Elberadweg met 2 nachten in Dresden

U fietst langs de oevers van de Elbe, zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Startpunt is het nationale park Sächsische Schweiz, met grillige rotspartijen die spectaculair en bijzonder fotogeniek zijn. De culturele klapper is de hoofdstad Dresden, het ‘Florence aan de Elbe’. Na Dresden bent u in het hart van de Saksische wijnstraat. Aanraders zijn Radebeul, de stoomtrein naar Slot Moritzburg, het wijngoed Schloss Wackerbarth en Meissen; de wijn- en porseleinstad, hier werd het maken van porselein in Europa ontdekt. Lees meer over de Elberadweg op Fietsvakanties.nl/Elbe

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 260 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, grote steden
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 545
9 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst in Bad Schandau waar u uw auto kunt parkeren bij het hotel. Hier ontvangt u tevens uw routebeschrijvingen en huurfiets (indien gereserveerd).

2E VAKANTIEDAG Usti nad Labem - Bad Schandau (46 km)
Met de trein of bus naar de startplaats Ustí nad Labem in Tsjechië. Hier stapt u op de fiets en begint uw fietstocht langs de Elbe. U fietst grotendeels op vlakke fietspaden. U fietst via de rechter Elbe oever langs slot Gross Priesen naar Decin. U fietst hiervandaan verder via de linker Elbe oever naar de grens Dolné Zleb-Schöna. Via het nieuw geasfalteerde fietspad terug naar Bad Schandau.

3E VAKANTIEDAG Bad Schandau – Dresden (52 km)
U vaart met de veerboot Halbestadt (Bad Schandau) - Köningstein over (ticket inclusief). U fietst verder naar Slot Pillnitz, een prachtig kasteel. Dit slot is beroemd om de prachtige barok bouwstijlveen. Hiervandaan fietst u verder naar Dresden ook wel de 'Florence aan de Elbe' genoemd.

4E VAKANTIEDAG Dresden
Neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan Dresden. Bezienswaardigheden zoals Frauenkirche, Zwinger en Semperopera zullen een onverwoestbare indruk op uw maken. Natuurlijk kunt u ook genieten van een van de vele leuke restaurantjes en cafés in het centrum van de stad.

5E VAKANTIEDAG Dresden – Meissen (24 km)
In de ochtend nog genoeg tijd om Dresden verder te bekijken, ‘s Middags kunt u uw fietstocht voorzetten en fietst u langs kasteel Gauernitz naar Meissen.

6E VAKANTIEDAG Meissen – Riesa (27 km)
Neem de tijd om de beroemde porseleinfabriek, Albrechtsburg en de prachtige Dom in Meissen te bezoeken. Vervolgens fietst u door een afwisselend landschap naar het Elbe wijncentrum Riesa.

7E VAKANTIEDAG Riesa – Torgau (47 km)
U fietst vandaag via Kreinitz verder naar Toragu. Vergeet onderweg naar de vestingstad Torgau niet om een weinkeller te bezoeken.

8E VAKANTIEDAG Torgau – Wittenberg (59 km)
Vandaag fietst u naar het beroemde Lutherstad Wittenberg, tevens de eindbestemming van deze fietsvakantie.
Fietsers op fietspad met gezicht op Meissen

9E VAKANTIEDAG
Retourtransfer naar Bad Schandau.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: