Fietsvakantie Elberadweg met 2 nachten in Dresden - 8 dagen

U fietst langs de oevers van de Elbe, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Startpunt is het nationale park Sächsische Schweiz, met grillige rotspartijen die spectaculair en bijzonder fotogeniek zijn. De culturele klapper is de hoofdstad Dresden, het ‘Florence aan de Elbe’. Na Dresden bent u in het hart van de Saksische wijnstraat. Aanraders zijn Radebeul, de stoomtrein naar Slot Moritzburg, het wijngoed Schloss Wackerbarth en Meissen; de wijn- en porseleinstad, hier werd het maken van porselein in Europa ontdekt. Lees meer over de Elberadweg op Fietsvakanties.nl/Elbe

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 217 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, grote steden
Vervoer
Eigen vervoer
€ 525,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst in Bad Schandau waar u uw auto kunt parkeren in de buurt van het hotel. Hier ontvangt u tevens uw routebeschrijvingen en huurfiets (indien gereserveerd).

2E VAKANTIEDAG - Bad Schandau – Dresden 52 km
U vaart met de veerboot Halbestadt (Bad Schandau) - Köningstein over (ticket inclusief). U fietst verder naar Slot Pillnitz, een prachtig kasteel. Dit slot is beroemd om de prachtige barok bouwstijlveen. Hiervandaan fietst u verder naar Dresden ook wel 'Florence aan de Elbe' genoemd.

3E VAKANTIEDAG - Dresden
Neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan Dresden. Bezienswaardigheden zoals Frauenkirche, Zwinger en Semperopera zullen een onvergetelijke indruk op uw maken. Natuurlijk kunt u ook genieten van een van de vele leuke restaurantjes en cafés in het centrum van de stad. En omdat u nog een nacht in Dresden verblijft heeft u alle tijd om deze stad goed te bekijken.

4E VAKANTIEDAG - Dresden – Meissen 24 km
In de ochtend nog genoeg tijd om Dresden verder te bekijken, ‘s Middags kunt u uw fietstocht voorzetten en fietst u langs kasteel Gauernitz naar Meissen. Meissen is de beroemdste porseleinstad van Duitsland. Wist u dat het carillon in Meissen porseleinen klokken heeft?

5E VAKANTIEDAG - Meissen – Riesa 27 km
Neem de tijd om de beroemde porseleinfabriek, Albrechtsburg en de prachtige Dom in Meissen te bezoeken. Vervolgens fietst u door een afwisselend landschap met wijngaarden naar het Elbe wijncentrum Riesa. Riesa heeft een romantisch klooster, het Puschkinplein en een lange winkelstraat.

6E VAKANTIEDAG - Riesa – Torgau 50 km
U fietst vandaag via Kreinitz verder door een steeds weidser wordend landschap naar Torgau. Vergeet onderweg naar de vestingstad Torgau niet om een weinkeller te bezoeken. Of breng een bezoek aan het imposante slot van Torgau.

7E VAKANTIEDAG - Torgau – Wittenberg 64 km
Vandaag fietst u door een landelijke omgeving naar de beroemde Lutherstadt Wittenberg, tevens de eindbestemming van deze fietsvakantie. Neem de tijd om langs de Slotker met de deur waarnaa Luther zijn 95-stellingen spijkerde te bezoeken.

8E VAKANTIEDAG
Retourtransfer naar Bad Schandau.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: