Image
Kasteel Neuschwanstein

Veelzijdig Europa

Veelzijdig en gevarieerd op fietsvakantie

Top 10 Fietslanden

Dit zijn de top 10 mooiste fietslanden van Europa. Een ideaal fietsland biedt goede en veilige wegen, goede bewegwijzering en een prachtige omgeving met natuur, cultuur en historie. Veel populaire fietsroutes voeren langs rivieren en meren want daar heb je een mooie omgeving, sfeervolle dorpjes en de wegen zijn er vlak. Duitsland staat met stip op nummer 1 van alle fietslanden in Europa gevolgd door Frankrijk en Oostenrijk.

1. Duitsland

Duitsland is de nummer 1 in fietsvakanties. Met trekpleisters als de Bodensee, Moezel, Donau, Elbe, de Rijn en Beieren weet dit land iedereen te betoveren. Historische dorpjes, heerlijk eten, wijn en mooie natuur zijn dé ingrediënten voor een onvergetelijke fietsvakantie.

Bekijk reisaanbod
2. Frankrijk

Frankrijk is het meest veelzijdige fietsvakantieland van Europa waarbij de Loire en Normandië het meest populair zijn. Je vindt er prachtige landschappen, pittoreske dorpjes, meren, rivieren, kust én bergen. Veel fietsvakantie voeren langs prachtige chateaus en uitgestrekte lavendel- en zonnebloemvelden.

Bekijk reisaanbod
3. Nederland

"'Een droomland voor iedere fietser' - volgens de Lonely Planet". Je zou het bijna vergeten maar wat heeft Nederland veel te bieden als fietsland. Prachtige Hollandse landschappen in bijvoorbeeld Zeeland en Friesland. Of fiets rondom het IJsselmeer of over de Waddeneilanden.

Bekijk reisaanbod
4. Oostenrijk

Oostenrijk is het land van bergen, meren en rivieren en dankzij de opkomst van de elektrische fiets is Oostenrijk de laatste jaren sterk in opkomst als fietsland. Wat dacht je van een tocht langs de Donau van Passau naar Wenen? Andere populaire regio's zijn de Bodensee, langs de meren van Karinthië of de Tauernradweg langs Salzburg?

Bekijk reisaanbod
5. Italië

Fiets in Italië door de Alpen of het Gardameer in het noorden, de Dolomieten in het oosten of door Toscane - één van de meest geliefde provincies voor fietsvakanties. Wat een prachtig land met een rijke historie en kleurrijke mensen.

Bekijk reisaanbod
6. Zwitserland

Fiets door de Zwitserse Alpen rondom de Bodensee, langs de Rijn, door Basel of Zürich. De fanatieke fietsers kunnen ook nog kiezen voor een reis door het hooggebergte.

Bekijk reisaanbod
7. België

Zeg je België dan zeg je Ardennen. En daar kun je heerlijk fietsen door de heuvels en bossen. Of ga je voor het vlakke landschap aan de kust?

Bekijk reisaanbod
8. Spanje

Fiets in Spanje over het prachtige eiland Mallorca, of door de landschappen van Catalonië of Andalusië.

Bekijk reisaanbod
9. Portugal

Portugal is een fietsvakantie bestemming in opkomst. Natuurlijk vind je er een heerlijk klimaat en de mooiste stranden van Europa. Maar op de fiets ontdek je met gemak een boeiend achterland vol prachtige natuur en bezienswaardigheden, Moorse kastelen en weelderige valleien.

Bekijk reisaanbod
10. Denemarken

Fiets in Denemarken langs de kust, door Kopenhagen of door het binnenland, van Kopenhagen naar Esbjerg.

Bekijk reisaanbod
11. Tsjechië

Fiets in Tsjechië door de gouden stad Praag, langs de Elbe naar Duitsland of langs de Moldau.

Bekijk reisaanbod
12. Kroatië

Fietsvakanties Kroatië, beleef het gevoel van vrijheid op de fiets en ontdek prachtige paradijsjes zoals Cres en Krk. Kies uit groepsreizen, individuele reizen, fietsvakantie met standplaats en nog veel meer!

Bekijk reisaanbod
13. Hongarije

Eén van de meest gefietste routes is die van Wenen naar Boedapest - langs de mooie Donau.

Bekijk reisaanbod
14. Luxemburg

Fiets in Luxemburg langs de Moezel en door de stad Luxemburg. Mocht u met uw eigen auto gaan dan is Luxemburg ook een prima plek om lekker goedkoop te tanken!

Bekijk reisaanbod
15. Griekenland

Fietsen in een zonnig land waar cultuur, de zee of een idyllische taverne nooit ver weg zijn. Griekenland biedt met Kefalonia, Zakynthos, Kreta, Kos en Rhodos fantastische fietsmogelijkheden waar je in je eigen tempo en op je eigen manier van kunt genieten.

Bekijk reisaanbod