Fietsvakantie Rondom de Bodensee - 6 dagen

Vanuit het Oostenrijkse, schilderachtige Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse oever naar de Duiste stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz. Bij de 8-daagse fietsvakantie kunt u kiezen tussen overnachting in pensions of hotels. Bij de pension-variant overnacht u twee keer in Konstanz, met een gezellige Altstadt. En u overnacht niet in Stein am Rhein, maar in het even verder gelegen badplaatsje Gaienhofen.
Bij de 6-daagse tocht overnacht u niet in Stein am Rhein en Radolfzell, maar fietst u direct naar Konstanz.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 163 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 450,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Bregenz
Uw fietsvakantie om de Bodensee start in Bregenz. U kunt daar ’s avonds heerlijk wandelen langs de oevers van het meer. In Bregenz vindt u het amfitheater Seebühne en het klooster Mehrerau. De binnenstad van Bregenz brengt u terug naar de middeleeuwen. Een heerlijk rustig begin van uw fietsvakantie.

Dag 2 Van Bregenz naar Arbon (41 km)
Op uw eerste fietsdag fietst u langs het meer en door het natuurreservaat Rheindelta. Vooral het traject tussen Fussach en Gaissau biedt een fraai moerasgebied, met in juni een rijke en zeldzame flora. De Rijn overstekend komt u in Zwitserland en weldra arriveert u in Rorschach, een 1000 jaar oud havenstadje. In het centrum vindt u nog mooie, barokke herenhuizen en een 17e eeuwse kerk. U fietst verder over de Zwitserse oever naar de kleine, maar fraaie Altstadt van Arbon, waar u overnacht.

Dag 3 Van Arbon naar Konstanz (35 km)
De derde dag fietst u door Romanshorn en kunt u heerlijk pauzeren in het slotpark, met een 16e eeuwse kerk. Via Kreuzlingen fietst u door naar Konstanz, waar u overnacht. Konstanz heeft een gaaf bewaarde en gezellige Altstadt aan het water.

Dag 4 Van Konstanz naar Friedrichshafen (48 km)
Op deze route brengt u een bezoek aan het fameuze bloemeneiland Mainau met haar pracht aan bloemen en oude boomgiganten. U steekt met het veer bij Wallhausen over naar Überlingen. In Überlingen vindt u de schitterende 16e eeuwse St. Nikolaus-Münster kerk. U volgt de Bodensee-oever langs de bedevaartkerk van Birnau en het pittoreske wijnstadje Meersburg. Hier kunt u de burcht bezoeken en genieten van het uitzonderlijke uitzicht op de Alpen en het meer. Na Immenstaad vindt u in de Zeppelinstad Friedrichshafen uw hotel.

Dag 5 Van Friedrichshafen naar Bregenz (39 km)
De laatste fietsdag brengt u over fietspaden en landwegen dicht langs de oever. Met de Alpenketens op de achtergrond zijn de Bodensee-panorama's hier op z'n allefraaist. U doet de plezierige pleisterplaatsen Nonnenhorn, Langenargen (met kasteel Montfort), Waaerburg (met kasteel, kerk en museum) en de schilderachtige Beierse eilandstad Lindau aan. Daarna fietst u weldra Oostenrijk weer in en beëindigt u het rondje Bodensee waar het ook begon.

Dag 6 Vertrek

Meer info op www.fietsvakantie-bodensee.nl:

Of bekijk alle fietsreizen op www.fietsvakanties.nl/bodensee

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: