Fietsvakantie Jura en Alpen naar de Riviera en Provence - 21 dagen

Speciaal voor de liefhebbers van lange fietstochten is er nu een compleet nieuwe reis namelijk vanaf de Jura door de Alpen naar de Riviera en de Provence. Een prachtige reis waarbij u start in Frankrijk, dwars door Zwitserland en via Noord Italië naar de Provence in Frankrijk fietst.

21-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 1.100 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht Halfpension
Omgeving
Frankrijk, Franse Alpen bergen, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 3.895,- Vanafprijs p.p.
21 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fitál

Programma van dag tot dag

DAG 1 - CERNAY/MULHOUSE
Na een comfortabele reis arriveert u in de omgeving van Mulhouse. Hier zal ook de eerste overnachting plaatsvinden.
Onbegrensd fietsen naar de Riviera en de Provence - Kandersteg

DAG 2 - CERNAY/MULHOUSE – GOVELIER
(Col des Rangiers) - 70 km
De eerste fietsdag gaat voor een groot deel door het Franse land richting de Zwitserse grens. De bergketens van de Jura vormen min of meer een natuurlijke grens en dat betekend dat tot de grens de weg geleidelijk stijgt, maar dat vanaf de grens de eerste bergrug toch echt genomen moet worden. Een klim die beloont wordt met een prachtige afdaling en eindigt in Govelier.

DAG 3 - GOVELIER – AARBERG
(Gorges du Pichoux en Col du Pierre Pertoux) - 53 km
Een stevige fietsdag en daarom niet teveel kilometers om door de Jura heen te komen. Een mooie maar uitdagende klim door de kloof van Pichoux en daarna verder naar boven om vanaf het voormalige klooster van Bellelay af te dalen via Tavannes en de Taubenloch kloof naar Biel. Langs het meer van Biel verlaat u ook de Jura en gaat u op weg naar de Alpen.

DAG 4 - AARBERG – REICHENBACH
(via Bern) 75 km
Vanuit Aarberg gaat de route naar Bern, dwars door deze mooie Zwitserse stad gaat u stroomopwaarts het Berneroberland in om voor de Kanderstieg uw overnachtingsplaats te vinden.

DAG 5 - REICHENBACH – DOMODOSSOLA
(Kandersteg-Goppensteien en Brig-Iselle met trein) 50 km
Onder de Alpen door eerst bij Kanderstieg en daarna vanuit Brig onder de Simplon door naar Domodossola. U bent nu aangekomen in Italië.
Onbegrensd fietsen naar de Riviera en de Provence - Kandersteg

DAG 6 - DOMODOSSOLA - ORTA/MAURIZIO
75 km
De tweede dag in Italie brengt u langs Mergozzo, Omegna en langs het meer van Orta naar Maurizio. U fietst tijdens deze route ook langs het Lago d’ Orta.

DAG 7 - ORTA/MAURIZIO – VIVERONNE
75 km
U fietst vanuit Maurizio door de laatste resten van de Alpen. Via Borgosesia, dat zich bevindt in de bovenloop van de Po-vlakte, komt u aan in Viveronne.

DAG 8 - VIVERONNE – TURIJN
78 km
Vanuit Viveronne reist u verder tot aan Cresentino en gaat u vanaf daar naar Torino (Turijn), een mooie stad die prachtig ligt aan de bovenloop van de PO.

DAG 9 - RUSTDAG
Vandaag heeft u een vrije dag in Turijn. U kunt deze historische stad bezoeken of bijvoorbeeld in uw hotel blijven. De keuze is aan u.

DAG 10 - TURIJN - ALBA/BAROLO
80 km
Vanuit Turijn gaan we door de weidse vlakte om via de Langhe af te dalen naar Alba waar we in één van de Italiaanse beroemde wijnstreken aankomen. Een prachtig landschap met tegen de hellingen de wijngaarden waarvan de betere Italiaanse wijnen, waaronder de Barolo, gemaakt worden.

DAG 11 - ALBA/BAROLO – MILLESIMO
70 km
Door de wijngaarden van de Langhe fietsen we langzaam omhoog. U komt deze route zo nu en dan een klim tegen, maar hier wordt u wel voor beloond. U krijgt namelijk prachtige vergezichten te zien tijdens de route.

DAG 12 - MILLESIMO – ALBENGA
64 km
Na een lange geleidelijke klim door de bossen staat u ineens hoog boven de Middelandse Zee met in de diepte de plaats Albenga.

DAG 13 - ALBENGA - MENTON
83 km
U volgt de kust. Bijna helemaal gescheiden van het snelle autoverkeer over de boulevard of oude spoortrajecten. Hier en daar is het niet te vermijden en moet u mee met de auto’s. Maar bovenal is er de charme van de alom te voelen Méditerranée.

DAG 14 - MENTON – GRASSE
78 km
Het eerste stuk van de route loopt vandaag langs de Riviera en door Nice. Natuurlijk kijken we hier even rond en genieten van het mondaine leven. Na Nice gaan we weer klimmen en fietst u omhoog om te genieten van de bekoringen van de Provence.
Onbegrensd fietsen naar de Riviera en de Provence - Menton

DAG 15 - RUSTDAG
Ook op deze rustdag kunt u weer helemaal zelf uw programma kiezen. Wilt u een stad of dorpje bezoeken? Of kiest u voor een ontspannen dag in uw hotel?

DAG 16 - GRASSE - LES ARCS
60 km
U moet deze route soms even klimmen, maar er zijn ook heerlijke afdalingen door een prachtig oud landschap met mooie en gezellige plaatsjes. U eindigt vandaag in Les Arcs.
Onbegrensd fietsen door de Jura en Alpen naar Riviera en Provence

DAG 17 - LES ARCS - SAINT-MAXIMIN-LA-SAINTE-BAUME
70 km
De Provence is al van oudsher een geliefd gebied om te komen vanwege het redelijk zachte klimaat. Onderweg valt in de dorpen en plaatsjes veel mooie historie te bewonderen, kloosters, kerken en schilderachtige pleintjes.

DAG 18 - ST-MAXIMIN-LA-STE-BAUME - SALON EN PROVENCE
70 km
Onderweg naar Salon de Provence gaan we dwars door Aix en Provence, een mooie stad in een aangenaam landschap. Om er te komen moet er wel eerst geklommen worden. Hierna daalt u af naar Salon de Provence.

DAG 19 - SALON EN PROVENCE – AVIGNON
50 km
Met de laatste klim fietst u de Provence uit naar Cavaillion, waarna het landschap steeds vlakker, weidser en ook drukker wordt. U fietst door naar Avignon. Een prachtig eindpunt van een indrukwekkend tocht.
Onbegrensd fietsen door Jura en Alpen

DAG 20 - TERUGREIS
Na het ontbijt vertrekt u met de bus naar uw overnachtingshotel.

DAG 21 - TERUGREIS
Vandaag vindt het laatste deel van de terugreis plaats. Aan het einde van de dag bent u weer terug in Nederland.

Lees meer

Reserveren

21-daagse fietsreis Jura en Alpen naar de Riviera en Provence

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 3.895 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door