Fietsvakantie Elberadweg - van Praag naar Dresden - 8 dagen

Een relaxte tocht met de Elbe als leidraad. Begin in de fraaie, Tsjechische hoofdstad en fiets door het vlakke Boheemse bekken waar de rivier traag en slingerend haar weg zoekt. Dan dichtbij het water blijvend, door diepe kloven van het Boheems Paradijs. Onderweg bijzondere, historische steden, waaronder eindpunt Dresden, het 'Florence aan de Elbe'.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 235 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, grote steden, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 745,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst in Praag
U reist op eigen gelegenheid naar Praag. Check-in in uw hotel. Niet alleen vandaag, maar ook morgen heeft u de hele dag de tijd om de Tsjechische hoofdstad te verkennen.

Dag 2:  Praag - stadsbezoek
Eén dag is eigenlijk te weinig om de 'Gouden Stad' te verkennen. Zoveel torens, pleintjes, bruggen, kleine kronkelige steegjes, de Karelsbrug, druk bevolkt door straatkunstenaars, de indrukwekkende Prager burcht Hradcin en de pittoreske Mala Strana … het is bijna niet te doen. En dan hebt u nog niet eens een bezoek gebracht aan het Joodse Kerkhof, het Gouden Steegje en het uurwerk van de beroemde Orloj. U begrijpt het, Praag is een bruisende stad, waar je je eindeloos kunt vermaken.

Dag 3: Praag - Melnik (55 km)
Vandaag zet u koers langs de Moldau. Kleine klimmetjes worden afgewisseld met vlotte afdalingen. Het doel is de fraaie, oude stad Melnik, hoog op de rivieroever gelegen. Vanaf de kleine wandelpromenade in de stad ziet u hoe in de diepte de Elbe en Moldau elkaar ontmoeten en samen verder noordwaarts stromen. Op de heuvels rondom worden de noordelijkste wijndruiven van Tsjechië verbouwd.

Dag 4: Melnik – Litomerice (49/52 km)
Langs de rivier gaat het stroomafwaarts naar het middeleeuwse Roudnice. Een daarop volgend vlak deel in de route brengt u naar de in de 18e eeuw opgerichte, fraaie en tegelijk beruchte vestingstad Theresienstadt, nu bekend onder de Tsjechnische naam Terezin. In de Tweede Wereldoorlog was hier een concentratiekamp gevestigd. Nog enkele kilometers scheiden u van de bisschopsstad Litomerice, wederom één van die fraaie oude steden die Tsjechië rijk is. Op het centrale, historische marktplein zijn verschillende bouwstijlen naast elkaar te bewonderen.

Dag 5: Litomerice – Decin (52 km)
De breder wordende Elbe buigt zich nu meer naar het noorden, naar de plek waar zij zich miljoenen jaren geleden door het zandstenen bergmassief heeft heen gesleten. Hier vindt u dan ook de bizarste rotsformaties. Vlak langs de rivier is het lekker vlak zodat u door het dal snel Decin bereikt, het laatste stadje aan de Tsjechische kant van de Elbe.

Dag 6: Decin – Pirna (46 km)
Ondanks de hoge en steile oeverwanden aan beide zijden van de Elbe passeert u via een vlak fietspad de Duitse grens. Echter niet veel later zet een pontje u weer over naar Tsjechië. U bent definitief in Duitsland als u het grensdorpje Hrensko, waar vele marktkraamhouders allerlei waren aanbieden, bent gepasseerd. Nog 9 km te gaan voordat u arriveert in Bad Schandau, een bekend Duitse kuuroord aan de oevers van de Elbe. Via bizarre rotsformaties gaat het verder langs de vesting Burg Königstein, met onderweg de meest schitterende uitzichten in het Elbedal. De einbestemming van vandaag is Pirna met een mooi gerenoveerd stadscentrum.

Dag 7: Pirna – Dresden (32 km)
Op uw verdere weg naar uw einddoel passeert u nog het fraaie slot Pillnitz. Dan doemt ze in de verte op: Dresden. De bijna mediterraan aandoende, Saksische stad die niet voor niets het 'Florence aan de Elbe' wordt genoemd, met de Theaterplatz als mooiste plein van Duitsland.

Dag 8: Vertrek Dresden
Na het ontbijt eindigt etappe 2 van de Elberadweg fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door