Image
België platteland fietsroute

Vennbahn, Ardennen, kust

Volop Heuvellandschappen, kustlijnen en historische steden

Fietsvakanties in België

Zeg je België dan zeg je Ardennen! Maar wat dacht je van Brugge, Gent of Bladel. In België kun je uitstekend fietsen door heuvellandschappen en bossen of langs de kust - en dat allemaal afgewisseld met schilderachtige dorpjes en steden. Foto's, kaart en bezienswaardigheden

40 fietsreizen gevonden

Brugge en Gent 4 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 189,- p.p.
Veurne

Veurne, Westhoek 3 dagen

België, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 225,- p.p.
Fietsen België

Bourgondische Belgische bierstreek 4 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 241,- p.p.

Brugge stad en strand 5 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Groepsreis, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 269,- p.p.

Veurne, Vlaanderen 4 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 339,- p.p.
Fietsen Noord-Brabant

Bladel 5 dagen

België, Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 340,- p.p.
watermolen

Maaseik in België 5 dagen

België, Nederland, Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Standplaats fietsvakantie
vanaf € 395,- p.p.
strand

Zeeland 7 dagen

België, Nederland, Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
vanaf € 420,- p.p.

België laat zijn Bourgondische kant graag zien

België heeft een uitgebreid netwerk van interessante fietsroutes met bagagevervoer waaronder fietsroutes langs de Maas, over de Vennbahn, door de Ardennen en langs de kust. Tijdens deze fietstochten kunt u dit fascinerende land verkennen. De duidelijk gemarkeerde routes zijn veelal autovrij, van hoge kwaliteit en veilig! Ze bezorgen je een onvergetelijke fietservaring. De rustige landbouwgebieden en uitgestrekte natuurgebieden maken het Belgische platteland perfect voor fietstochten. En aangezien dit kleine landje ook graag zijn Bourgondische kant laat zien, zijn fietstochten met bier en eten vanzelfsprekend.

Vennbahn route

De Vennbahn fietsroute is één van de bekendste routes van België. De Vennbahn was ooit een spoorweg die door het Verdrag van Versailles aan België werd toegewezen, hoewel delen ervan door Duitsland liepen. Ooit verbond de Vennbahn de industriële centra van station Aken-Rothe Erde met Luxemburg. Tegenwoordig loopt er een populaire fietsroute langs de voormalige spoorlijn. Het fietspad loopt door de spannende landschappen van de Eifel, de Ardennen en Hoge Venen. De route gaat door Duitsland, België en Luxemburg. Het 125 km lange Vennbahn-fietspad brengt u van Aken naar Troisvierges. Je steekt meerdere keren de grens met België over en fietst door prachtige natuur en schilderachtige dorpjes met mooie vakwerkhuizen. De route is grotendeels vlak en ideaal voor gezinnen. En onderweg vind je ook gezellige restaurants, cafés en herbergen waar je jezelf kunt laten verwennen met de culinaire hoogstandjes van de drie landen. > Lees meer

Top 5 bezienswaardigheden

  1. Manneken Pis (Brussel)
  2. Atomium (Brussel)
  3. Koninklijk Paleis van Brussel (Brussel)
  4. Gravensteen (Gent)
  5. Jubelpark (Brussel)

Kaart Fietsroutes België

Bekijk de kaart met de meest populaire fietsroutes, regio's en de bezienswaardigheden.

Antwerpen

Antwerpen heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld als fietsstad. Waar fietsen altijd al populair is geweest bij studenten, fietsen er nu ook steeds meer ouderen naar het werk. Antwerpen wil zich als echte fietsstad op de kaart zetten en heeft grootse plannen! Naast de meer dan 700 km aan fietspaden die nu zijn aangelegd, is er een Fietsbeleidsplan dat als doel heeft de stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor fietsers. Deze veranderingen maken Antwerpen perfect om bezienswaardigheden te bezoeken op de fiets. U rijdt op uw gemak naar plaatsen die u wilt bezoeken en u kunt in korte tijd veel van de stad zien. 

Stadscentrum Antwerpen
Stadscentrum Antwerpen

Fietsen langs de Maas

De fietsroute langs de Maas is een van de mooiste rivierdalen van Europa en is geschikt voor fietsers van alle niveaus. De fietsroute loopt door Frankrijk, België en Nederland. Het grootste deel van deze route is autovrij. De charmante en afwisselende route biedt steeds wisselende landschappen, met pittoreske steden en dorpen aan beide kanten van de rivier. Het is een aanrader om naar de stad Namur te gaan. Een elegante historische stad aan de Maas met een gezellige binnenstad, veel restaurants, boetieks en enkele mooie musea zoals het Felicien Rops Museum en de Citadel.

Fietsen in de Ardennen

Fietsen in de Ardennen is om meerdere redenen een absolute aanrader. U kunt er terecht voor een fijne ontspannen fietstocht door dichte bossen en open velden. Populaire gebieden voor een ontspannen fietstocht zijn rondom Bouillon en Sedan. Maar in de Ardennen komen er ook gebieden met het extreme hellingen voor zoals in de gebieden Spa, Malmedy en Trois-Ponts.

 

Dinant

U kunt fietsen en mountainbiken langs imposante heuvels, kolkende rivieren en prachtige oude dorpjes met zichtbare aandenkens aan de Tweede Wereldoorlog. Er is dus voor ieder wat wils voor een fietsvakantie in dit prachtige natuurgebied. Fietsen in de Ardennen is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!