Image
como meer in italië

Historisch en veelzijdig

Fietsen onder de Italiaanse zon

Fietsvakanties in Italië

Bekijk hieronder het aanbod fietsvakanties in Italië en geniet van de heuvels van Toscane, pittoreske dorpjes rondom het Gardameer of de bergen in de Dolomieten. Fietsvakanties in Toscane en de Dolomieten zijn wat uitdagender dan het vlakke land rondom Venetië dat voor iedereen toegankelijk. Of je nu wordt aangetrokken door een spectaculair landschap, de Italiaanse keuken of gewoon op een actieve manier het land wilt verkennen, Italië biedt een fietsavontuur voor iedereen! Foto's, kaart en bezienswaardigheden

37 fietsreizen gevonden

Fietsvakantie Saluzzo - standplaats fietsreis in Italië 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Italië
vanaf € 490,- p.p.
gardameer

langs de Etsch naar het Gardameer 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Italië
vanaf € 595,- p.p.

Het Venetiaanse land 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Italië
vanaf € 670,- p.p.
uitzicht bolzano

Bolzano fietsen 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Standplaats fietsvakantie, Italië
vanaf € 680,- p.p.
uitzicht italie

Umbrië 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Italië
vanaf € 730,- p.p.

Parels van de Siciliaanse Westkust 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Rondreis, Italië
vanaf € 748,- p.p.

Van Zuid-Tirol naar het Gardameer 7 dagen

Individuele fietsvakantie, Trektocht, Italië, Oostenrijk
vanaf € 769,- p.p.

Woman only gravelbike tour in Toscane 5 dagen

Groepsreis, Standplaats fietsvakantie, Sportieve fietsvakanties, Italië
vanaf € 799,- p.p.

Profiel fietsvakanties Italië

Bijna alle fietsvakanties in Italië duren 8 dagen, zijn op basis van eigen vervoer en zijn geschikt voor recreatieve en licht geoefende fietsers. U heeft de keuze uit een aantal groepsreizen maar het merendeel is individueel. Er zijn standplaats fietsvakanties en rondreizen van hotel naar hotel - kortom genoeg om uit te kiezen!

Gardameer, het grootste meer van Italië

Een fietsvakantie aan het Gardameer wordt vaak gecombineerd met een route langs de rivier de Mincio over het beroemde fietspad Mantua. Hier kom je langs unieke dorpjes als Borghetto en de tuinen van Sigurta met zijn historische monumenten, vijvers en kruiden. Een dagtocht per trein naar het historische Verona met zijn Romeinse arena maken het plaatje compleet. De omgeving van het Gardameer trakteert je op heuvellandschappen, traditionele wijngaarden, schilderachtige vissershaventjes en volop levendigheid langs het water.

Toscane

Fietsvakanties in Toscane zijn er zowel voor recreatieve fietsers met een basisconditie als voor geoefende fietsers. De recreatieve fietsvakanties spelen zich af op de doorgaans vlakke wegen tussen Pisa en Florence. De inspannende fietsvakanties begeven zich in het heuvellandschap rondom Volterra, San Gimignano en Siena. De fietsreizen zijn beschikbaar vanaf half april tot eind oktober en de reisduur is 8 dagen. Toscane weet met zijn wereldberoemde en iconische heuvellandschappen iedereen te betoveren. Lees meer

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Het Colosseum in Rome
  2. De Toren van Pisa
  3. Venetië
  4. Verona
  5. Het huis van Romeo en Julia (Verona)

Dolomieten

Fietsen in de Dolomieten in Noord-Italië betekent fietsen langs de rivier de Adige, het Caldonazzomeer of soms de Brennerpas. In de Dolomieten - beschermd door UNESCO werelderfgoed - is het volop genieten van de mooiste rotskliffen, dorpjes met Tiroolse flair en Italiaanse cultuur. Vlakke fietspaden - soms afgewisseld met heuvels waar enige inspanning is vereist - voeren je langs parels als Schlanders, Merano, Bolzano, Trento en Riva aan het Gardameer. Onderweg stap je zeker af bij één van de kastelen, panoramische vergezichten of een turquoise meertje.

Kaart fietsroutes Italië

Bekijk onze interactieve kaart met de fietsroutes en regio's in Italië en de belangrijkste dorpen zoals Volterra en San Gimignano, de steden Verona en Venetië en natuurlijk de mooiste bezienswaardigheden zoals de Toren van Pisa en het Colosseum in Rome.

Meer informatie

Fietsvakanties vanuit campings

Een fietsvakantie in Italië is uitstekend te combineren met een camping aan het Gardameer of een campings in Toscane. Gardameer-campings.nl en Toscane-campings.nl zijn dan jouw go-to gidsen met o.a. unieke details over campings, de voordeligste aanbieders op een rijtje en gebruiksvriendelijke filters om snel jouw ideale camping te vinden. Snel, gemakkelijk en voordelig jouw camping vinden begint hier!