Image
Rivier de Rijn

De Rijn

Met 1.233 km de langste fietsroute van Europa

De Rheinradweg

Voor een fietsvakantie langs de Rheinradweg kunt u kiezen uit de Duitse of de Nederlandse varianten. De Rijn is met 1.233 km één van de langste rivieren van Europa en de rivier ontspringt in Graubünden, in de Zwitserse Alpen. De Rijn stroomt onder meer door Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en de fietsroute die langs deze rivier loopt heet de Rheinradweg. Andere populaire fietsroutes vindt u langs de rivieren Moezel, Elbe, Weser en Donau. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

10 fietsreizen gevonden
Fietsen langs de Rijn in Duitsland

De Rijn 4 dagen

Standplaats fietsvakantie, Duitsland
vanaf € 364,- p.p.
Fietsvakantie langs de Rijn

Gutshof of kasteelhotel 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Duitsland
vanaf € 384,- p.p.
Fietsvakantie langs de Rijn

De Rijn - grens van de beschaving 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Nederland
vanaf € 439,- p.p.

De Heide en Rivieren Tour 6 dagen

Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 545,- p.p.

Hollandse Rijn - van Arnhem naar Rotterdam 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Nederland
vanaf € 594,- p.p.
fietsvakantie langs de lahn

Langs de Lahn 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Duitsland
vanaf € 745,- p.p.

Drielanden tour tussen Maas en Rijn 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, België
vanaf € 747,- p.p.

Maas en Rijn 10 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Nederland
vanaf € 750,- p.p.

Fietsvakanties langs de Rijn

Als een van de drukste waterwegen ter wereld stroomt de Rijn vanaf de bron in de Zwitserse Alpen in Graubünden door vier Europese landen en mondt uiteindelijk uit in de Noordzee in Nederland. De Rijn beschikt over ideale omstandigheden voor onvergetelijke fietstochten! Door zijn lengte en de diversiteit van de afzonderlijke regio's waar de Rijn zich doorheen baant, is het een gevarieerd natuurschouwspel. Tijdens sommige fietstochten wordt u overspoeld met geschiedenis en authentieke dorpjes terwijl u de volgende dag fietst door zomerse natuurgebieden. Zo verrast het zijn toeristen tijdens een fietstocht op de Rheinradweg elke dag opnieuw. Eén ding is zeker, de authentieke Rheinradweg maakt uw fietsvakantie geweldig.

Populaire steden langs de Rijn

Tijdens een fietsvakantie langs de Rheinradweg komt u langs prachtige steden zoals Keulen, Düsseldorf, Duisburg, Wesel en Koblenz. Keulen is een prachtige stad die je niet mag overslaan tijdens uw fietsvakantie langs de Rijn. In de stad komt u langs gezellige brouwerijcafés met traditioneel Duits eten en drinken. Het brouwerijcafé dat u zeker niet mag missen is het ‘Gilden im Zims’ Brauhaus, dit is het oudste pand aan de Heumarkt waar heerlijk bier en traditionele gerechten worden geserveerd. De Heumarkt ligt direct aan de Rijn en beschikt onder meer over leuke restaurantjes, kledingwinkels en souvenirwinkeltjes. Naast Keulen is er nog een stad waar de Rijn midden door het centrum stroomt namelijk Düsseldorf. Deze stad lijkt erg op het Keulen alleen valt er in Düsseldorf meer te ontdekken en beschikt de stad over meer restaurantjes, brouwerijcafés en bezienswaardigheden. Iets wat je niet kunt missen in Düsseldorf is de Andreaskirche, dit is niet de oudste kerk van de stad maar wel de mooiste. De kerk is gelegen in de Altstadt en is honderden jaren oud.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Rheinfall (Waterval)
  2. Koblenz (Stad)
  3. Straatsburg (Stad)
  4. Burg Pfalzgrafenstein (Kaub) (Kasteel)
  5. Schaffhausen (Stad)

Kaart route Rheinradweg

Op deze kaart vind je de volledige Rheinradweg, met 1.233 kilometer één van de langste fietsroutes van Europa. Op de kaart zijn de populairste steden en bezienswaardigheden aangegeven.

Een aanrader is de Rheinturm in Düsseldorf. Deze 240 meter hoge toren biedt een uitzichtpunt op 168 meter hoogte waar tevens de hoogste bar van Duitsland is gevestigd.

Langs de Rijn in Zwitserland

Beleef imponerende bergwerelden en het indrukwekkende Alpenpanorama in Zwitserland tijdens uw fietstocht over de Rheinradweg. Prachtige uitzichten en culturele hoogtepunten aan het Bodensee wachten op u, net als de stad Basel op het drielandenpunt tussen Zwitserland, Duitsland en Frankrijk. De machtige Rijnwaterval bij Schaffhausen, die met een donderend geluid van 23 meter hoogte de diepte in stort. Dit is werkelijk een groot natuurschouwspel tijdens uw fietsvakantie op de Rheinradweg. Fietsen in Zwitserland biedt geweldige fietspaden langs de Rijn door beboste stukken en veel natuur.

Brug in Chur over de Rijn
Brug in Chur over de Rijn

Meer informatie