Image
Torbole - Gardameer italie

Waar fiets jij straks?

Rivieren, meren, bossen of kust?

Populaire bestemmingen en routes

Gaat u op fietsvakantie dan is de kans groot dat één van de onderstaande routes en bestemmingen op uw lijstje komen te staan. Europese landen zijn zeer veelzijdig en bieden tal van fietsroutes waar je als recreatieve of sportieve fietser je hart op kunt halen. Ontdekt hier de mooiste rivieren, meren en streken waar je fantastische fietsavonturen kunt beleven.

Bodensee

De Bodensee is niet alleen het bekendste meer van Duitsland maar ook de meest populaire fietsbestemming van Europa. Niet voor niets vind je hier dan ook het grootste aanbod georganiseerde fietsreizen. Een rondje Bodensee duurt tussen de 6 en 8 dagen en is ongeveer 250 km lang.

Passau-Wenen

De fietstocht van Passau naar Wenen is een van de klassiekers onder de fietstochten! En het is niet voor niets zo populair, want hier komt alles samen wat een geslaagde fietstocht maakt: indrukwekkende landschappen, goed begaanbare fietspaden, talrijke fietsvriendelijke pauzes en overnachtingen en niet in de laatste plaats veel culturele hoogtepunten.

Donau

De Donau is één van de mooiste en populairste 'fiets-rivieren' van Europa. De vlakke routes langs de Donau wisselen natuurschoon af met historische dorpjes, groene valleien en heuvels met wijngaarden. De route van Passau naar Wenen wordt het vaakst gefietst gevolgd door de route Wenen-Boedapest (Hongarije). 

Loire

Dankzij de natuurlijke schoonheid en de prachtige kastelen gebouwd door de vroege adel in de Renaissance, biedt de Loire-vallei een indrukwekkend toneel voor uw fietstocht door Frankrijk. De dromerige dorpen in wat waarschijnlijk de meest romantische regio van Frankrijk is, worden omringd door talloze imposante herenhuizen, kastelen zoals het Loire-kasteel van Pont Chevron en andere woningen.

Rijn

Als een van de drukste waterwegen ter wereld stroomt de Rijn vanaf de bron in de Zwitserse Alpen in Graubünden door vier Europese landen en mondt uiteindelijk uit in de Noordzee in Nederland. De Rijn beschikt over ideale omstandigheden voor onvergetelijke fietstochten! Door zijn lengte en de diversiteit van de afzonderlijke regio's waar de Rijn zich doorheen baant, is het een gevarieerd natuurschouwspel. 

Ardennen

De Ardennen heeft voor elk type fietser iets te bieden. Als u houdt van mountainbiken zijn er tientallen ruige down hill fietspaden die u meenemen door de natuur van de Ardennen. Als u houdt van een ontspannende fietsvakantie zijn er ook prachtige fietspaden die u meenemen langs de mooiste plekjes van de Ardennen. Fiets bijvoorbeeld langs de Vennbahn, een fietspad langs een 125 kilometer lang treinspoor. 

Elbe

De Elberadweg is een van de meest populaire lange afstand fietsroutes in Duitsland. Op deze pagina vind je alle fietstochten over de Elberadweg. Het enige wat u hoeft te doen is al fietsend genieten van het prachtige rivierlandschap terwijl uw bagagevervoer en overnachtingen zijn geregeld. Fiets langs de rivier de Elbe over de Elberadweg die je door het prachtige landschap van Tsjechië leidt naar de kust in Duitsland.

Karinthië

Karinthië, de meest zuidelijke staat van het land, is naast Tirol en Salzburg de meest bezochte deelstaat in Oostenrijk. Wat Karinthië zo bijzonder maakt is dat het een heel andere identiteit heeft door veel van zijn prachtige middeleeuwse steden en dorpen. Gezegend met enkele van de mooiste landschappen die u zich kunt voorstellen, is de staat een absolute traktatie om te fietsen.

Tirol

Als de Alpen het bepalende geografische kenmerk van Tirol zijn, moet fietsen de kenmerkende zomeractiviteit zijn. Tirol is de thuisbasis van schilderachtige ritten op grote hoogte en kronkelende dalritten, wat betekent dat het ook fietsende gezinnen en wielrenners naar de honderden kilometers schilderachtige wegen lokt.

Friesland

Als je denkt aan Friesland dan denk je vaak aan de Elfstedentocht, de Waddeneilanden of de Sneekweek. Toch staat Friesland ook zeer bekend om zijn prachtige fietsroutes. Je fietst langs betoverende meren en uitgestrekte weilanden terwijl je een paar kilometer verder weer door een prachtig natuurgebied fietst. Het Friese landschap is zeer divers en je zult verbaasd zijn over zijn pracht.

Vennbahn

De voormalige Vennbahn spoorlijn die vroeger dienst deed als verbindingsader tussen het industriële centrum van Aken en Luxemburg is vandaag de dag een populaire fietsroute die voert langs indrukwekkende kasteelruïnes, valleien, hoogveenlandschappen en historische dorpjes als Monschau en Aken. De Vennbahn radweg langs het spoor is in totaal 125 km lang, de meeste fietsvakanties zijn in totaal 300 km.

Elfstedentocht

Tijdens een fietsvakantie de Elfstedentocht beleven is misschien wel net zo wonderlijk en oer-Hollands als de schaatstocht zelf. Wie droomt er niet weg bij beelden van Friese dorpjes met vaarten, ophaalbruggen, oer-Hollandse huizen en het altijd aanwezige water in welke vorm dan ook. Dorpen die luisteren naar de namen als Harlingen, Hindeloopen, Dokkum of Sneek zullen je tijdens een fietsvakantie met open armen ontvangen en zijn na een dag fietsen een heerlijke plek om te eten, drinken en te overnachten.