Image
Omaha beach in Normandië

Een historische provincie

Fietsen in het indrukwekkende Normandië

Fietsvakanties Normandië

Fietsen in Normandië? Dan zul je de invasiestranden zeker niet overslaan. Omaha Beach is het beroemdste invasiestrand waar op D-day (6 juni 1944) de grootste amfibische invasie in de wereldgeschiedenis plaats vond. De streek Normandië wordt gekenmerkt door mooie brede zandstranden geflankeerd door grillige kliffen en in het achterland dichte bossen en akkers. Lees meer

4 fietsreizen gevonden
normandie fietsvakantie

Eu - Le Tréport 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Frankrijk
vanaf € 585,- p.p.

Frankrijk - Afwisselend Normandisch landschap 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Frankrijk
vanaf € 799,- p.p.
fietsen langs stranden normandië

Fietsen langs landingsstranden 6 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 799,- p.p.

Vélo Francette' - totaal 14 dagen

Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht, Frankrijk
vanaf € 1.880,- p.p.

Een regio met een historische achtergrond

Normandië, een regio met een grote historische betekenis. Een land vol littekens van de strijd, met name die uit de Tweede Wereldoorlog, het is ook een prachtige regio met een prachtig uitzicht op zee en een glooiend binnenland bezaaid met weiden, boshyacinten en prachtige boomgaarden. U krijgt de gelegenheid om de stranden van Normandië te bezoeken en locaties van de massale verrassingsaanval door geallieerde troepen die het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog markeerden. Er zijn veel gedenktekens en musea die de nagedachtenis herdenken van degenen die hebben gevochten en degenen die zijn omgekomen tijdens deze gedenkwaardige periode in de geschiedenis.

Het veelzijdige Normandië

Normandië is een favoriete bestemming voor fietsliefhebbers. Door een grote diversiteit aan kustlandschappen, boslandschappen, vlaktes, fietsroutes en kleine wegen zal u het rijke, historische en culturele erfgoed van Normandië ontdekken. Je smaakpapillen blijven niet achter dankzij een rijke gastronomie. Fiets langs de kustlijn met de invasiestranden en de vissers- en zeilhavens, evenals zijn interessante steden en dorpen, belooft Normandië fietsen en ontdekken te combineren.

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Mont Saint-Michel (Eiland)
  2. D-Day stranden
  3. Normandy American Cemetery (Begraafplaats)
  4. Pont de Normandië (Brug)
  5. Honfleur (Stad)

Kaart fietsroutes Normandië

Fiets door het prachtige landschap van de Normandië en ontdek het karakteristieke heggenlandschap vol vakwerkhuizen en glooiende graslandjes en de D-day stranden zoals Utah en Omaha Beach.

Wegen en fietspaden in Normandië

De regio Normandië is een favoriete bestemming voor fietsvakanties. Dit komt door de uitstekend bewegwijzerde, karakteristieke fietsroutes, met talrijke fietsvoorzieningen. Er zijn meer dan 550 km fietsroutes ontwikkeld als groene wegen. 4 hoofdroutes stellen u in staat om de regio en zijn landschappen te ontdekken: de invasiestranden tot aan de Mont-Saint-Michel, de Avenue Verte Londen-Parijs van Giverny tot Dieppe, de Véloscénie van Perche tot de Mont-Saint-Michel en de Tour de Manche van Cherbourg naar de Mont-Saint-Michel.

 

Kust van Etretat
Kust van Etretat

Het weer in Normandië

Normandië, begrensd door het kanaal, biedt een gematigd zeeklimaat. De seizoensamplitudes zijn laag, wat gematigde zomertemperaturen mogelijk maakt die geschikt zijn voor fietsvakanties, rond de 20° C. De regio is erg regenachtig in de herfst en winter, maar in de zomer varieert het afhankelijk van het gebied waar u zich bevindt. De kust is over het algemeen zonnig, maar de fietser is niet beschermd tegen de wind! In het binnenland zijn er ook verschillen met betrekking tot heuvelachtig terrein.

Omaha Beach

Omaha Beach is helaas bekend om het meest verwoestende maar glorieuze moment van de invasie in Normandië, die het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog markeerde. Dit zeer lange zandstrand strekt zich uit zover het oog reikt en blijft een stil eerbetoon aan D-Day en zijn slachtoffers. Omaha Beach is de sleutel tot het begrijpen van de Amerikaanse invasie van Normandië. Als u echter niet zo goed op de hoogte bent van deze historische gebeurtenis, zult u zeker profiteren van de deskundige kennis van een lokale gids. Daarom werken we met privégidsen die vloeiend Engels spreken en in de omgeving zijn opgegroeid. Ze zullen je echt laten leven en begrijpen wat er op D-Day is gebeurd.

Meer informatie