Image
Oostenrijk bergen met een mooi meertje

Ontspannen in de frisse berglucht

Fietsen langs mooie meren en bergen in Oostenrijk

Fietsvakanties Oostenrijk

Oostenrijk is het land van bergen, meren en rivieren en dankzij de opkomst van de elektrische fiets is Oostenrijk de laatste jaren sterk in opkomst als fietsland. Wat dacht je van een trektocht langs de Donau van Passau naar Wenen of bijvoorbeeld de Drauradweg? Andere populaire regio's zijn de de meren van Karinthië en de Tauernradweg langs Salzburg. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

56 fietsreizen gevonden
fietsen-met-johnny-hoogerland
v.a. € 210

Fietsen in Oostenrijk met Johnny Hoogerland

Oostenrijk Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Sportieve fietsvakanties
7 dagen / 225 km
drauradweg Oostenrijk
v.a. € 344

Drauradweg voor families

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Fietsvakantie gezin
level
Niveau
2 van 5
6 dagen / 116 km
fietsen door wachau
v.a. € 380

Fietsvakantie Donauradweg, Sportief van Passau naar Wenen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
2 van 5
6 dagen / 295 km
v.a. € 399

Donauradweg 'special' - van Passau naar Wenen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 270 km
Fietsen in het Zillertal
v.a. € 415

Fietsvakantie Zillertal fietsen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
level
Niveau
2 van 5
8 dagen / 206 km
v.a. € 435

8 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - klassiek)

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
8 dagen / 304 km
Linz
v.a. € 436

7-daagse fietsrondreis langs de Donau - Passau-Wenen

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
level
Niveau
1 van 5
7 dagen / 275 km
v.a. € 438

8-Daagse standplaatsreis Karintische meren

Oostenrijk Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
level
Niveau
2 van 5
8 dagen / 210 km

Ontdek de Alpen

Ontdek de Alpen tijdens fietstochten in Oostenrijk! De Alpenrepubliek Oostenrijk doet haar naam eer aan en laat blijvende indrukken achter voor fietsers. Het land, gelegen in het hart van Europa, heeft veel te bieden voor fietstochten. Bovendien maakt de pittoreske combinatie van berg- en merenlandschap het een topbestemming. Meer dan 60% van het nationale grondgebied is bedekt met de Alpen en de diverse topografie brengt een enorme diversiteit aan flora en fauna met zich mee, die u kunt bewonderen tijdens Oostenrijkse fietstochten. Gecombineerd met de aantrekkelijke, interessante steden en de opmerkelijke culturele monumenten, wordt het een droombestemming voor veel fietsliefhebbers.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Karinthië
  2. Rivier de Inn
  3. Hallstatt
  4. Hohensalzburg Kasteel (Salzburg)
  5. Wörthersee (Karinthië)

Prettig fietsen voor iedereen

Ondanks de vele bergen is Oostenrijk ideaal voor fietstochten. Hiervoor wordt het land doorkruist met een netwerk van fietspaden en mooie accommodaties. Accommodaties zijn vaak gespecialiseerd in een klein aantal bedden om massatoerisme te vermijden en om te scoren met kwaliteit en een feelgood-sfeer. De toeristische regio Salzkammergut, met zijn Alpenrand aan de noordrand, biedt met zijn vele bergen, zoals de Dachstein of het Höllengebergte, waarin talloze grotten en druipsteengrotten zijn, een indrukwekkend panorama tijdens Oostenrijkse fietstochten. Als tegenhanger van het hooggebergte betoveren de talloze, prachtige meren, zoals de Wolfgangsee, de Wörthersee of de Trumer See, je tijdens je fietstocht door Oostenrijk. De stad Salzburg van Morzart zal een eigen stempel op uw fietstocht drukken. Ontdek alle Oostenrijkse meren op www.oostenrijkdirect.nl/meren

Donau route

Langs de Donau, een van de meest populaire fietsroutes van Europa, wacht u een Oostenrijkse fietstocht met vruchtbare wijnterrassen en pittoreske valleien, waar heerlijke boerderijen en monumenten wachten op uw bezoek. De hoofdstad van de deelstaat Linz, met zijn prachtige historische oude stad, nodigt u uit voor een fietsvakantie met zijn beroemde Linzer Torte, nadat uw keel is gesmeerd met een heerlijk fruitige wijn uit de Wachau streek.

Rivier de Inn

Een fietstocht langs de Inn voert je langs het imposante berglandschap via het Tauern-fietspad door het vlakke dal van Salzach en Inn. Laat je betoveren door de glinstering van de glimmende muren in de grootste ijsgrot ter wereld of bezoek tijdens je fietsvakantie het langste kasteelcomplex van Europa, Burghausen.

Zillertal

Door het Zillertal, grenzend aan de Zillertaler Alpen, het Karwendelgebergte, de Kitzbüheler Alpen en de Tuxer Alpen, slingert het Zillertaler fietspad op vlakke, gemakkelijk te navigeren routes naar andere valleien in de Tiroler bergen die niet mooier kunnen zijn. De Tiroolse regio biedt vele zwemmeren, berglandschappen en met Innsbruck, gescheiden door de Inn, aan de oevers waar tal van kleine stadjes aan liggen, een levendige stad met uitzicht op de noordelijke ketting van de Karwendel.

Enns

Het Enns-fietspad neemt je mee door de boomgaarden en wijngaarden van Stiermarken, het groene hart van Oostenrijk, dat op je wacht met zijn indrukwekkende landschap en ruige kalkstenen toppen in de Gesäuse, de doorbraakvallei van de Enns. Het grootste meer van Oostenrijk en tegelijkertijd het grootste steppenmeer van Centraal-Europa, de Neusiedlersee, biedt een adembenemend uitzicht langs de oevers, vooral in april en mei, waardoor fietstochten in Oostenrijk een onvergetelijke vakantie-ervaring worden. Dan sieren talloze bloeiende kersenbomen het fietspad als een laan en vergezellen je op je tocht.

Wenen

De Donau-metropool Wenen, met de geweldige koffiehuiscultuur, de Staatsopera en andere geweldige ervaringen, spreekt voor zich en is bijna een must bij een bezoek aan de Alpenrepubliek.

Kaart fietsroutes Oostenrijk

Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroutes en regio's in Oostenrijk met daarop de belangrijkste steden zoals Passau, Lienz en Wenen en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de Oostenrijkse bergmeren en Schloss Schönbrunn.

Meer informatie