Fietsvakantie Rondreis Bourgogne in Frankrijk - 6 dagen

In een aangenaam fietsritme beleef je Bourgogne op zijn mooist. De groene route voert vanuit de wijnstad Beaune over kleine weggetjes tussen de wijngaarden, fietspaden langs rivieren en stille autoweggetjes door kleine dorpen.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 209 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 773,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 750 km - Aankomst in Beaune
Je komt aan in de wijnhoofdstad van de Bourgogne: Beaune. Een charmante stad met een ommuurd centrum, waar je smult van de klassiekers uit de Bourgondische keuken en proeft van de streekwijnen. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 2 - Reisafstand 43 km - Beaune - Fietsroute ten noorden van Beaune
Maak je op voor een ronde ten noorden van Beaune, langs de prestigieuze wijngaarden van de Côte de Beaune en de Côte de Nuits. Op maandag- en woensdagochtend staat tussen 09.00 - 10.00 uur een welkomstbijeenkomst gepland bij onze lokale vertegenwoordiging in Beaune. Hier krijg je de route-informatie en eventueel je (elektrische) huurfiets overhandigd. Heb je je eigen fiets mee, kijk dan bij Parkeergelegenheid en parkeerkosten per hotel in Beaune bij bij Praktische informatie. Heb je een huurfiets geboekt, dan kun je met de auto naar de lokale vertegenwoordiging gaan en in de buurt op een openbare parkeerplaats parkeren. Dan begint het fietsavontuur pas echt en stap je op de trappers. Al snel kom je aan in het mooie wijndorpje Savigny-lès-Beaune. Je toert verder door het wijngebied Hautes-Côtes de Nuits naar Nuits-Saint-Georges waar je de smalle straatjes van het stadscentrum en de vele restaurants ontdekt. Vervolgens keer je terug naar Beaune via een route door de wijngaarden en passeer je de Grands Crus wijngaarden bij het dorp Aloxe-Corton.

Dag 3 - Reisafstand 49 km - Beaune - Dracy-le-Fort / Chalon-sur-Saône
Van Beaune fiets je via Meursault naar het zuiden richting Dracy-le-Fort en Chalon-sur-Saône, een traject dat is uitgeroepen tot een van de tien mooiste fietsroutes ter wereld.  Maak een stop bij een  wijnhuis inclusief proeverij van 3 wijnen en geniet onderweg van het picknickpakket. Je fietst door dorpjes en de prestigieuze wijngaarden van Pommard, Volnay, Meursault en Puligny Montrachet. Vervolgens toer je langs het Canal du Centre, waar je de boten door de sluizen kunt zien varen.

Dag 4 - Reisafstand 63 km - Fietsroute ten zuiden van Dracy-le-Fort / Chalon-sur-Saône
Vandaag volg je de eerste groene fietsroute van Frankrijk, een rit langs de wijngaarden van de Côte Chalonnaise ten zuiden van Chalon-sur-Saône. De etappe brengt je naar het dorp Givry, waar de lievelingswijn van koning Hendrik IV van Frankrijk vandaan komt. Dit mooie dorp is rijkelijk gedecoreerd met historische gebouwen, waaronder het Hôtel de Ville en de voormalige graanmarkthal Halles Rondes. Je vervolgt je weg over het fietspad naar Buxy en dan verruil je het decor van wijngaarden voor de vlakte van de Saône. Nadat je de Saône bent overgestoken kom je op een fietspad dat je terugleidt naar Chalon-sur-Saône en Dracy-le-Fort.

Dag 5 - Reisafstand 54 km - Dracy-le-Fort / Chalon-sur-Saône - Beaune
Je keert terug naar Beaune, via een andere route dan je naar het zuiden bent gereden. Je fiets langs de Saône naar Gergy en vervolgens via het traject van de Voie du Tacot, een voormalige spoorlijn die nu dienst doet als fietspad.

Dag 6 - Einde van de fietsrondreis
Vandaag komt deze fietsreis tot zijn eind en je rijdt weer terug naar huis.

Lees meer

Reserveren

6-daagse fietsreis Rondreis Bourgogne in Frankrijk

€ 773,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels.

Boek deze reis  

Georganiseerd door