Image
fietsen loire

De langste rivier van Frankrijk

Fiets langs de fraaie oevers van de Loire

Fietsvakanties langs de Loire

Dankzij de natuurlijke schoonheid en de prachtige kastelen gebouwd door de vroege adel in de Renaissance, biedt de Loire-vallei een indrukwekkend toneel voor uw fietstocht door Frankrijk. De dromerige dorpen in wat waarschijnlijk de meest romantische regio van Frankrijk is, worden omringd door talloze imposante herenhuizen, kastelen zoals het Loire-kasteel van Pont Chevron en andere woningen. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

18 fietsreizen gevonden
Kasteel Chenonceau in de loire vallei

Loire Vallei 'relaxed' - van Tours naar Angers 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 615,- p.p.
Domaine de Chaumont

Châteaux à vélo - Loire 5 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Frankrijk
vanaf € 439,- p.p.
fietsen in pontlevoy

Pontlevoy 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Frankrijk
vanaf € 480,- p.p.

Loire categorie B 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 540,- p.p.
Loire kasteel Frankrijk

Het goede leven aan de rivier 8 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 584,- p.p.
De plaats Amboise in Frankrijk

'La Loire à Vélo' - van Orléans naar Saumur 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 590,- p.p.
Inde en Loire - Kastee van Azgy le Ridea

Loire Vallei 'relaxed' - van Orleans naar Tours 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 614,- p.p.
Het kasteel van Saumur

'La Loire à Vélo' - van Saumur naar de kust 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 625,- p.p.

Profiel fietsvakantie Loire

Op deze pagina vind je 24 fietsvakanties langs de Loire waarvan 22 individuele fietsvakanties, 2 groepsreizen en 6 fietsvakanties vanuit een vaste standplaats waarbij je elke dag naar een van de prachtige kastelen fietst. Bijna alle fietsvakanties zijn standaard inclusief bagagevervoer. De meeste fietsreizen duren tussen de 5 en 10 dagen en zijn tussen de 150 en 300 kilometer lang. U fietst ongeveer 40 tot 50 kilometer per dag. Het inspanningsniveau is over het algemeen eenvoudig tot licht inspannend want u fietst langs de Loire over vlakke fietspaden en mooie natuur.

Heerlijke fietspaden

De fietspaden langs de Loire lopen over rustige landweggetjes, langs pittoreske wijngaarden zoals de bekende Pouilly Fumé, kleine sluizen en het opmerkelijke aquaduct - mooiere vergezichten op fietstochten kun je je bijna niet voorstellen! De langste rivier van Frankrijk mondt uit in de Atlantische Oceaan via een van de mooiste natuurlijke paradijzen van Europa en raakt de historische hoofdstad van Bretagne, Nantes, die u niet mag missen tijdens uw fietstocht door Frankrijk.

Kastelen langs de Loire

De reden waarom zoveel toeristen een fietsvakantie boeken naar de Loire zijn de prachtige kastelen. Veel van deze kastelen worden gekenmerkt door hun witte kleur, dit komt omdat deze kastelen zijn gebouwd met tuffeau: wit kalksteen. Deze grondstof werd gewonnen in de regio’s Touraine en rond Saumur. In deze regio’s vindt u nog ondergrondse gangen en grotten kelders. Al deze prachtige kastelen zijn gebouwd in de tijd van de Renaissance, in deze tijd waren koningen gek op de Loirevallei en vestigden hier hun kastelen. Het meest populaire kasteel van de Loire is het Kasteel van Chambord. Het landgoed is in totaal 5500 hectare groot en is omringd door een 32 kilometer lange muur. Het kasteel zelf beschikt over 440 kamers, 365 torens en 1036 ramen. In 2000 werden de kastelen van de Loirevallei door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Tijdens deze fietstocht ga je terug naar de middeleeuwen en fiets je langs de langste rivier van Frankrijk door een afwisselend landschap met wijngaarden en pittoreske rivieroevers. Op deze reis door de tijd verken je elke dag het ene kasteel na het andere. De Loire-fietstochten nemen je mee over het fietspad van Villandry met zijn spannende labyrint tuin. Je fietst langs de waterburcht van Chenonceau en ontdekt de en meest magnifieke residenties in de Loirevallei. Bewonder tijdens uw fietsvakantie in de Loire de prachtige kamers, ridderzalen en kasteelruïnes, evenals de sierlijke kasteel complexen, die de regio de naam "Tuin van Frankrijk" gaven.

Kaart fietsroutes Loire

Op deze kaart vind je twee veel gefietste routes langs de Loire. De route rechts op de kaart gaan wat meer door de landschappen rondom de Loire, de linker route is meer langs de rivier geconcentreerd.

Leukste plaatsjes Loire

Naast al deze prachtige kastelen beschikt de Loire ook over steden met een rijke geschiedenis. In elke stad zul je vaak prachtige stukjes historie tegenkomen, toch leven al deze steden absoluut in het heden. Laat u verleiden door de gastronomische erfgoed en karakteristieke levenskunst die deze steden zo bijzonder maakt. Een van deze bijzondere steden is Orléans, deze stad staat bekend om zijn prachtige kathedraal en de rol die de stad speelde in de honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Een andere en misschien wel meer bekende stad is Nantes. Ook hier kom je veel historie tegen uit de tijd van de Renaissance. Deze stad is meer gericht op het toerisme en beschikt over prachtige winkelcentra en een bruisend centrum. Iets wat je niet kunt missen in Nantes is de mechanische olifant. Wanneer dit majestueuze dier een wandeling maakt, is het als architectuur in beweging. 50 passagiers kunnen aan een geweldige reis beginnen. Eenmaal aan boord zie je de bewegende tandwielen die de benen aandrijven. Een machinist vertelt je verhalen over de olifant en laat hem voor je plezier met zijn slurf toeteren. Op de rug van de olifant meereizen, is alsof je op de 4e verdieping van een reizend huis bent, met een adembenemend uitzicht op de voormalige scheepswerven. In februari 2018, na enkele maanden onderhoud, werd de Grand Éléphant stiller dan ooit, met een nieuwe hybride motor. De eerste milieuvriendelijke mechanische olifant ter wereld!

Tip: In het centrum van Orléans bevindt zich het restaurant Lutetia. Als je hier op het terras gaat zitten zie je de kathedraal in zijn volle glorie. Vooral in de avondzon een prachtig gezicht en met een heerlijk drankje een geweldige plek.