Image
bourgondie fietsen

Kamperen en fietsen

De perfecte combinatie van ontdekken en ontspannen

Fiets kampeervakanties

Kamperen en fietsen - wat een heerlijke combinatie is dat! Tijdens het fietsen geniet je van de prachtige omgeving en je ontdekt van alles. 's Avonds op de camping ontspan je in de natuur en neem je de dag door onder het genot van een wijntje. Fietskampeervakanties zijn meestal groepsreizen dus je pakt de gezelligheid van je medereizigers mee. En alsof dat nog niet genoeg is: 'de reisleider zorgt ervoor dat je lekker ontspannen op de fiets zit en verschaft onderweg historische, geologische en culturele weetjes en feiten.  Tijdens de meeste fiets kampeervakanties zijn tevens diverse excursies inbegrepen. Denk hierbij aan een wijnproverij, rondleidingen in historische gebouwen, boottochten, stadsexcursies en nog veel meer. 

2 fietsreizen gevonden

Kampeerreis Spaanse Costa's 26 dagen

Fietskampeervakantie, Groepsreis, Van hotel naar hotel, Trektocht, Spanje
vanaf € 1.199,- p.p.

Kampeerreis Alpen & Adria in Oostenrijk 24 dagen

Fietskampeervakantie, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Rondreis, Oostenrijk
vanaf € 1.299,- p.p.

Fietsen, kamperen, excursies en reisbegeleiding

Ben je dol op fietsen en op kamperen? Dan is deze combinatie perfect voor jou. Hierboven bieden wij namelijk tal van fiets kampeervakanties aan. Er zit voor iedereen wel wat tussen, vanaf 8 dagen tot wel 29 dagen kamperen. De doelgroep is vooral volwassenen die het leuk vinden om veel te fietsen en te kamperen. De meeste fiets kampeervakanties zijn groepsreizen, maar als je liever op je eigen gemak de route wil fietsen zijn er ook een aantal individuele fietsreizen. Ook kun je samen met je partner of vriend(in) de reis boeken. Je reist met je eigen camper of caravan en vaak kun je rekenen op een gereserveerde kampeerplek, daarnaast zijn er ook enkele reizen waarbij een tent inbegrepen is. De meeste fiets kampeervakanties zijn in Frankrijk, maar Duitsland en Oostenrijk zijn ook erg populair. Vaak zijn er ook excursies te volgen en eventueel een afscheidsdiner op de laatste avond, er is dus genoeg te beleven.

Waar overnacht je in?

Bij de kampeervakanties van Fietsrelax overnacht je in klaarstaande en ingerichte tenten van hoge kwaliteit. Bij de andere reisaanbieders overnacht je in je eigen caravan, camper of tent. Een aantal vakanties zijn een rondreis of trektocht, dus verplaats je telkens van camping, maar er zijn ook reizen waarbij je een vaste standplaats hebt.

Hoe ziet een kampeervakantie er uit?

Gemiddeld fiets je zo’n 35 km per dag, maar dat verschilt per reis. Bij een aantal reizen heb je ook een rustdag, om bijvoorbeeld even te ontspannen of de stad te ontdekken, maar vaak zijn er ook genoeg excursies inbegrepen. Bij de meeste reizen kun je met je eigen (elektrische) fiets reizen en anders kun je die huren op eigen kosten, ook zijn er vaak beperkte vertrekdagen dus houdt daar rekening mee. Verder blijf je bij de meeste reizen op een vaste camping, maar dit kan natuurlijk afwijken.

fietsen in Duitsland