Fietsvakantie Brugge en Gent - 4 dagen

Ontdek de parels van West- en Oost-Vlaanderen vanuit het Vlaamse Maldegem. Fiets door de kenmerkende cultuurlandschappen van het Meetjesland naar Brugge en neem een drankje op een van de gezellige terrassen. De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan Gent, nog zo'n historische stad bij onze Zuiderburen. De laatste rondrit voert langs het Leopoldskanaal richting de Vlaamse kust.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 140 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
België, kust, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 197,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Maldegem
U reist op eigen gelegenheid naar het Amaryllis Hotel in Maldegem. Wellicht heeft u nog tijd voor een kort ritje door de omgeving of een bezoek aan het Agrarisch museum.

Dag 2:    Rondrit Brugge (ca. 50 km)
De rit van vandaag voert door het groene Meetjesland richting de hoofdstad van West-Vlaanderen, Brugge. Het historische centrum van deze stad behoort tot de werelderfgoedlijst van UNESCO en is mede daardoor goed bewaard gebleven. Fiets door de stadspoorten en bewonder de historische gebouwen als het Belfort, de Dijver en de Sint-Salvatorskathedraal. Op de terugweg naar het hotel fietst u nog door Damme, een oude vestingstad met nog veel historische bouwwerken. 

Dag 3:    Rondrit Gent (ca. 25 - 80 km)
Eerst fietst u richting Eeklo, het hart van het Meetjesland. Hier kunt u op de trein stappen richting Gent-Dampoort. Vanaf dit station bent u binnen 20 minuten lopen midden in het centrum van Gent. Deze prachtige stad aan de Leie bezit bijna 10000 objecten die als waardevol onroerend erfgoed aangemerkt staan. Voor wie wat meer wil fietsen vandaag is er de keuze om de gehele rit naar Gent per fiets te maken.

Dag 4:    Rondrit Knokke (ca. 65 km)
Deze dag fietst u naar de kust. Allereerst over het populaire met een fraaie bomenrij omzoomde fietspad langs het Leopoldskanaal. Daarna over de Zeedijk richting Knokke. U heeft het strand nu aan uw linkerhand, bij warm weer is een frisse duik natuurlijk erg verleidelijk. Vervolgens gaat het via het Nederlandse vestingstadje Sluis en het Vlaamse dorp Middelburg terug naar Maldegem alwaar het arrangement eindigt. 

Lees meer

Reserveren

4-daagse fietsreis Brugge en Gent

Controleer de beschikbaarheid van deze reis en lees alle details over de route, de bezienswaardigheden en de hotels. Deze reis is boekbaar vanaf € 197 per persoon.

Boek deze reis  

Georganiseerd door