Fietsvakantie Lüneburger Heide

In het noordoosten van Nedersaksen, in de stedendriehoek Hamburg, Bremen, Hannover, ligt een van de grootste heide- en bosgebieden van Europa. Grote delen van de streek zijn beschermd natuurgebied dat wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap met een merkwaardige vegetatie. De Lüneburger Heide is een groot vakantiegebied met fietsavontuur voor jong en oud, voor klein en groot.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 100 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Lüneburger Heide rivieren en meren, grote steden, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 289
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Naar Weesen
Op eigen gelegenheid reist u naar Weesen waar u incheckt bij uw hotel. Vanavond geniet u van een heerlijk diner in het restaurant van uw hotel.

Dag 2 t/m 4 - Lüneburger Heide
Tijdens uw vakantie fietst u door een schitterend uitgestrekt, heide-, moeras- en bosgebied. U geniet van de natuur en de rust en maakt ook kennis met de geschiedenis. U kunt kiezen uit verschillende routes die vooral door een vlak gebied gaan, maar ook zult u af en toe een heuvel of een stuwwal uit de ijstijd tegenkomen. De Lüneburger Heide is een veilig gebied om te fietsen daar de meeste wegen beschikken over gescheiden fietspaden.

De vakwerkstad Celle is zeker een bezoek waard. In dit prachtige stadje vindt u meer dan 500 gerestaureerde vakwerkhuizen. Ook is het historische centrum indrukwekkend met een slot, het schitterende Hoppener Haus en het nieuwe stadhuis.

Een schitterende route neemt u mee door Winsermoor. Dit prachtige natuurgebied herbergt een grote verscheidenheid aan vogels. Via Bergen-Belsen kunt u terug fietsen naar Weesen. Van dit voormalige concentratiekamp is nog maar weinig over maar het museum geeft een goede indruk van de gebeurtenissen tijdens de oorlogsjaren. Vanuit Weesen fietst u gemakkelijk naar de rivier de Örtze. U passeert de vele houten bruggetjes over deze rivier en verkent het schitterende Örtze-dal. De routes variëren van 39 – 62 kilometer.

Dag 5 - Naar huis
De laatste dag van uw vakantie is aangebroken. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en keert u terug naar Nederland.
De afstand van Utrecht naar Weesen is ca. 450 kilometer.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: