Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresden - Magdeburg) - 8 dagen

De Elberadweg is een zeer afwisselende fietsroute vanaf de bron in het Reuzengebergte tot aan de monding in de Noordzee, met een totale lengte van ca. 1270 kilometer. Dit deel van de Elberadweg begint in Dresden en u fietst langs de Elbe naar Magdeburg. U komt door Lutherstad Wittenberg, door het natuurreservaat Midden-Elbe en u fietst door het uitgestrekte tuinenrijk  Dessau-Wörlitz naar Dessau, bekend als Bauhaushoofdstad.  Er is voldoende tijd om Dredsen te bezichten en om in Magdeburg een bezoek te brengen aan de Groene Citadel of de prachtige kathedraal.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 283 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 635,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Dresden
Dresden werd in de 15e eeuw een belangrijke stad, maar werd pas in de 18e eeuw een kunst-en cultuurcentrum. Veel gebouwen stammen uit die tijd. De barokke Frauenkirche domineert het stadsbeeld en een bezoek is zeker de moeite waard.

Dag 2 Rondrit naar het oude centrum, slot Pillnitz en Pirna (max. 53 km)
U fietst naar de Elbe en kunt al snel de rivier oversteken om een bezoek te brengen aan het oude centrum van Dresden. Ook kunt u er voor kiezen de Elbe verder stroomopwaarts te volgen. Aan de rand van de stad krijgt u mooi zicht op de kastelen en villa’s op de andere oever. Na 16 kilometer kunt u het aan de Elbe gelegen slot Pillnitz bezoeken. 10 Kilometer verder bent u in het ‘Veneziaanse’ Pirna. U fietst dezelfde weg terug of neemt de trein (2 keer per uur).

Dag 3 Van Dresden naar Riesa (51 km)
Langs de rivier fietst u naar porseleinstad Meissen. De boven de staduitrijzende triptiek van de 10e-eeuwse burcht, de dom en het bisschopsslot is indrukwekkend. Vervolgens fietst u bij Diesbar onderlangs de hoge Elbe-zandsteenkliffen om bij Riesa met een pontje de Elbe over te steken.

Dag 4 Van Riesa naar Torgau (52 km)
Via de rechteroever fietst u via het goed bewaarde Mühlberg en Belgern, waar u kunt pauzeren, naar het eindpunt Torgau. Het landschap wordt steeds vlakker. In Torgau merkt u dat u in de buurt van Lutherstadt Wittenberg komt: Luther liet ook hier vele sporen na, u kunt genieten van slot Hartenfels en de mooie Altstadt.

Dag 5 Van Torgau naar Lutherstadt Wittenberg (55 of 70 km)
Vandaag fietst u naar Lutherstadt Wittenberg, zoals de stad nu officieel heet. U fietst rustig door heide-en akkerlandschap.  Onderweg kunt u pauzeren in Dommitzch of Pretzsch. Als u meer tijd in de stad wilt doorbrengen kunt u in Elster op de trein stappen.

Dag 6 Van Lutherstadt Wittenberg naar Dessau (37 km)
Via de linker oever van de Elbe fietst u over prachtige fietspaden door het uitgestrekte UNESCO-reservaat Mittelelbe met het erin gelegen Gartenreich Dessau-Wörlitz. Het natuurgebied biedt een habitat aan tegenwoordig zeldzame dieren en planten. In Dessau kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Bauhaus-gebouwen. 

Dag 7 Van Dessau naar Magdeburg (35 of 88 km)
De route van Dessau naar Magdeburg is mooi maar erg lang. Daarom kunt u de dag beginnen met een treintransfer naar Gommern. Een groot deel van de route fietst u over een dijkfietspad door de prachtige uiterwaarden van de Elbe. U bereikt het centrum van Magdeburg via Stadtpark Rotehorn, een groot park gelegen op een eiland in de rivier. In Magdeburg moet u zeker een bezoek brengen aan de Groene Citadel, het kleurrijke gebouw ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser.
Op de lange route fietst u door het Gartenreich Dessau-Wörlitz naar Aken. Hier steekt u met de pont de Elbe over en fietst verder door mooie natuurgebieden. U kunt een bezoek brengen aan de aan de overkant gelegen historierijke stad Barby. Net voor Pretzien komt de route gelijk te lopen aan de verkorte route Gommern naar Magdebrug.

Dag 8 Vertrek
Per trein of bus reist u terug naar Dresden en reist u verder door.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door