Image
fietsen langs donau

Rijk aan cultuur en historische dorpjes

Fiets langs één van de grootste rivieren van Europa

Fietsvakanties langs de Donau

De Donau is één van de mooiste en populairste 'fiets-rivieren' van Europa. De vlakke routes langs de Donau wisselen natuurschoon af met historische dorpjes, groene valleien en heuvels met wijngaarden. De route van Passau naar Wenen wordt het vaakst gefietst gevolgd door de route Wenen-Boedapest (Hongarije). Het meeste aanbod bestaat uit individuele fietsreizen van 7 of 8 dagen op basis van eigen vervoer. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

14 fietsreizen gevonden

Donauradweg van Passau naar Wenen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Oostenrijk
vanaf € 411,- p.p.

Donauradweg van Wenen naar Boedapest 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Hongarije, Oostenrijk, Slowakije
vanaf € 519,- p.p.

Donauradweg 'special' - van Passau naar Wenen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Oostenrijk
vanaf € 582,- p.p.

Van Schärding/Passau naar Wenen fietsen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Oostenrijk
vanaf € 584,- p.p.
donau oostenrijk

Fietsen langs de Donau naar Wenen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Oostenrijk
vanaf € 584,- p.p.
donau rivier

het dal van de Donau & de Altmühl 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Duitsland
vanaf € 595,- p.p.

Donauradweg - van Wenen naar Boedapest 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Hongarije, Oostenrijk
vanaf € 714,- p.p.

Langs de Donau - Passau-Wenen 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Oostenrijk
vanaf € 741,- p.p.

Foto's van bezienswaardigheden langs de Donau

Historische stadjes met vakwerkhuizen, statige gebouwen uit de belle époque, rivierdalen met de mooiste wijngaarden, kastelen en landschappen - De Donau heeft zoveel te bieden! In totaal is de Donauradweg 1500 km en loopt door de landen Duitsland, Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. De populairste routes zijn die van Donaueschingen naar Regensburg welke 371 kilometer langs is en die van Passau naar Wenen, deze is 300 kilometer.

Een prachtige fietsroute langs het water

Aan de Duitse kant in Passau begint de reis langs de Donau, waar u het natuurlijke spektakel van een prachtige rivier kunt aanschouwen. Verder fietst u naar steden als Linz en de hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, met talloze bezienswaardigheden en indrukwekkende architectuur. Opvallend op deze route is het sterke contrast tussen grote stad complexen en een indrukwekkend landschap met zonovergoten wijngaarden. Het blauwe lint van de Donau is net zo bewonderenswaardig als de uiterwaarden en korenbloem- en papavervelden in de richting van Slowakije en Hongarije met hun hoofdsteden Bratislava en Boedapest. Vooral de route tussen Boedapest en de Zwarte Zee biedt je een adembenemend natuurlandschap door de regio's van Roemenië. De Donaudelta wordt gekenmerkt door een weelderig groen riet- en moeraslandschap met kleine vissersdorpjes voordat de rivier zich mengt met de zoute zee.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Altmühltal Nature Park
  2. Veste Oberhaus (Fort)
  3. Munster van Ulm (Kerk in Ulm)
  4. Regensburg (Stad)
  5. Welterburger Enge (Kloof)

Kaart fietsroutes Donau

Op deze kaart zijn de twee belangrijkste fietsroutes langs de Donau aangegeven. De fietsroute Donaueschingen-Regensburg (links op de kaart) is 371 km langs en wordt ook wel de Duitse Donauradweg genoemd. De route Passau-Wenen is ongeveer 300 km lang en is de meest gefietste route langs de Donau.

Fascinerende steden en schilderachtige landschappen

Treedt in het contrast tussen een natuurlijk paradijs en prachtige steden op verschillende delen van de Donau route. U zult gefascineerd zijn door de diverse mogelijkheden die de vier landen bieden tijdens uw fietstocht. Het klassieke Donau-fietspad van Passau naar Wenen is een van de meest populaire fietsroutes in Duitsland en Europa. De goed uitgebouwde routes met uniforme bewegwijzering maken het fietsen langs de Donau tot een unieke belevenis. In Wenen kom je vaak vreemde regels tegen waar je je als fietser aan moet aanpassen. In het voetgangersgebied van deze stad mag je niet fietsen, waardoor het des te geschikter is om door de rustige binnenstad te wandelen terwijl je fiets aan het begin of einde op je wacht. Op de route heb je de mogelijkheid om langs de noord- en zuidoever te fietsen, al is de noordroute tussen Passau en Linz aan te bevelen, vooral voor gezinnen. Linz is ook een zeer indrukwekkende stad die zich recentelijk heeft ontwikkeld tot een internationaal erkende cultuurstad. Er zijn echter ook andere routes langs de Donau die ideaal zijn om te fietsen en die steeds populairder worden. De Duitse Donau-fietsroute van de bron in Donaueschingen naar Passau leidt je langs de Baden-Württemberg-Beierse grens in Ulm, waar de hoogste kerktoren ter wereld staat. We gaan verder via Regensburg, waarvan de oude stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt ook de grote tour maken van Passau naar Boedapest, Hongarije, of een paar kleine stukken langs de Donau. Door zijn goed ontwikkelde, veelal geasfalteerde fietspaden, die vrijwel geheel zonder hellingen zijn, is het Donau-fietspad ook geschikt voor gezinsuitstapjes met kinderen.