Image
Moezel in Duitsland met wijngaarden

Wegdromen langs de Moezel

Fiets langs historische steden en wijngaarden

Moselradweg, fietsen langs de betoverende Moezel

Bekijk hieronder de beschikbare fietsvakanties langs de populaire Moselradweg. Ontdek de veelzijdigheid van de moezel-regio en geniet van historische plaatsen, de wijncultuur en typisch Duitse gastvrijheid. Fietsen langs één van de mooiste routes in Duitsland en de Duitse Eifel, dat is fietsen langs de Moezel. Tijdens je fietstocht kom je langs pittoreske dorpjes, prachtige wijngaarden en historische kastelen. Je kunt heerlijk genieten van al het moois wat de Moezel te bieden heeft. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

7 fietsreizen gevonden
Kasteel aan de moezel

langs de Saar, Moezel en Sauer 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Duitsland
vanaf € 339,- p.p.
De moezel in Trier

Fietsen langs de Moezel vanaf Trier 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Duitsland
vanaf € 449,- p.p.
Moezel-Saar

Langs Moezel en Saar 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Duitsland
vanaf € 515,- p.p.

Langs de Moezel 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Duitsland
vanaf € 524,- p.p.
Fietsvakantie langs de Moezel

Langs de Moezel - Trier - Koblenz 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Duitsland
vanaf € 622,- p.p.
Moezel Duitsland

Fietsen langs de Moezel 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Duitsland
vanaf € 639,- p.p.
Stad Merl aan de oever van de Moezel

Langs de Moezel 8 dagen

Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht, Fietsvakantie met rustdag, Duitsland
vanaf € 825,- p.p.

De romantische Moezelvallei

Tijdens de fietsreis langs de Moezel kun je door 3 landen komen, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De route neemt je mee door de prachtige wijnstreek waar de zuidelijke wijn ‘Moezel’ wordt gemaakt. Wijngaarden liggen als terrassen op de heuvels langs de romantische Moezelvallei, een van de populairste wijngebieden in Duitsland. De fietsroute langs de Moezel is maximaal 275 kilometer lang en duurt ± 8 dagen. Maar er zijn ook kortere reizen van bijvoorbeeld 5 dagen of 3 dagen. Kaart fietsroute

Frankrijk, Luxemburg en Duitsland

Fietsers komen langs 3 landen tijdens deze fietstocht langs het Moezel-fietspad. De Franse stad Metz biedt je een indrukwekkende kijk op de geschiedenis van de laatste 3000 jaar. De Romeinen ontdekten de stad als eerste en merkten zijn gunstige positie op als een belangrijke kruising van de wegen naar Straatsburg, Lyon, Parijs, Trier en Mainz. Tijdens een bezoek aan de stad, die op geen enkele fietstocht langs de Moezel mag ontbreken, moet je zeker de neogotische kathedraal Saint Etienne en de prachtige tuinen van Esplanade bezoeken. Langs de kleine, pittoreske Franse kanalen fiets je langs de Moezel richting de Luxemburg-Duitse grens. De mix van cultuur, natuur en geschiedenis zorgt voor een rijkelijk gevarieerde fietsvakantie langs de Moezel.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Cochem
  2. Bernkastel-Kues
  3. Trier en de Romeinse Porta Nigra
  4. Koblenz
  5. Sprookjeskasteel Burcht Eltz

Kaart Moselradweg

Bekijk onze interactieve kaart van de fietsroute langs de Moselradweg met daarop de belangrijkste dorpen zoals Cochem en Bernkastel-Kues, de steden Trier en Koblenz en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals het Romeinse Porta Nigra en Villa Urbana en het sprookjeskasteel Burcht Eltz.

Video van Cochem aan de Moezel

Wijnproeverij langs de Moezel

Tijdens de Straußwirtschaften mogen wijnbouwers voor een periode van 16 weken per jaar op de binnenplaats, in de kelder of in het proeflokaal hun eigen wijn serveren. Dit gebeurt al eeuwen lang in elk dorpje/stadje langs de Moezel. Bij deze wijnen worden vaak ook traditionele gerechten geserveerd. Als je een Straußwirt dienst zoekt moet je op de uithangborden letten die voor het huis hangen. Meestal vallen deze op door de kransen van druivenbladeren of een bezem die versierd is met mooie linten.

