Fietsvakantie Friesland Elfstedentocht - 7 dagen

De Friese Elfsteden! Je gaat eerst naar Leeuwarden, trotse hoofdstad van Fryslân. Ontdek monumenten, musea en de leukste winkeltjes. Daarna start je de Elfstedentocht op twee wielen! Geschikt voor iedereen met een goede basisconditie.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 310 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis Halfpension
Omgeving
Nederland, Elfstedentocht, Friesland rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 860,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 161 km
Aankomst in Leeuwarden.

Klaar voor de start? Nog één nachtje slapen in de mooie Friese hoofdstad, dan begint jouw Elfstedentocht!

Dag 2 - Reisafstand 50 km
Leeuwarden - Sneek

Je fietst naar Sneek (of ‘Snits’, zoals de Friezen zelf zeggen), de stad van de waterpoort en van de watersport. Ben je hier half juli, dan maak je wellicht de start mee van het skûtsjesilen.

Dag 3 - Reisafstand 55 km
Sneek - Harich/Balk

Vandaag heb je de kans om het kleinste Friese stadje te bewonderen: Sloten (ca. 700 inwoners). Sloten mag dan klein zijn, het is wel een pareltje! Je eindigt de tocht in of bij Balk.

Dag 4 - Reisafstand 55 km
Harich/Balk - Bolsward

Vandaag fiets je naar het IJsselmeer en langs de Friese IJsselmeerkust ontdek je een paar van Fryslâns meest pittoreske stadjes.

Dag 5 - Reisafstand 30 km
Bolsward - Harlingen

Je fietst naar Harlingen. Speur je naar de vissersbootjes op het Wad vanaf de Waddenpromenade? Vlakbij Harlingen staat het standbeeld van Grutte Pier.

Dag 6 - Reisafstand 75 km
Harlingen - Dokkum

De Elfstedenschaatsers komen op dit stuk vaak de man met de hamer tegen, maar jij komt vooral bijzondere natuur tegen. En leuke dorpjes, zoals Bartlehiem, beroemd uit de Tocht der Tochten, en Birdaard. Franeker is misschien wel het mooiste van de Friese stadjes. Bezoek zeker het Planetarium dat Eise Eisinga in de 18e eeuw in zijn huiskamer bouwde, een nauwkeurig model van het universum.

Dag 7 - Reisafstand 45 km
Dokkum - Leeuwarden

Dan terug naar huis. Of…? Je fietst terug naar Leeuwarden voor je elfde en laatste stempel op je stempelkaart. Je finisht niet op de Bonkevaart, maar bij het hotel.

Lees meer

Reserveren

7-daagse fietsreis Friesland Elfstedentocht

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 860 per persoon.

Boek deze reis  

Boot varen Friesland
Georganiseerd door