Fietsvakantie Privéreis over de Pelgrimsroute - 8 dagen

Volg de eeuwenoude Camino de Santiago van Porto naar Santiago de Compostela, een bijzondere ervaring voor elke fietser. De tocht, variërend van 25 tot 60 km per dag, voert over de originele pelgrimsweg langs befaamde landmarks zoals Barcelos en Ponte de Lima. In Valença steek je de Minho over de door Eiffel gebouwde brug over. Geniet van de gastvrijheid en het avontuur. Je fietst op een comfortabele touringfiets (E-bike optioneel) met GPS en route-informatie. Bagagevervoer en verblijf in charmante hotels zijn inbegrepen. Eindig je week in het historische Santiago.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 228 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Trektocht
Omgeving
Portugal, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 1.606,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door &Olives Travel

Programma van dag tot dag

Dag 1: Vlucht naar Porto
Vandaag vlieg je naar Porto, waar na aankomst de transfer wacht, die je naar je 1e overnachtingshotel in Porto brengt.
Ontdek Portugal’s tweede stad, schitterend en schilderachtig gelegen aan de monding van de rivier de Douro. Het oude stadscentrum behoort met recht tot het UNESCO werelderfgoed. Slenter langs de kade en door de wirwar van smalle straatjes en pleintjes in de middeleeuwse wijk Ribeira of bezoek één van de vele porthuizen aan de overkant van de rivier in Vila Nova de Gaia. En ’s avonds natuurlijk heerlijk uit eten in een van de vele restaurantjes aan de rivier.

Dag 2: Porto-Barcelos (ca. 57 km, uitdagend)
Vandaag begin je aan je pelgrimstocht over de middeleeuwse route. Vandaag wacht direct een stevige etappe over de groene heuvels van het fraaie binnenland. Aan het eind van de rit is Barcelos je verdiende beloning. Bekend vanwege de pottenbakindustrie (het befaamde Portugese haantje zag hier het 'levenslicht'), maar ook religieus van belang. Breng daarom zeker een bezoek aan de 13e eeuwse Igreja de Santa Maria Maior en aan de Igreja do Senhor Bom Jesus da Cruz. Overnachting in Barcelos.

Dag 3: Barcelos-Ponte de Lima (ca. 34 km, gemiddeld)
Verder door het prachtige binnenland naar Ponte de Lima. Je treedt in de voetsporen van Koningin Isabel van Portugal, die in de 14e eeuw menig pelgrimstocht naar Santiago maakte. Ponte de Lima is het oudste stadje van Portugal, beroemd vanwege de Romeinse brug met 24 bogen. Overnachting in Ponte de Lima.

Dag 4: Ponte de Lima-Valença (ca. 36 km, gemiddeld)
Nadat je bent vertrokken uit Ponte de Lima vervolg je je tocht door een magisch landschap van bergen, bossen en valleien. Een land vol bloemen en stilte. Je eindpunt van vandaag is de grensstad Valença, prachtig gelegen aan de grensrivier de Minho. De ommuurde oude stad met 17e eeuwse vestingwallen biedt een prachtig uitzicht over de rivier en op het Spaanse Tui aan de overkant.
Overnachting in Valença.

Dag 5: Valença-Pontevedra (ca. 55 km, gemiddeld)
Je verlaat Portugal via de brug over de Minho, gebouwd door Gustave Eiffel in 1885. Je fietst door de vallei van de Louro rivier, door dichte pijnboombossen en je geniet van het prachtige landschap in de valleien van Galicië. Op weg naar Vilaboa geniet je bij Redondela van een prachtig uitzicht over een inham waar de Atlantische Oceaan instroomt. Je komt nu in een streek van vissers en vissersdorpen. Geniet in Pontevedra van het oude stadscentrum en bezoek de boerenmarkt om wat heerlijke locale kaas te kopen. Overnachting in Pontevedra.

Dag 6: Pontevedra-Padrón (ca. 40 km, gemiddeld)
Je laat de Atlantische Oceaan achter je en fietst landinwaarts door machtige bossen en door de schilderachtige vallei van de Gandra rivier naar Caldas de Reis. Dit leuke kleine stadje is een mooie plek voor een kop koffie of voor de lunch. in de laatste 15 kilometer naar Padrón kom je langs de kerk van Santa Maria de Carracedo en weer is het landschap fascinerend, met mooi zicht op de oevers van de Valga rivier. De overlevering wil dat de apostel Jacobus, ook bekend als Saint James en de beschermheilige van Santiago de Compostela, vaak in de bergen rond Padrón bad. Ook zou hij hier met zijn staf water uit een rots hebben geslagen en zou dze bron tot vandaag de dag nog steeds water geven. Overnachting in Padrón.

Dag 7: Padron-Santiago de Compostela (ca. 26 km, gemiddeld)
Ongetwijfeld sta je op met lichte opwinding, want vandaag ga je Santiago de Compostela bereiken. Vlak voor aankomst voel je de sensatie die alle pelgrims voelen tijdens hun laatste kilometers als ze het heiligdom van Saint James naderen. Dit is duidelijk een van de belangrijkste heilige plaatsen van het Christendom. Natuurlijk breng je een bezoek aan de kathedraal, een plek vol geschiedenis, devotie en hoop. Maar natuurlijk is Santiago ook gewoon een gezellig stadje, waar je je heerlijk kunt ontspannen na alle geleverde inspanningen van de afgelopen week.

Dag 8: Santiago de Compostela-Porto, terugvlucht
Transfer terug naar Porto voor je terugvlucht. Al kun je natuurlijk ook best nog een paar dagen verlengen in deze mooie stad.

Lees meer

Reserveren

8-daagse fietsreis Privéreis over de Pelgrimsroute

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 1.606 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door