Fietsvakantie In de natuurrijke omgeving van Drenthe - 4 dagen

Op zoek naar een ontspannen fietsvakantie? Herberg de Loohoeve in Schoonloo, Drenthe, is de perfecte bestemming. Gelegen in een pittoresk dorpje, omringd door bossen, heidevelden en meren, biedt de herberg een ideale uitvalsbasis om de natuurrijke omgeving te verkennen. Geniet van talloze fietsroutes voor zowel ervaren fietsers als ontspannende ritten. Bij Herberg de Loohoeve kun je direct fietsen huren bij de receptie, wat je fietstochten eenvoudig maakt. Ontdek de rust en schoonheid van Drenthe vanuit deze charmante herberg.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 122 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag
Omgeving
Nederland, Drenthe van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 214,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Weekendjeweg.nl

Programma van dag tot dag

Fietsroute Vincent van Gogh in Bargerveen - Circa. 47 kilometer
De fietsroute Vincent van Gogh in Bargerveen is een fascinerende tocht die je meeneemt door het inspirerende landschap dat ooit de beroemde schilder Vincent van Gogh betoverde. Terwijl je trapt door het uitgestrekte Bargerveen, een natuurgebied rijk aan unieke flora en fauna, volg je in de voetsporen van Van Gogh. De route leidt langs pittoreske dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan, en door gebieden met veenlandschappen die kenmerkend zijn voor Drenthe. Deze tocht is niet alleen een ode aan Van Gogh's artistieke geest, maar ook een uitnodiging om de prachtige, ongerepte natuur van Drenthe op een intieme manier te ontdekken.

Esdorpen en Saksische boerderijen-route - Circa. 37 kilometer
De Esdorpen en Saksische boerderijen-route is een schilderachtige fietstocht die je meeneemt door het hart van Drenthe, langs de karakteristieke esdorpen en historische Saksische boerderijen. Deze route voert je door een landschap dat gevormd is door eeuwenoude landbouwtradities, waarbij de esdorpen dienden als gemeenschappelijke landbouwgronden. Terwijl je fietst, zie je de prachtig bewaarde Saksische boerderijen, met hun kenmerkende lage daken en witte omlijstingen, die getuigen van een rijk verleden. De route slingert door idyllische dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, en langs uitgestrekte velden en weelderige bossen.

Rondje rond Assen-route - Circa. 38 kilometer
De Rondje rond Assen-route is een verkwikkende fietsroute die je meeneemt op een ontdekkingstocht rond de hoofdstad van Drenthe, Assen. Deze tocht, perfect voor een dagje uit, laat je de veelzijdigheid van de omgeving zien. Je start in het bruisende hart van Assen, waar cultuur en geschiedenis hand in hand gaan. Vervolgens leidt de route je langs het Drents Museum, een schatkamer van kunst en archeologie, voordat je de stad achter je laat en de rustgevende natuur in fietst. Je fietst langs schilderachtige waterwegen, over oude bruggetjes, en door landschappen die elk seizoen hun eigen charme hebben.

Lees meer

Reserveren

4-daagse fietsreis In de natuurrijke omgeving van Drenthe

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 214 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door