

Frankrijk is het meest veelzijdige fietsvakantieland van Europa, want je vindt er prachtige landschappen, pittoreske dorpjes, meren, rivieren, kust én bergen. Veel fietsvakantie voeren langs prachtige chateaus en uitgestrekte lavendel- en zonnebloemvelden. De meest populaire rivieren en regio's voor fietsvakanties zijn de Loire, Normandië, Bourgondië, Bretagne en de Dordogne. Een andere bekende fietsroute is die langs Canal du Midi. Het Canal du Midi (Letterlijk: Kanaal van het Zuiden) is een 250 km lang kanaal door Frankrijk tussen Toulouse en de Middellandse Zee. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

88 fietsreizen gevonden
fietsen in orange

Orange - bonjour Provence! 5 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie gezin
vanaf € 250,- p.p.

Kamperen in het Loiredal 8 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Rondreis
vanaf € 323,- p.p.

Provençe, Vaucluse 8 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Rondreis
vanaf € 326,- p.p.
fietsen in frankrijk

Blois 5 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 395,- p.p.

Loire vanuit Hotel Le Cygne 5 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 395,- p.p.
fietsen in tavel

Wijndorp Tavel - Zuidfrankrijk 5 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie gezin
vanaf € 395,- p.p.
Wijn dorpje Rusteau

Rasteau 6 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 460,- p.p.
fietsen in pontlevoy

Pontlevoy 8 dagen

Frankrijk, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 460,- p.p.

Het beste van natuur en cultuur

Denk je aan Frankrijk dan denk je aan schilderachtige lavendelvelden in de Dordogne, prachtige kastelen langs de Loire of de rijke wijnstreken in Bourgondië. Al deze ingrediënten gecombineerd met de mooiste meren en historische steden zorgen voor een onvergetelijke fietsvakantie onder de Franse zon.

Top 5 bezienswaardigheden

 1. Mont Saint Michel (Normandië)
 2. Bourgondië
 3. De Loire vallei
 4. Regio Vercors
 5. Kasteel van Chenonceau (Loirevallei)

De Loire, een rivier vol romantiek

De Loire is dé belichaming van het romantische Frankrijk. De landelijke charme van deze regio doet op geen enkele manier onder voor de culturele rijkdom van de steden. Maar natuurlijk zijn het in de eerste plaats de kastelen waar de Loire terecht beroemd om is.

Koningen, heren en hofdames - verleid door de schilderachtige charme van de Loire - bouwden hier enkele honderden kastelen en landhuizen in de ‘Tuin van Frankrijk’. De meest bekende kastelen zijn Villandry, Langeais, Ussé en Chinon.

Kasteel langs Loire in Frankrijk

Rijke wijncultuur

Niet alleen de kastelen zijn een lust voor het oog maar ook de wijngaarden die sierlijk langs rivieren zijn gedrapeerd. Tijdens een fietsvakantie langs de Loire kan een wijnproeverij natuurlijk niet ontbreken. De wijnboer zal naar hartenlust over de geschiedenis van de wijn vertellen en al je vragen beantwoorden. Ook vinden er verscheidene wijnevenementen plaats langs de Loire, hier kun je alle wijnen proeven die men door de jaren heen heeft gemaakt en gerijpt.

Kaart fietsroutes Frankrijk

Op deze kaart vind je de populairste fietsroutes in Frankrijk. De fietsroutes langs de Loire zijn de meest gefietste routes omdat het over rustige landweggetjes gaat. Ook kom je langs pittoreske wijngaarden, prachtige kastelen en schilderachtige dorpjes.

De Loire in het kort:

 • Langste rivier van Frankrijk (1.012 km lang)
 • Mooie kastelen en kathedralen
 • Regionale marktjes met unieke producten
 • Prachtige wijngaarden langs de oevers en goede fietspaden
 • Karakteristieke dorpen

Fietsen door de historische regio Normandië

Als je aan Normandië denkt dan denk je aan D-Day en de grootste amfibische invasie in de geschiedenis. Tijdens een fietsvakantie kun je nog veel zien van wat er over is gebleven na deze invasie. Op het strand kun je de vele overgebleven bunkers bekijken en voelen hoe het in die tijd moet zijn geweest.

Als je iets verder landinwaarts gaat zul je enkele indrukwekkende steden tegenkomen waaronder Saint-Laurent-sur-Mer. In dit stadje zul je onder andere de Normandy American Cemetery and Memorial vinden. Dit is de begraafplaats van alle Amerikaanse overleden soldaten in de Tweede Wereldoorlog.

omaha beach in Normandie
Omaha Beach - Normandie

Culinaire fietsvakantie Frankrijk

Als je voor een culinaire fietsvakantie in Frankrijk kiest kun je veel kwaliteit in eten en drinken verwachten. De Franse keuken staat bekend om gerechten waarbij veel gebruik wordt gemaakt van olie, kruiden en tomaat om een zo goed mogelijke smaak te creëren en te behouden. Tijdens een culinaire fietsvakantie zul je veel restaurantjes tegenkomen die ieder hun eigen regionale wijn schenken. Naast al deze culinaire hoogstandjes is het uiteraard ook  belangrijk om van het landschap te genieten. Ook zul je langs veel historische dorpjes en stadjes fietsen waar je ongetwijfeld zult stoppen voor een mooie foto.

Provence - dé inspiratie voor grote schilders

Wie kent de Provence niet? Prachtige culturele landschappen in heldere en intense kleuren die talloze schilders hebben gefascineerd: Van Gogh, Picasso, Matisse, Chagall en meer. Als je door de Provence fietst ruik je heerlijke kruiden zoals lavendel, rozemarijn en tijm. De Camargue is een unieke natuurervaring. Je fietst door het vogelreservaat, dat gesloten is voor toeristen met auto's. Liefhebbers van geschiedenis, kunst en architectuur krijgen waar voor hun geld. Er is zoveel om te bezoeken: Avignon met het pauselijk paleis, oude stadscentrum en middeleeuwse stadsmuren. Glanum met Grieks-Romeinse opgravingen. Les Baux, een middeleeuws stadje aan de Alpilles. Arles met zijn Romeinse gebouwen (werelderfgoed). Saint-Gillis met zijn romaanse abdijkerk, de enorme crypte en het prachtige portaal van de abdijkerk (Werelderfgoed), Pont du Gard, het best bewaarde Romeinse aquaduct (werelderfgoed). En Uzès, een van de mooiste steden van de Provence.

Provence in het kort:

 • Gelegen in Zuidoost-Frankrijk
 • Beroemd om zijn vele zonuren
 • Unieke Provençaalse wijnen
 • Grote steden zoals Nice en Marseille
 • Mooie lavendel landschappen
calanque port in Provence
het dorpje Gordes
Haven in Provence
Historisch gebouw in Provence
Het platteland van Provence
Gezellig straatje in Provence