Wijn met druiven en flessen op achtergrond
Wijnfeest langs de Moezel

Cochem

Cochem is een plaatsje vlak langs de Moezel en staat vaak op het programma van je fietstocht. Met zijn prachtige ligging, wijngaarden, de natuur in de regio en de vele bezienswaardigheden is Cochem een stad waar je even alles vergeet en weg waant in een sprookje. Als je de tijd hebt kun je zeker even door het centrum van Cochem wandelen en gebruik maken van alles wat Cochem te bieden heeft. Ook is het zeker de moeite waard om naar de Rijksburcht te gaan. Deze burcht is wederopgebouwd in 1874 en is sindsdien zeer goed onderhouden waardoor er nog veel in originele staat is. Tegenwoordig kun je in deze burcht een rondleiding krijgen maar je kunt er ook heerlijk eten.

Rijksburcht

De Rijksburcht in Cochem kun je niet gemist hebben. Tijdens de stop in dit pittorekse stadje valt deze Rijksburcht direct op. De zeer opvallende rijksburcht ligt 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht. In het jaar 1689 is de burcht compleet verwoest door de Fransen in de Negenjarige Oorlog. De burcht is in 1874 wederopgebouwd door Louis Fréderic Jacques Ravené met als thema ‘Romantiek’. Louis Fréderic had de burcht gekocht voor het symbolische bedrag van 300 goudmarken.

rijksburcht-in-cochem

Na de restauratie gebruikte hij de burcht als zomerresidentie voor zichzelf en zijn familie. Tegenwoordig wordt de burcht gebruikt als museum en restaurant. In de periode maart tot november worden er rondleidingen gegeven. De burcht beschikt over 50 ruimten, waarvan er 7 worden bezocht tijdens een rondleiding. Ook kun je na afloop van een rondleiding heerlijk eten in de burcht en kun je zelfs kiezen voor een echt riddersdiner.

Bernkastel-Kues

Als je Bernkastel-Kues binnenloopt valt het je direct op, de Spitzhäuschen. Dit zijn smalle, hoge huizen die midden in het centrum van Bernkastel-Kues staan. De ‘Spitshuizen’’ maken dit stadje dan ook echt uniek. Verder heb je in dit stadje nog genoeg te bekijken zoals Burg Landshut. Deze burcht torent boven de stad uit en is zeker een bezoekje waard! Ook kun je bij deze burcht heerlijk eten en genieten van een prachtig uitzicht. 

Als je echt alles wil zien wat Bernkastel-Kues te bieden heeft is het ook een optie om voor een rondleiding door de stad te kiezen. Hierbij krijg je informatie over de geschiedenis van het stadje en zie je al het moois wat Bernkastel-Kues te bieden heeft. Er zijn meerdere rondleidingen door de stad. Vaak is er wel een rondleiding die goed te combineren is met de fietsvakantie.

Bernkastel-Kues in het kort

  • Het centrum vol met traditionele vakwerkhuizen
  • Elk jaar een fantastisch wijnfeest
  • Sfeervolle terrasjes langs de oever van de Moezel
  • Smalle trappen die je omhoog leiden naar de prachtige wijngaarden
  • Zylinderhaus, een museum met klassieke auto's (Bezoek website
bernkastel-kues
vakwerkhuizen in bernkastel-kues
vakwerkhuizen langs de moezel
bernkastel-kues met wijnvelden

Fietsen langs schilderachtige landschappen, prachtige wijngaarden en historische stadjes. Dat is fietsen langs de Moezel.

Fietsen én varen, een unieke combinatie

Binnen het reisaanbod Moezel zijn er speciale fiets-vaarvakanties waarbij je op de boot overnacht. Een perfecte combinatie van fietsen en genieten op het schip waarvan je prachtig de dorpjes, wijnvelden en heuvellandschappen voorbij ziet komen. Deze vakantie is inclusief ontbijt, lunchpakket en 3/4 gangen-diner. Kortom een zorgeloze vakantie om nooit meer te vergeten.

fietsen en varen

Meer informatie